to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 18.02.2015

Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα

«Ελπίζω την Παρασκευή να έχουμε καλά νέα» πρόσθεσε ο Στ. Θεοδωράκης μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, επισημαίνοντας πάντως ότι αυτό εξαρτάται και από τις προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης έκανε γνωστό πως το ελληνικό αίτημα για την παράταση της δανειακής σύμβασης και για τις μεταρρυθμίσεις που έχει σκοπό να προτείνει η κυβέρνηση θα κατατεθεί αύριο Πέμπτη, ενώ σημείωσε ότι πιστεύει πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατανοήσει ότι διαπραγματεύομαστε σκληρά, αλλά πάνω από όλα για να παραμείνει η χώρα στο κεντρο της Ευρώπης».

Όπως είπε, το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας, «είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, δεν όμως έχουμε και πολύ χρόνο, πρέπει να τελειώνουμε με τις διαπραγματεύσεις και να μπούμε στην ουσία, που είναι η ανόθρωση της οικονομίας, να περάσουμε δηλαδή στο παρασύνθημα, που είναι δουλειές, δουλειές, δουλειές». «Εκεί θα δώσει εξετάσεις η κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε επίσης ειδική αναφορά στο ζήτημα της Παιδείας, λέγοντας ότι η προσπάθεια να καταργηθούν τα πρότυπα σχολεία είναι εκτός λογικής.

Σημείωσε πάντως ότι ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι στο θέμα της παιδείας πρέπει να γίνει μια εθνική συζήτηση και πως όλα θα συζητηθούν.

Κατά την υποδοχή του επικεφαλής του Ποταμιού ο Πρωθυπουργός διατύπωσε την πρόθεσή του να διασφαλίσει ώστε η ενημέρωση να γίνεται με σταθερό τρόπο «ιδιαίτερα τώρα σε αυτή την κρίσιμη καμπή», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνεται τακτικό συμβούλιο το οποίο μπορεί στη συνέχεια «να εξελιχθεί σε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στο επόμενο στάδιο».

«Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί ως κυβέρνηση στην απόλυτη και άμεση ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι εθνική η προσπάθεια οι πολιτικές διαφορές είναι υπαρκτές αλλά παραμερίζονται».

Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)