to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 03.11.2022

Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ξανά στην PEGA μόλις «σταματήσουν να κρύβονται» - Υπόμνημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να αποστείλει υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει όσα είχε πει για την υπόθεσή του στην ακρόαση στις Βρυξέλλες - Γιατί προέκρινε αυτή την επιλογή


Την απόφαση να μην δώσει το «παρών» στα ραντεβού της Επιτροπής PEGA, από την οποία είχε λάβει πρόσκληση για σήμερα, πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ θα αναμενόταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να επέλεγε να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία ώστε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ντόρο πολιτικά ως προς το μέτωπο του σκανδάλου των υποκλοπών, στο οποίο από την αρχή πρωταγωνίστησε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Λιονάκη για την ΑΥΓΗ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. προέκρινε την επιλογή να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις του, εκτιμώντας πως, καθώς οι εμπλεκόμενοι συνεχίζουν να κρύβονται και δεν εξετάζονται, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να εμφανιστεί αυτοπροσώπως σε μια κλειστή διαδικασία, όταν ο ίδιος στις Βρυξέλλες προ μηνός είχε μιλήσει δημόσια απαντώντας και στις ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής. Παράλληλα όμως, υπό το δεδομένο της κυβερνητικής απουσίας από τη σημερινή PEGA, στην κίνηση του Ν. Ανδρουλάκη φαίνεται να υπάρχει και η παράμετρος της πρόθεσης για διαφοροποίηση ή αποφυγή ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στελέχη του οποίου θα είναι στις συναντήσεις.

«Η κυβέρνηση κρύβει όλους τους εμπλεκόμενους πάλι. Με ένα γεύμα που παραθέτει η Επιτροπή στον Γεραπετρίτη βγαίνει η υποχρέωση» σχολίαζαν στελέχη του κόμματος, δείχνοντας ότι δεν αναμένουν ηχηρά αποτελέσματα από την επίσκεψη στην Αθήνα δεδομένης της απουσίας Μητσοτάκη, όπως και των άλλων υπουργών και εμπλεκόμενων επιχειρηματιών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναμένεται να αποστείλει προς κατάθεση υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει όσα είχε πει για την υπόθεσή του στην ακρόαση στις Βρυξέλλες και ό,τι έχει μεσολαβήσει από τότε. Επιπλέον, αναμένεται να καταδεικνύει με αυτό ότι οι εμπλεκόμενοι κρύφτηκαν και στην PEGA, όπως έκαναν και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)