to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:02 | 29.10.2019

Κοινωνία

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη 12χρονη στη Μάνη - Στις φυλακές Τρίπολης ο 57χρονος ιερέας

Η δωδεκάχρονη φέρεται να έπεσε θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον ρασοφόρο ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.


Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της μητέρας της ανήλικης που φέρεται να κακοποιούσε ιερέας σε χωριό της Μάνης. Η δωδεκάχρονη φέρεται να έπεσε θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον ρασοφόρο αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. «Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη», δήλωσε (ΑΝΤ1) η μητέρα του παιδιού και επανέλαβε ότι ο 57χρονος ιερέας- σύντροφός της «έχει κάνει κακό στην κόρη μου».

Το κοριτσάκι δεν ήταν «δικό τους παιδί», αλλά μεταναστάκι από τη Βουλγαρία κι έτσι κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του επί τρία ολόκληρα χρόνια - όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού», που ανέλαβε την υπόθεση ύστερα από καταγγελία της ίδιας της μικρής. Ο κατηγορούμενος έχει οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης και τέθηκε σε αργία από τον μητροπολίτη του (βλέπε παρακάτω), ενώ στο θέμα παρέμβαση με δήλωσή του έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι είναι οργισμένος «για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού». Δήλωσε ότι θα ευχόταν όλα αυτά να μην ισχύουν, αλλά πλέον η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει για την υπόθεση.

«Μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει», ανέφερε η μητέρα της 12χρονης μεταφέροντας τα λόγια της όταν την επισκέφθηκε στο «Χαμόγελο». Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του ιερέα δήλωσε «έκπληκτος και σοκαρισμένος», από το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού άλλαξε την κατάθεσή της. Και δήλωσε ότι «συμπάσχω με τον κάθε γονιό που μπορεί να αποδειχθεί λάθος».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η γυναίκα άλλαξε την κατάθεσή της «αφού είχε μιλήσει με την κόρη της και την κοινωνική λειτουργό», που όπως η ίδια είπε την έπεισαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί. Απαντώντας, τέλος στο αν το παιδί «τα έβγαλε από το μυαλό της», απάντησε ότι «αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».

Πληροφορίες: Εφημερίδα των Συντακτών, thepressproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)