to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:05 | 26.01.2022

Πολιτική

Ανατέλλει και πάλι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ: Ή τουλάχιστον αυτό θα ήθελε δημοσκόπηση του Alpha

Η άγνωστη εταιρεία ABACUS και ο εκλογικός αναλυτής που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.


Μια εντόνως αμφιλεγόμενη δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο δελτίο του καναλιού Alpha έχει αποτελέσει τις τελευταίες ώρες επίκεντρο έντονης κριτικής. Τόσο τα πρώτα σχόλια στα social media όσο και η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για μια ελαχίστου κύρους δημοσκόπηση, με τα πυρά να εκτοξεύονται τόσο κατά της εταιρείας όσο και κατά του καναλιού που έκανε δεκτή μια τέτοια έρευνα.

Μεταξύ άλλων η δημοσκοπική εταιρεία δίνει προβάδισμα 14,5 μονάδων στη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οριακά ισοψηφούν, ενώ το ΜέΡΑ25 μένει εκτός Βουλής.

«Μια πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία και ένας πρώην πολιτευτής με το Ποτάμι», με σκοπό να «συνεχίσουν το γνωστό έργο της δημοσκοπικής περίθαλψης των κυβερνητικών τραυμάτων», βλέπει η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης από το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.

Πολλά είναι τα σχόλια για την αξιοπιστία της εν λόγω εταιρείας, μεταξύ άλλων και αυτό του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη.

Το περιεχόμενο της εταιρείας στο διαδίκτυο παραπέμπει σε μια εταιρεία που σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελούσε αξιόπιστο συνεργάτη για την εκτίμηση των πολιτικών τάσεων, πόσο μάλλον για έρευνα σε μερικά από τα τόσο ευαίσθητα και κρίσιμα για την κοινωνία θέματα των τελευταίων ημερών.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι γιατί ένα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι επέτρεψε να βγει στον τηλεοπτικό αέρα μια τέτοια έρευνα, που ακόμα και κατευθυνόμενη να μην ήταν, διεξάγεται από μια εταιρεία με μηδενική εμπειρία σε τέτοια θέματα, ενώ το δείγμα της μετά βίας ξεπερνά τις 300 τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Για πλήγμα στο κύρος του καναλιού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, κατηγορώντας το κανάλι πως βρίσκεται υπό την έντονη επιρροή του μηχανισμού Μητσοτάκη και αδυνατεί ακόμα και να τηρήσει τα προσχήματα.

Η έρευνα της Αυγής: Η άγνωστη Abacus που διαφημίζει μπαρ και τάζει χρήματα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο πανικός του Μητσοτάκη δεν κρύβεται - Το ίδιο και η επιρροή του στα ΜΜΕ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Πρόκειται για την άγνωστη εταιρεία ABACUS, με τα ευρήματα να τα παρουσιάζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου έχει ως εξής:

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι γνωστός και δεν κρύβεται. Το ίδιο και η επιρροή του στα ΜΜΕ.

Είχαμε όμως την αίσθηση ότι στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha θα κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα και θα προστάτευαν το κύρος του καναλιού. Πέσαμε έξω.

Τη μέρα που η Αττική και αρκετές περιοχές της πατρίδας μας μετρούν ακόμη τις πληγές τους και η χώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 118 θανάτους, έκριναν σκόπιμο να επιστρατεύσουν πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία και έναν πρώην πολιτευτή στο Ποτάμι, για να συνεχίσουν το γνωστό έργο της δημοσκοπικής περίθαλψης των κυβερνητικών τραυμάτων.

Μόνο που όλο αυτό άρχισε πια να γίνεται κουραστικό και γυρνάει μπούμερανγκ.

Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)