to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έπιασαν Κούρδο πρόσφυγα στη Θεσσαλονίκη, τον συνδέουν με Γκύζη

Στη σύλληψη του 51χρονου Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, κουρδικής καταγωγής, Τσετίν (Hassan Kosar), στην Θεσσαλονίκη προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης.


Σύλληψη, που σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και την δικηγόρο του Τσετίν, Έφη Τελλή, έγινε το βράδυ της Πέμπτης στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης γύρω στις 22.30, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η αστυνομία μάλιστα ανακοίνωσε τη σύλληψη αργά σήμερα το απόγευμα-αφού ο συλληφθής είχε περάσει ήδη από τον εισαγγελέα- και όπως αναφέρουν, έγινε κατόπιν εντάλματος για την υπόθεση της έκρηξης στην Τριανδρία τον Οκτώβριο του 2011, οπότε και σκοτώθηκε ένα Τούρκος υπήκοος που οι αρχές θεωρούν ότι ανήκε στην DHKR-C . Θυμίζουμε ότι με την έκρηξη στην Τριανδρία, η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνέδεε επικαλούμενη ταυτοποίηση αποτυπωμάτων, τον 49χρονο Τεκίν Χουσεϊν, συλληφθέντα από το σπίτι στου Γκύζη.

Το ένταλμα για τον Τσετίν εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, δήλωσε στην "Α" η δικηγόρος του Έφη Τελλή, θυμίζοντας ότι γι' αυτή την υπόθεση είχαν παραπεμφθεί 5 άτομα με κακουργηματικές κατηγορίες, εκ των οποίων τα δύο ήταν ο Kalayci και η Emine. Ο Kalayci είχε προφυλακισθεί επί 6 μήνες και στη συνέχεια απαλλάχτηκε με βούλευμα, δεν οδηγήθηκε δηλαδή καν στο Δικαστήριο. Η Εμινέ είχε προφυλακισθεί, έμεινε προφυλακισμένη για πολλούς μήνες και προ ολίγων μηνών αθωώθηκε από το Δικαστήριο.

Ο Τσετίν δεν είχε παραπεμφθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, είχε εξεταστεί και δεν προέκυψε κάτι εις βάρος του και η ανάκριση είχε ολοκληρωθεί, επισημαίνει η δικηγόρος συμπληρώνοντας ότι ο 51χρονος συλληφθείς είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην δίκη της Εμινέ.

Τα νέα στοιχεία που οδήγησαν τον Τσετίν στην Αντιτρομοκρατική Θεσσαλονίκης ουσιαστικά δεν είναι νέα, τονίζει η Έ. Τελλή στην "Α" εξηγώντας πως πρόκειται για την ίδια δικογραφία στην οποία έχουν προστεθεί οι δακτυλοσκοπικές εκθέσεις από τα φυλλάδια που είχαν συλλεχθεί από το σπίτι του Τσετίν στο πλαίσιο έρευνας της Αντιτρομοκρατικής που είχε προκληθεί από ανώνυμο τηλεφώνημα που ανέφερε ότι σε διάφορα σπίτια τούρκων πολιτικών προσφύγων υπήρχαν όπλα. Οι καταγγελίες του ανώνυμου τηλεφωνήματος ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν από τις έρευνες τότε της Αντιτρομοκρατικής. Τα φυλλάδια με τα οποία τον συνδέουν βρέθηκαν στο σπίτι του και σε σπίτια ανθρώπων που είχαν ερευνηθεί τότε χωρίς όμως να προκύψει κάτι εις βάρος τους, επισημαίνει η Εφ. Τελλή καθώς και ότι ούτε στο ένταλμα, ούτε στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως ο 51χρονος συνδέεται με την έκρηξη της Τριανδρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με το ένταλμα εις βάρος του 51χρονου έχουν εκδοθεί δύο ακόμα εντάλματα που μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν εκτελεστεί.

Ο Τσετίν αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή την Τρίτη το μεσημέρι.

Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας για την σύλληψη του πολιτικού πρόσφυγα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ο 51χρονος διατηρεί ταβέρνα στην πόλη και είναι πολύ γνωστός στη Θεσσαλονίκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)