Νεότερη ενημέρωση:

Τα δημοσιονομικά μεγέθη συζητώνται στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως ανέφεραν παράγοντες του οικονομικού επιτελείου.

Θα ακολουθήσουν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στη συνέχεια, θα συζητηθούν τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το σημερινό κρίσιμο ραντεβού μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των Θεσμών αναβλήθηκε για τις 9 μ.μ.  από τις 4 το μεσημέρι. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η τετράωρη αυτή αναβολή αποφασίστηκε μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι θεσμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρήθηκε αναγκαίο να υπάρξει ένα μεγαλύτερο περιθώριο χρόνου προκειμένου να ενημερωθούν οι θεσμοί για τις προτάσεις/ παρατηρήσεις που φέρεται να έγιναν χθες στα μέτρα που  περιλαμβάνουν τα δύο κείμενα που ετοιμάζονται (ένα για Ευρωπαίους και ένα για ΔΝΤ). Αφορούν σύμφωνα με πληροφορίες το ασφαλιστικό, τα "κόκκινα" δάνεια αλλά και το φορολογικό και δημοσιονομικό πακέτο για τα 5,4 δισ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί  σύσκεψη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. 


 

Να σημειωθεί ότι προσερχόμενος στο ραντεβού το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι «αν δεν προλάβουμε έως τις 22 Απριλίου δεν αποκλείεται έκτακτο Eurogroup στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Με όσους ξένους αξιωματούχους έχω μιλήσει, η στόχευση είναι να κλείσουμε έως 22 Απριλίου, υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι «σβήνουμε και γράφουμε το τελικό κείμενο».