to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 05.07.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Άκης Σκέρτσος: Επίθεση στους εργαζομένους - Θέλουν επιδόματα και μαύρα

Εριστικός ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επέλεξε ως «εχθρό» τους εργαζομένους με αήθη επίθεση και απίστευτες κατηγορίες - Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα τρομάζει τους επιστήμονες που εκτιμούν ότι στα μέσα Αυγούστου θα κάνει επέλαση στη χώρα μας, ο Άκης Σκέρτσος επέλεξε για μια ακόμα φορά να κατασυκοφαντήσει τους εργαζομένους και να εκτοξεύσει απειλές προς πάσα κατεύθυνση.

Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, με εντολή Μαξίμου όπως κάθε φορά που εμφανίζεται, επέλεξε αυτή τη φορά να επιτεθεί στους εργαζόμενους υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι  επιλέγουν να μη δουλεύουν γιατί θέλουν τα κρατικά επιδόματα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Βλέπουμε ότι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει και δεν βρίσκουν προσωπικό γιατί υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που εξυπηρετούνται περισσότερο από το να παίρνουν το κρατικό επίδομα και ταυτόχρονα να δουλεύουν μαύρα».

Ο Άκης Σκέρτσος συνέχισε λέγοντας ότι είναι ολισθηρός ο δρόμος της εξάρτησης από τα κρατικά επιδόματα και ότι η κυβέρνηση θέλει μια οικονομία ανοικτή.

Και όλα αυτά προσπάθησε να τα συνδέσει με την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης περί περιοριστικών μέτρων μόνο για ανεμβολίαστους. Όπως για μια ακόμα φορά είπε, τη στιγμή που υπάρχει πρόσβαση για όλους στα εμβόλια δεν υπάρχει λόγος για οριζόντια μέτρα και κλείσιμο δραστηριοτήτων.

Αυτό σημαίνει όπως είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οικονομική στήριξη αφού αυτή ήταν παρεπόμενο των οριζόντιων μέτρων.

Ν. Ηλιόπουλος: Δική μας δουλειά είναι να κάνουμε την πολιτική τους παρελθόν

Τις δηλώσεις του Α. Σκέρτσου σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ν. Ηλιόπουλος, τονίζοντας: 

«Ο κ. Σκέρτσος δήλωσε σήμερα ότι: «οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν προσωπικό» γιατί κάποιοι εργαζόμενοι προτιμάνε «τα επιδόματα» και «να δουλεύουν μαύρα».

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο κ. Σκέρτσος ήταν κεντρικό στέλεχος του ΣΕΒ, όταν η εργοδοτική οργάνωση έκανε προσφυγή στο ΣΤΕ, ενάντια στην αύξηση του κατώτατου μισθού με βάση τις τριετίες. Αυτό βέβαια αφού είχε προηγηθεί ο μεγάλος αγώνας του ΣΕΒ κατά της ψηφιακής καταγραφής των υπερωριών και άρα υπέρ της μαύρης εργασίας.

Σε ανάλογες ανησυχίες στις ΗΠΑ η απάντηση Μπάιντεν προς τους εργοδότες ήταν "να πληρώσετε περισσότερο". Εδώ όμως είναι Βαλκάνια και οι τελευταίοι οπαδοί του Τραμπ είναι στην κυβέρνηση.

Δική μας δουλειά είναι να κάνουμε την πολιτική τους παρελθόν!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)