to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Σκουρλέτης: Το ατύχημα στην Ελλάδα συνέβη, ήταν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς (βίντεο)

«Η συζήτηση για την Ελλάδα αφορά το μέλλον της Ευρώπης». «Το μνημονιακό πλαίσιο δεν το αποδεχόμαστε, η τρόικα δεν διαπραγματεύται».


«Το ατύχημα στην Ελλάδα συνέβη, ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς για δυόμιση χρόνια και υπήρξαν και αίμα και δάκρυα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας, «Με ποια προοπτική; Βυθίσαμε τη χώρα στην ύφεση, ισοπεδώσαμε μια ολόκληρη κοινωνία και τώρα κρεμόμαστε από μια κλωστή; Αυτή είναι η επιτυχία τους;»

Χαρακτηριστικό της προεκλογικής περιόδου ήταν η εμμονή του πρωθυπουργού να αρνηθεί μια πολιτική συζήτηση, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «αδιανόητη» αυτή τη στάση, αλλά σε απόλυτη συνέπεια της διακυβέρνησής του, που ουσιαστικά κατήργησε την ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή επί δυόμιση χρόνια τώρα.

Ο Αντ. Σαμάρας κρύφτηκε πίσω από ανακοινώσεις τρόμου

Δεν επέλεξε τον απευθείας, αδιαμεσολάβητο διάλογο, αλλά κρύφτηκε πίσω από τις ανακοινώσεις του κόμματός του, που έσπερναν τον τρόμο με τέτοιο τρόπο που αν γινόταν από οποιοδήποτε άλλο πολίτη, θα παρενέβαινε ο Εισαγγελέας με δεδομένο ότι υπάρχει νόμος του ελληνικού κράτους, που λέει ότι δεν μπορεί κανένας να βάλει κατά του νομίσματος, ή του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ενδεικτικό του κλίματος πανικού που επιχειρεί να ενσπείρει η Ν.Δ. το τελευταίο σπότ της Ν.Δ. «Αντί να υπερασπιστούν την πολιτική τους, στο 90% της προεκλογικής τους παρουσίας αναφέρονται, στο τι πρόκειται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είναι ο διάλογος στα τηλεπαράθυρα η πραγματική εικόνα, υπάρχει και η ζωή και αυτή θέτει τα ερωτήματα» είπε στην κ. Μπακογιάννη. Ο Π. Σκουρλέτης στρεφόμενος προς την κ. Μπακογιάννη (η οποία είχε λίγο πριν αναφέρει ότι ο Π. Σκουλέτης είναι η αυθεντική φωνή του ΣΥΡΙΖΑ), της είπε ότι η ίδια δεν είναι η αυθεντική φωνή του κόμματός της, κάτι άλλωστε που η κ. Μπακογιάννη δεν αρνήθηκε.

Αναφορικά με την συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου σχολίασε ότι «δεν μ' αρέσει να αναφέρουμε επιλεκτικά σε μία συνέντευξη, για παράδειγμα ο κ. Βαρουφάκης λίγο παρακάτω έλεγε ότι ήταν αλληγορική η αναφορά του».

Η Ν.Δ. τρομάζει στο άκουσμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ

Οι βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακουφίσουν άμεσα την κοινωνία με μέτρα όπως την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, της μετενέργειας, του βασικού μισθού, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ειδικά στο άκουσμά του μέτρου για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τρομάζει η Ν.Δ., γιατί στοχοποίησε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. «Το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα ήταν σε αντιστάθμισμα ενός λειψού κοινωνικού κράτους και τώρα το πυροβολούν αυτό».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει άμεσα την πραγματική διαπραγμάτευση και όλα είναι πάνω στο τραπέζι. «Η συζήτηση για την Ελλάδα αφορά το μέλλον της Ευρώπης». «Το μνημονιακό πλαίσιο δεν το αποδεχόμαστε, η τρόικα δεν διαπραγματεύται».

Το πρόγραμμα δεν εξαρτάται από τη χρηματοδότηση που παίρνουμε. Ας μας πουν, τι πήγε από το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που δόθηκε σε χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο στην κάλυψη των αναγκών; Έχουμε ένα ανακυκλούμενο χρέος το οποίο διογκώνεται και αυτή είναι η αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)