to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 20.01.2015

πηγή: Patrastimes

Κοινωνία

Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής για μεταφορά 1,36 τόνων παράνομων οστράκων

Προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.


Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Έβρο και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συνελήφθη από λιμενικούς να μεταφέρει παράνομα 1,36 τόνους οστράκων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο Χ. Κ ηγετικό στέλεχος της ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θράκη, που είχε κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και διεκδικεί τώρα την είσοδό του στη Βουλή στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, εντοπίστηκε από άντρες του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης να κινείται στην παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Μέστης, στο ύψος του οικισμού Κόμαρος, οδηγώντας ένας ΙΧ με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, στο οποίο ήταν φορτωμένοι δεκάδες σάκοι με μεγάλη ποσότητα οστράκων.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του ποταμού Λίσσου, και οδηγήθηκε για έλεγχο στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, καθώς δεν είχε τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα για τα προϊόντα που μετέφερε.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 77 σάκοι με όστρακα συνολικού βάρους 1.361 κιλών (61 σάκοι «αχιβάδα» βάρους 1.049 κιλών, 14 σάκοι «τελλίνα» βάρους 280 κιλών και 2 σάκοι «κυδώνι» βάρους 32 κιλών).

Τα όστρακα εξετάστηκαν από υπαλλήλους του Τμήματος Κτηνιατρικής Έβρου και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, δεν διέθεταν τα έγγραφα που αποδείκνυαν την προέλευσή τους, δεν διέθεταν σήμανση, ενώ μεταφέρονταν με ακατάλληλο όχημα (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Ο 50χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, ενώ τα όστρακα που κατασχέθηκαν θα καταστραφούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης είναι «κλειστή» αυτή την εποχή για την αλιεία οστράκων, ενώ όταν είναι «ανοικτή» ανήκει στη Β ζώνη καταλληλότητας και έτσι τα αλιεύματα επιβάλλεται να μεταφέρονται στο Κέντρο Καθαρισμού και Αποστολής για εξυγίανση, πριν διατεθούν στην αγορά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)