to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 21.01.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Πρωτοβουλίες για υλική υποστήριξη των απόρων από την Περιφέρεια Αττικής

«Πρόθεση της νέας περιφερειακής αρχής είναι τα θέματα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης να αντιμετωπιστούν συνεργατικά και πολύπλευρα» αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας.


Στον πυρήνα της στόχευσης της νέας Περιφερειακής Αρχής Αττικής βρίσκεται η δημιουργία πλαισίου προστασίας και υλικής υποστήριξης των απόρων, που σήμερα πραγματοποίησε συνάντηση διαβούλευσης για το Πρόγραμμα "Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους Άπορους".

"Πρόθεση της νέας περιφερειακής αρχής είναι τα θέματα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης να αντιμετωπιστούν συνεργατικά και πολύπλευρα: Μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως αυτό, από ίδιους πόρους και μέσα από άλλες πηγές χρηματοδότησης. Και βέβαια σχεδιασμένα, μέσα από μελέτη και συντονισμό και όχι αποκομμένα με σπατάλη πόρων και δυνατοτήτων", τονίζει χαρακτηριστικά η Περιφέρεια.

Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν η διαμόρφωση "Κοινωνικών Συμπράξεων" για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020".

Στη συνάντηση, που συνδιοργάνωσε η αρμόδια θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη από τους Δήμους Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης - Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος,.

Στο χαιρετισμό της στην έναρξη της διαδικασίας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου ανέφερε:

"Η σημερινή συνάντηση γίνεται για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας για την υλοποίηση του ΕΠ «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για απόρους" της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020»", τονίζει η Περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωσή της και εξηγεί:

"Σε αυτό το πρώτο στάδιο απαιτούνται διαδικασίες διαβούλευσης με τους ΟΤΑ α΄ βαθμού και άλλους δυνητικά εμπλεκόμενους φορείς (Εκκλησία, ανθρωπιστικές και κοινωνικές ΜΚΟ, άτυπα δίκτυα αλληλεγγύης) και αυτή τη διαδικασία ξεκινάμε σήμερα για τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Γνωρίζετε τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής μας. Στις κεντρικές περιοχές της Αθήνας εκδηλώνεται βίαια η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από τις ακολουθούμενες πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης.

Όμως, δεν ξεκινάμε από το μηδέν: Σε αρκετούς Δήμους λειτουργούν ήδη, με τη συνδρομή σας ή εθελοντικά, τυπικά και άτυπα δίκτυα αλληλεγγύης που ασχολούνται με την παροχή τροφής και άλλων αγαθών και υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας που έχουν τεράστιες ανάγκες.

Είναι μια ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε και να συντονίσουμε αυτές τις δράσεις – όχι μόνο σε σχέση με αυτή την πρόσκληση αλλά καταγράφοντας ανάγκες και δυνατότητες συνεργασίας σε πολλά επίπεδα μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)