to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 03.08.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 3/8)

Στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια και ο αναθεωρημένος κώδικας δεοντολογίας της Τραπέζης της Ελλάδος με τον οποία λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και για περιπτώσεις δανείων με πολλαπλούς πιστωτές, τα έσοδα του κράτους, οι βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, η δίκη των καταληψιών της Θεσσαλονίκης, οι επικείμενοι Ολυμπιακοί του Ρίο...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Τα έσοδα του Ιουλίου υπερβαίνουν τον στόχο

Τα έσοδα του Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ περίπου, επισημαίνουν πηγές από το Γενικό Λογιστήριο, με αφορμή και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σημαντική υστέρηση των εσόδων τον Ιούλιο και ανησυχίες από μέρους του υπουργείου Οικονομικών.

Τ. Αλεξιάδης: Είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού στα έσοδα

Είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού στα έσοδα και αν συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του κόφτη, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. (αναλυτικά)


 

Ευ. Τσακαλώτος: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία για το νέο μεσοπρόθεσμο και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του χρόνου και θα εξαρτηθούν και από το αν το ΔΝΤ ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. (αναλυτικά)


 

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται απρόσκοπτα

«Η κυβέρνηση σεβόμενη τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου και τις σχετικές δεσμεύσεις της μεριμνά για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του διαγωνισμού», τονίζει η Γενική Γραμματεία Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας. (αναλυτικά)

Ποτέ δεν ελήφθη απόφαση η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) να αναλάβει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την ηλεκτρονική δημοπρασία, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. (αναλυτικά)


 

Γ. Σταθάκης: Οι δύο νόμοι που αυτή τη στιγμή εισάγουμε φτιάχνουν ένα πλήρες, ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο

Οι δύο νόμοι που αυτή τη στιγμή εισάγουμε στο Κοινοβούλιο, είναι οι νόμοι που φτιάχνουν ένα πλήρες, ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο, τόσο για τις δημόσιες προμήθειες όσο και για τις δημόσιες παραχωρήσεις. Θα επακολουθήσουν κι άλλα νομοθετήματα προς την ίδια κατεύθυνση, τα οποία έχουν κοινούς κανόνες, περισσότερη διαφάνεια, δυνατότητα καλύτερου ανταγωνισμού, μείωση του κόστους, όφελος για το Δημόσιο και ταυτόχρονα, αλλαγή πολιτικής, επί της ουσίας, που θα δώσει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να παίξει τον ρόλο που πρέπει να παίζει, προκειμένου να έχουμε υποδομές που χρειάζεται η χώρα, που έχουν μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα και ταυτόχρονα, διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. (αναλυτικά)


 

Τέλος στην ασυδοσία των εταιριών φύλαξης και καθαριότητας διαμηνύει ο Χρ. Σπίρτζης

Κατατέθηκε η τροπολογία για την καθαριότητα και τη φύλαξη που επιτρέπει την πρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Οι ατομικές συμβάσεις θα έχουν διάρκεια μέχρι τέλος του 2017, οι εργαζόμενες θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και το κόστος θα βαραίνει το υπουργείο και τους φορείς. (αναλυτικά)



Στην Περιφέρεια Αττικής μεταβιβάζονται τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Στην Περιφέρεια Αττικής μεταβιβάζονται χωρίς αντάλλαγμα τα 177 διαμερίσματα του λεγόμενου προσφυγικού συνοικισμού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σύμφωνα με τροπολογία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε δεκτή ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. (αναλυτικά)

 


 

Δ. Παρθένης: Με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων στην καθαριότητα εξοικονομούμε 200.000 ευρώ

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων μετά την υπογραφή ατομικών συμβάσεων στον τομέα καθαριότητας, και για την έντονη αντίδραση του εργολάβου που τις απασχολούσε μέχρι πρότινος, μίλησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Απόστολο Λυκεσά ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Παρθένης. (αναλυτικά)


 

Μ. Καραμεσίνη: Η πτώση της ανεργίας θα συνεχισθεί αμείωτη και το β' 6μηνο του 2016

Η πτώση της ανεργίας θα συνεχισθεί αμείωτη και το β΄ 6μηνο του 2016, εκτίμησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Παρουσίασε επίσης τα 2 νέα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας για 13.000 άνεργους. (αναλυτικά)


 

Παραχώρηση στην Περιφέρεια Αττικής έκτασης 487.393 τ.μ. στο Φαληρικό Όρμο

Κατατέθηκε από την κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή, τροπολογία με την οποία παραχωρείται στην Περιφέρεια Αττικής, για χρήση και χωρίς αντάλλαγμα, για σαράντα έτη, έκταση εμβαδού 487.393 τ.μ., που βρίσκεται στο Φαληρικό Όρμο, με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις, και αποτελεί τμήμα δημόσιας έκτασης προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση. (αναλυτικά)



 

Δηλώσεις Αποστόλου για την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια και την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη

Με αφορμή τις δηλώσεις κατά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε το εξής σχόλιο:

Η αντίδραση της Πολιτείας ήταν άμεση. Δύο Υπουργοί, όπως και όλος ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης βρέθηκαν στη Βόρεια Εύβοια. Ανάλογη ανταπόκριση υπήρξε και από πλευράς της Αυτοδιοίκησης .

Η πυκνότητα της βλάστησης, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες (έντονοι άνεμοι) και το δύσκολο του αναγλύφου της περιοχής δυσκόλεψαν κατά πολύ τη γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιάς. (αναλυτικά)


 

Προς ψήφιση η κατασκευή τεμένους στην Αθήνα

Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να ψηφιστεί την Πέμπτη περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. (αναλυτικά)


 

Παραχωρείται για 30 χρόνια ακίνητο στη Σύμη για τις ανάγκες του Λιμεναρχείου του νησιού

Παραχωρείται το κτίριο με τα συστατικά και τα παραρτήματά του, για 30χρόνια, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με το σκοπό της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών του Λιμεναρχείου Σύμης, στο πλαίσιο της διαχείρισης των προσφυγικών ροών. (αναλυτικά)


 

Τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα για τα νησιά, όπως γνωστοποίησε ο Θ. Δρίτσας

Στην πανηγυρική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Μυτιλήνη, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό δέσμη μέτρων για τη στήριξη των νησιών. (αναλυτικά)


 

Μελέτες για την αποκατάσταση του δυτικού αετώματος του Παρθενώνα πήραν το «πράσινο φως» από το ΚΑΣ

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα παρουσιάστηκαν χθες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), οι μελέτες για την αποκατάσταση του δυτικού αετώματος του Παρθενώνα, καθώς ήταν οι πρώτες που ήρθαν στο συμβούλιο, μετά τον θάνατο του Χαράλαμπου Μπούρα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, στις 27 Ιουλίου 2016. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)