to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 07.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 7/9)

Στο επίκεντρο οι θάνατοι και οι καταστροφές από την κακοκαιρία, η αντιπαράθεση κυβέρνησης - Ν.Δ. με επίκεντρο την οικονομία, οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ, οι τηλεοπτικές άδειες, το σίριαλ προσέγγισης ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Η σιωπή των καναλιών σε όλο της το μεγαλείο

Σιγή ασυρμάτου για το σκάνδαλο των Γρεβενών

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με νέα ανακοίνωση για την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται εξέχοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Τιμολέων Κοψαχείλης, ο οποίος τότε κατείχε τη θέση του προέδρου της ΒΕΠΕ Γρεβενών και ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο οποίος ήταν ο Νομάρχης Γρεβενών κατά την επίμαχη περίοδο. (αναλυτικά)

Επίσης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει συγκεκριμένα στοιχεία -σε απάντηση στο left.gr- με τα οποία αποδεικνύεται ότι το θέμα των συμβάσεων στα Γρεβενά είχαν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος «της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και προσωπικά του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη».


 

Τσιμπίδα για πλούσιους "χρεοκοπημένων" επιχειρήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια

Εισαγγελική εντολή στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου - Διασταυρώνουν 100 μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια με τους προσωπικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών. (αναλυτικά)


 

Στην εξεταστική για τα «θαλασσοδάνεια» ο Γ. Κουρτάκης - «Αδειάζει» Σαμαρά για την υπόθεση «Παναθηναϊκάκια»

Με την κατάθεση του Γιάννη Κουρτάκη από τα «Παραπολιτκά» και του Δημήτρη Στούμπου από την «Αυγή» συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής της βουλής για τα τραπεζικά δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ. (αναλυτικά)


 

ΥΠΟΙΚ: «Παράσταση» με κατασκευασμένες, αναληθείς, «ειδήσεις»

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σχολιάζουν δημοσιεύματα «περί φόρων και άλλων ζιζανίων…» (αναλυτικά)


 

Η επανενεργοποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων στο "μικροσκόπιο" κυβέρνησης-θεσμών

H επανενεργοποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων για τους φορολογούμενους και τους ασφαλισμένους που την απώλεσαν λόγω των πολύ αυστηρών κριτηρίων που προβλέπει η νομοθεσία αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών. (αναλυτικά)


 

Γ. Κατρούγκαλος: Σπέκουλα και μαύρη προπαγάνδα τα περί νέων περικοπών στις συντάξεις 

Για σπέκουλα και μαύρη προπαγάνδα, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στα περί νέων περικοπών στις συντάξεις. Τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις είτε κύριες, είτε επικουρικές, εφόσον έχουν ήδη γίνει. Ανακοίνωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα ενημερωθούν με επιστολή για τις μειώσεις που έγιναν, που θα εξηγεί τη λογική του νέου συστήματος επανυπολογισμού των συντάξεών τους. (αναλυτικά)


 

Τ. Πετρόπουλος: Περισσότερα από 35.000 εφάπαξ θα δοθούν μέχρι το 2017

Περισσότερα από 35.000 εφάπαξ θα δοθούν έως το 2017, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». (αναλυτικά)


 

Υπ. Παιδείας: Για πρώτη φορά τόσο μεγάλος αριθμός (5.179) προσλήψεων αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια πριν την έναρξη των σχολείων

Τις 5179 φθάνουν οι πρώτες προσλήψεις των αναπληρωτών στις ειδικότητες των δασκάλων και νηπιαγωγών για την Πρωτοβάθμια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας, ακολουθώντας τη νομοθεσία, επιλέγει για πρώτη φορά μετά το 2001, να προηγηθούν οι προσλήψεις της Πρωτοβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη βαρύτητα που δίνει στον ευαίσθητο αυτό χώρο. (αναλυτικά)



Μειωμένος κατά 16,7% είναι ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2016

Στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί ικανοποίηση και για την πορεία των εσόδων κατά το οκτάμηνο, καθώς και για την αύξηση των εισπράξεων από τον ΦΠΑ στα νησιά, ενώ επισημαίνουν ότι οι επιστροφές φόρου είναι υψηλότερες κατά 18% συγκριτικά με τον στόχο του προϋπολογισμού. (αναλυτικά)


 

«Πεποίθηση ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ»

Την πεποίθηση ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ εξέφρασε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, δύο ημέρες πριν το άτυπο Eurogroup στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. (αναλυτικά)


 

Άλμα εσόδων από ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη

Θεαματική ήταν η απόδοση των ελέγχων στα νησιά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ. (αναλυτικά)


 

Κομισιόν: Τα κράτη μέλη επιλέγουν το καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών 

Η EE δεν έχει καμία κοινοτική αρμοδιότητα στο θέμα της δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών στα κράτη-μέλη της, επανέλαβε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. (αναλυτικά)


 

Παράταση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο δημόσιο και στους ΟΤΑ

Η σχετική τροπολογία εντάσσεται σε νομοσχέδιο του οποίου η συζήτηση αρχίζει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. (αναλυτικά)


 

Π. Πολάκης: Στήριξη και αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας

Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η στήριξη και η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το μεσημέρι στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. (αναλυτικά)


 

Θ. Δρίτσας: Στόχος η αύξηση του ελληνικού εργατικού δυναμικού στα ελληνικά πλοία

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας αναφερόμενος στο θέμα της ναυτικής εργασίας αλλά και στην ελληνική ναυτιλία, είπε ότι στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και της κυβέρνησης, είναι να ξαναγεμίζουν τα εμπορικά και όλων των ειδών τα πλοία με Έλληνες και Ελληνίδες ναυτικούς. (αναλυτικά)


 

Τριπλασιασμός στην κίνηση του αεροδρομίου της Πάρου τον Αύγουστο

«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση τον πρώτο μήνα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Πάρου, με την Olympic Air να έχει μεταφέρει πάνω από 18.000 επιβάτες, τριπλάσιους σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015. (αναλυτικά)


 

Απλοποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή των εγγραφών των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια

Με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας, τροποποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή των εγγραφών των επιτυχόντων στα ΑΕΙ. Πλέον δεν απαιτείται η εισαγωγή κωδικού PIN που αποστέλλονταν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το οποίο δήλωναν οι νέοι φοιτητές στη φόρμα των προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)