to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version
 • Σάρα Bάγκενκνεχτ: Να επανέλθει η Ρωσία στους G-7 ως αντίβαρο στις ΗΠΑ

  04.06.2018 - 11:49

  «Να επανέλθει η Ρωσία στην ομάδα των σημαντικότερων βιομηχανικών χωρών G-7, διότι έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο στα συμφέροντα των ΗΠΑ σε αυτό το όργανο. Η ασφάλεια στην Ευρώπη είναι δυνατή μόνο με - και όχι εναντίον της Ρωσίας», είπε η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) σε συνέντευξή της στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).
 • Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke): Nα δημιουργηθεί νέο πολυσυλλεκτικό αριστερό κόμμα

  14.01.2018 - 09:47

  «Φυσικά και επιθυμώ ένα νέο ισχυρό αριστερό λαϊκό κόμμα. Πρέπει να βλέπουμε μπροστά και να το επιδιώκουμε. Πρέπει να ανάψει μια σπίθα. Η αριστερή πολυσυλλεκτική κίνηση μπορεί όμως να λειτουργήσει μόνον εάν συμμετάσχουν διακεκριμένες προσωπικότητες», είπε η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της γερμανικής Αριστεράς «Die Linke», σε συνέντευξή της στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Spiegel, προκαλώντας αντιδράσεις από άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματός της.
 • Γκάμπι Τσίμερ: Eίμαστε απολύτως κατά του Grexit

  22.02.2017 - 19:58

  H επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), Γκάμπι Τσίμερ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τόσο το κόμμα της όσο και η ίδια προσωπικά τάσσονταν ανέκαθεν κατά του Grexit, οι δε απόψεις της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ, είναι προσωπικές.
 • Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke) προς Τραμπ: «Ελπίζω να έχει συνείδηση της ευθύνης του για την παγκόσμια ειρήνη»

  18.01.2017 - 09:46

  «Η έκκλησή μου προς τον Τραμπ είναι να μην ξεχάσει γιατί τον ψήφισαν τόσοι άνθρωποι. Ο λόγος δεν ήταν ότι τον θεώρησαν τόσο λαμπρή προσωπικότητα ή ότι συμφωνούσαν σε όλα με αυτόν. Οι περισσότεροι τον ψήφισαν απλώς διότι είχαν απαυδήσει από το κατεστημένο, το οποίο ήταν και ο ανταγωνιστής του» γράφει μεταξύ άλλων η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke),Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε σχόλιό της στην εφημερίδα Die Welt, αναφερόμενη στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.
 • Σάρα Βάγκενκνεχτ: Ναι σε μια κόκκινο-κόκκινο-πράσινη κυβέρνηση στη Γερμανία

  25.09.2016 - 13:37

  Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της γερμανικής Αριστεράς στο ερώτημα της FAZ εάν θα υποστήριζε τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων μετά τις εθνικές εκλογές του 2017, απάντησε:«Φυσικά και επιθυμώ μιαν άλλη κυβέρνηση, η οποία να αποκαταστήσει το κοινωνικό κράτος και να κάνει μια φιλειρηνική εξωτερική πολιτική»
 • «Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για έναν κοκκινο-κοκκινο-πράσινο συνασπισμό» στη Γερμανία

  20.09.2016 - 18:32

  «Από τις αρχές του νέου χρόνου θα πρέπει να ξεκινήσουν συνομιλίες μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Αριστεράς», τόνισε ο Γκρέγκορ Γκύζι - Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD Αξελ Σέφερ, όχι μόνον δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά δήλωσε ότι '«θα συζητήσουμε τους επόμενους μήνες, εάν το SPD θα κατέβει στις εθνικές εκλογές του 2017 με μια ξεκάθαρη θέση για κοκκινο-κοκκινο-πράσινο συνασπισμό»
 • Σάρα Βάκενγκνεχτ (Die Linke): «Στην Τουρκία εγκαθιδρύεται δικτατορία - Να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, να ανασταλεί η συμφωνία για το προσφυγικό»

  24.07.2016 - 22:46

  Υπέρ της άμεσης αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και της ακύρωσης της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για την προσφυγική κρίση τάχθηκε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται στην διαδικασία εγκαθίδρυσης δικτατορίας και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί «προνομιακό εταίρο» της Γερμανίας.
 • Σ. Βάγκενκνεχτ (die Linke): Συνυπεύθυνη η Μέρκελ για το Brexit και την αύξηση του εθνικισμού στην Ευρώπη

  20.07.2016 - 14:50

  Εάν δεν γίνει μεταρρύθμιση, τότε θα πρέπει μεμονωμένες χώρες να εγκαταλέιψουν την ευρωζώνη και πρώτη θα είναι η Ιταλία, είπε η η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, σε συνέντευξή της στην έγκυρη εφημερίδα του Αμβούργου "Die Zeit"
 • Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke): H Ευρώπη έχει γίνει πιο αντικοινωνική και πιο άγρια

  25.06.2016 - 19:30

  Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Die Linke Σάρα Βάγκενκνεχτ τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ήταν αρχικά ένα κοινωνικό εγχείρημα, το οποίο θα έφερνε ευημερία. Αυτό εγκαταλείφθηκε ολοκληρωτικά» και τα κράτη-μέλη πιέζονται έντονα να μειώσουν τα ελλείμματά τους. Αντίθετα, μεγάλες επιχειρήσεις δεν φορολογούνται αναλογικά. «Η Ευρώπη έχει γίνει αντικοινωνικότερη και πιο άγρια».
 • Σ. Βάγκενκνεχτ: «Η μαφία των πιστωτών εξαθλιώνει την Ελλάδα!»

  25.07.2015 - 11:25

  «Έξω από τα δόντια» τα είπε, ή μάλλον τα έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook, η Σάρα Βάγκενκνεχτ, αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, «Die Linke».
 • Το Die Linke ζητεί δημοψήφισμα για τη λιτότητα και στη Γερμανία

  01.07.2015 - 12:39

  Nα ερωτηθεί ο γερμανικός λαός με δημοψήφισμα για τη λιτότητα και υποτιθέμενη πολιτική σωτηρίας του ευρώ, κατά το πρότυπο του ελληνικού δημοψηφίσματος, ζητεί η συμπρόεδρος και νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke (Αριστερά), Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Passauer Neuen Presse".
 • Σάρα Βάγκενκνεχτ: Οι πλούσιοι Ελληνες πρέπει να πληρώσουν για το χρέος με έκτακτη εισφορά

  07.05.2015 - 12:20

  Δηλώσεις της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αριστεράς (Die Linke) σε δημοσιογράφους του Αμβούργου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Abendblatt

Σελίδες

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)