to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 17.02.2014

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον συλληφθέντα Τσετίν την Τρίτη στα Δικαστήρια

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κούρδο πρόσφυγα Τσετίν (Hassan Kosar), ο οποίος συνελλήφθη τις προηγούμενες ημέρες από την αντιτρομοκρατική, την Τρίτη 12.00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης


Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

Ο συναγωνιστής Τσετίν συνελήφθη την Πέμπτη και απειλείται με φυλάκιση και πολυετή κάθειρξη χωρίς να υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο που να τον συνδέει με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Αύριο, Τρίτη στις 12:00, υπάρχει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια.  Καλούνται οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον Τσετίν με την παρουσία τους έξω από τα δικαστήρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την απαλλαγή από τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ζητάει την άμεση αποφυλάκιση του Hassan Kosar (Τσετίν) 

Αλληλεγγύη στους πολιτικούς πρόσφυγες και στον Τούρκικο Λαό.

Στο παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης θα διαβάσετε το ιστορικό της σύλληψης

Συνελήφθη την 13-2-2014 o πολιτικός πρόσφυγας Κοsar Hassan (Τσετίν), μέλος του σωματείου «Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς  κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» και του περιοδικού « Ο Αγώνας». O Κοsar Hassan (Tσετιν), διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια και έχει πάρει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα λόγω των διώξεων που αντιμετωπίζει στην Τουρκία. Είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω της ενεργής συμμετοχής του όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους   στην  Τουρκία, καθώς είναι πρόεδρος του συλλόγου «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν»,  αλλά  και  της  συμμετοχής  του  στο  αντιρατσιστικό  και αντιφασιστικό κίνημα.

 Ο Kosar Hassan κατηγορείται για την υπόθεση της έκρηξης της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη το 2011 και του αποδίδονται οι κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής εκρηκτικού υλικού από κοινού με άλλους και της κατοχής πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρίτων. Με τις ίδιες κατηγορίες παραπέμφθηκαν 5 άτομα στο παρελθόν, εκ των οποίων ο Kalayci παρέμεινε προφυλακισμένος επί 6 μήνες και εν συνεχεία απαλλάχθηκε με βούλευμα και η  Suicmez Havva παρέμεινε προφυλακισμένη επί 7 περίπου μήνες και εν συνεχεία αθωώθηκε. Το Success story της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δέχτηκε ισχυρό πλήγμα.

       Την 13-2-14 (2/12 χρόνια μετά την έκρηξη) η ανάκριση «ξανανοίγει». Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη προσπάθειά της να επιδείξει έργο σχετικό με την «πάταξη της τρομοκρατίας», ανακινεί την υπόθεση της Τριανδρίας προσθέτοντας στη δικογραφία «νέα στοιχεία», που ούτε «νέα» είναι, ούτε σχέση έχουν με την υπόθεση. Συγκεκριμένα: Ο Τσετίν μετά την έκρηξη στην Τριανδρία τον Οκτώβριο του 2011, εξετάσθηκε ως μάρτυρας όπως όλοι οι Τούρκοι πρόσφυγες και δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του καθώς δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο που να τον συνδέει με την έκρηξη. Ένα «στοιχείο» που υπάρχει από τότε στη δικογραφία είναι η κατάθεση ενός μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικού ο οποίος αναφέρει ότι ως υπηρεσία είχαν δεχθεί (το 2011) ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που κατονόμαζε Τούρκους –ανάμεσα σε αυτούς και τον Τσετίν-, στα σπίτια των οποίων υποτίθεται ότι κρύβονταν όπλα. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πραγματοποίησε την ίδια μέρα έρευνα σε όλα τα σπίτια των Τούρκων και καθώς δεν βρήκε όπλα, συνέλεξε προς δακτυλοσκόπηση διάφορα φυλλάδια τα οποία βρέθηκαν στα σπίτια τους, τα οποία -σπίτια αλλά και τα φυλλάδια-ήταν παντελώς άσχετα με τον χώρο που έγινε η έκρηξη. Στην δικογραφία δεν υπάρχει κανένα απολύτως  στοιχείο που να συνδέει τον Τσετίν με τον χώρο στον οποίο έγινε η έκρηξη (δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του, δεν τον αναγνώρισε ποτέ κανένας μάρτυρας, έχει καταθέσει πολλές φορές ενόρκως και παρίστατο ως μάρτυρας υπεράσπισης στους ομοεθνείς του και ήταν γνωστός στις αρχές και γνωστής διαμονής καθώς διατηρεί την ταβέρνα Κερβάν στην οποία βρίσκεται καθημερινά, παρόλα αυτά το ένταλμα σε βάρος του εκδόθηκε σαν να ήταν αγνώστου διαμονής. Ο Hassan Kosar απειλείται με προφυλάκιση και πολυετή κάθειρξη χωρίς να υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο που να τον συνδέει με τον τόπο της έκρηξης και με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σήμερα που τα δικαιώματα στην Ελλάδα πλήττονται βάναυσα για ολόκληρη την κοινωνία, που κάθε κίνημα και κάθε αντίσταση στη βαρβαρότητα   ποινικοποιείται και καταστέλλεται εν τη γενέσει, οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση! Πρόσφυγες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ζητήσει, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, κινδυνεύουν με έκδοση στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες». Με τη σειρά τους οι Ελληνικές Αρχές χωρίς αποδεικτικά στοιχεία κατασκευάζουν κατηγορητήρια, συλλαμβάνουν και προφυλακίζουν τούρκους αγωνιστές κατηγορώντας τους ως “τρομοκράτες”. Οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν το φασιστικό κράτος της Τουρκίας και υπέστησαν για την αντιδικτατορική τους δράση στην Τουρκία φυλακίσεις και βασανιστήρια, αντιμετωπίζουν σήμερα ως πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα άδικες διώξεις, σε μια συγκυρία που ο φασισμός απλώνει και στη χώρα μας όλο και πιο έντονα την απειλητική του ανάσα.

Δείτε ακόμα: Έπιασαν Κούρδο πρόσφυγα στη Θεσσαλονίκη, τον συνδέουν με Γκύζη 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)