to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:36 | 13.07.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 13/7)

Σε πρώτο πλάνο στα δελτία ο εκλογικός νόμος, τα φορολογικά μέτρα, η αναβολή της δίκης της Siemens... ως κόντρα Μαξίμου - ΝΔ (!), το τραγικό ναυάγιο στη Λέσβο, η Βρετανία, το δυστύχημα στην Ιταλία...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Και ο Κυρ. Μητσοτάκης μέτοχος στην εταιρεία με τα 300.000 δανεικά κι αγύριστα της Πειραιώς

Όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη το 2012, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ ήταν μέτοχος στην εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων» της οποίας ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Η εφημερίδα έλαβε στις 28 Απριλίου 2005 δάνειο 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς το οποίο δεν αποπλήρωσε ποτέ - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης «να δώσει άμεσα εξηγήσεις τόσο σχετικά με το ποσόν που χρωστούσε η εφημερίδα όταν προχώρησε στη σύναψη του δανείου όσο και για το συνολικό ποσό στο οποίο ανέρχονται σήμερα τα χρέη της εταιρείας στην οποία είναι μέτοχος» (αναλυτικά)

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκης, δηλώσεις ήρθαν από αλλού... Διαβάστε τη δήλωση του Κων. Μητσοτάκη για το δάνειο του «Κήρυκα Χανίων»


 

Στον αέρα και η δίκη του Μαντέλη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens!

Σε αναβολή αορίστως οδηγείται η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, ακόμα μία υπόθεση που συνδέεται με το σκάνδαλο των "μαύρων ταμείων" της Siemens, λόγω θανάτου του προέδρου του δικαστηρίου Αγγελή Τριαντόπουλου - Δεν είχαν οριστεί αναπληρωματικά μέλη στο δικαστήριο (αναλυτικά)


 

Γ. Κυρίτσης: Όταν την κοπάναγαν διάφοροι ύποπτοι για τη Siemens, ΥΠΕΞ ήταν η κ. Μπακογιάννη

Σκληρή απάντηση στις κατηγορίες της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της SIEMENS εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ασκώντας αυστηρή κριτική στην κ. Μπακογιάννη που έσπευσε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την υπόθεση. (αναλυτικά)


 

Αιχμές Καμμένου για Siemens: Καταγγέλλει κύκλωμα στη δικαιοσύνη

Σαφέστατες αιχμές για κύκλωμα που δρα με στόχο την μη απόδοση δικαιοσύνης στο μεγάλο σκάνδαλο της Siemens άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ανάρτησή του στα social media. (αναλυτικά)


 

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, αρχίζουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας. Χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://keaprogram.gr), όπου, μεταξύ άλλων, έχουν αναρτηθεί ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». (αναλυτικά)


 

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2 εκατ. ευρώ στα μικρά νησιά από το υπουργείο Εσωτερικών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ ενισχύθηκαν εκτάκτως φέτος τα μικρά νησιά από το υπουργείο Εσωτερικών, «προκειμένου οι μικροί δήμοι να λειτουργούν ισόρροπα», ανακοίνωσε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Κόκκινο, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα. (αναλυτικά)


 

Στο ΦΕΚ η αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το προεδρικό διάταγμα για την αναγνώριση στους δημοσίους υπαλλήλους της εκτός Δημοσίου τομέα προϋπηρεσίας. (αναλυτικά)


 

Άρχισε να πληρώνει τους προμηθευτές το υπουργείο Υγείας

Άρχισε η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του υπουργείου Υγείας προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων, μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης των κονδυλίων που προβλέπει η συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, όπως ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας. (αναλυτικά)


 

Μειώθηκε στα 87,2 δισ. ευρώ η εξάρτηση των τραπεζών από το Ευρωσύστημα τον Ιούνιο

Οι συνολικές υποχρεώσεις των τραπεζών στην ΕΚΤ και τον ELA μειώθηκαν στα 87,2 δισ. ευρώ, τον Ιούνιο, από 95,7 δισ. ευρώ, τον Μάιο. (αναλυτικά)


 

Δημόσια κτίρια... με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανακοίνωσε του ΥΠΟΙΚ

Στην τελική φάση της κατασκευής τους βρίσκονται έργα ενσωμάτωσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε υποδομές δημόσιου σκοπού (νοσοκομεία, δημοτικά κτίρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα) σε ολόκληρη τη χώρα που χρηματοδοτούνται από πόρους του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. (αναλυτικά)


 

Συμφωνία ύψους 240 εκατ. ευρώ μεταξύ Δημοσιου και ΕΤΕπ για την Έρευνα και Καινοτομία

Συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας νέων επιστημόνων και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα της χώρας θα υπογραφεί την Πρασκευή 15/7 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. (αναλυτικά)



 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)