to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:03 | 12.07.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Κ. Μητσοτάκης: Ζωντανά οι ανακοινώσεις για το ποιοι θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά – Τι θα γίνει με την εστίαση

Το «όπλο» του υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων επιστρατεύει η κυβέρνηση καθώς βλέπει την πολιτική της να καταρρέει


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να ανακοινώσει ο ίδιος ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά αλλά και τι θα γίνει με τα μέτρα για το άνοιγμα των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης.

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν σήμερα στις 19.00.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, οι ανακοινώσεις θα αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού.

Το τοπίο για το ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά αλλά και από πότε θα ισχύσει το μέτρο είναι ακόμα θολό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για τους εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας και σε δομές προστασίας ευάλωτων ομάδων.

Σε δεύτερη φάση για τους υγειονομικούς αν και τα ποσοστά στους γιατρούς και τους νοσηλευτές είναι πολύ υψηλά. Πολύ υψηλά, σε ποσοστό 77% είναι και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το θέμα θα πάει πιο πίσω.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των σωμάτων ασφαλείας και τους στρατευσίμων.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σε πρώτη φάση και μετά τους εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας και σε δομές προστασίας ευάλωτων ομάδων να ανακοινωθεί υποχρεωτικός εμβολιασμούς για τους εργαζομένους στην εστίαση και τον τουρισμό ενώ θα επιχειρηθεί, με μηδαμινό αποτέλεσμα επιτυχίας, να επεκταθεί και στους ιερείς με τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει την Τρίτη 13 Ιουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι το Μαξίμου μελετά, επίσης, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα ΜΜΜ και σε κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία του κράτους, όπως οι υποδομές παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου, μονάδες της ΔΕΗ, εργαζόμενοι σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΣΦΑ και εταιρειών ύδρευσης.

Να σημειωθεί ότι είναι άγνωστο από πότε θα ισχύσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και εάν θα υπάρχουν επιπτώσεις για όσους αρνηθούν τη στιγμή που ακόμα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας παρά μόνο άδεια υπό όρους στην ΕΕ και έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ, καθεστώς που απαιτεί τη συναίνεση του εμβολιαζομένου.

Όσον αφορά στα μέτρα για τον άνοιγμα των κλειστών χώρων της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην υιοθέτηση του μοντέλου που θα επιτρέπει την είσοδο μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει με την απόσυρση του μέτρου που έχει ανακοινωθεί για μεικτούς και αμιγείς εσωτερικούς χώρους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)