to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 29.10.2019

Κοινωνία

Ομόφωνο «όχι» στην έκδοση της Σαραρέ Χαντεμί

Ο Άρειος Πάγος, σε συνέχεια της εισαγγελικής πρότασης, αποφάσισε ομόφωνα να μην εκδοθεί στην χώρα της η Ιρανή Σαραρέ Κχαντεμί που έφυγε από το Ιράν μαζί με την κόρη της Diana προκειμένου να γλιτώσουν από την καταπίεση και κακοποίηση του πρώην συζύγου της


(φωτογραφία: 3pointmagazine.gr)

Ο Άρειος Πάγος, με την ομόφωνη απόφαση της Τρίτης 29/10 είπε «όχι» στην έκδοση της Sharareh Khademi. Έτσι, η Ιρανή πρόσφυγας και η κόρη της, θύματα ενδοοικογενειακής βίας παραμένουν στη χώρα μας καθώς το ανώτατο δικαστήριο αναγνώρισε ότι μια απόφαση επιστροφής της Sharareh Khademi θα εγκυμονούσε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της καθώς αντιμετωπίζει την ποινή της εκτέλεσης.

Οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος έκριναν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, εξαφανίζοντας παράλληλα την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης που είχε αποφανθεί τα αντίθετα. Παράλληλα διατάχθηκε η αποφυλάκισή της. Ήδη η Ιρανή μητέρα έχει υποβάλλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην χώρα μας.

«Στην αίθουσα του δικαστηρίου τα χαμόγελα διαδέχονται τα κλάματα χαράς», μεταδίσει η συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» που υποστηρίζει την Ιρανή πρόσφυγα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η 37χρονη Ιρανή, μόλις άκουσε την ετυμηγορία των αρεοπαγιτών, κλαίγοντας με λυγμούς ψέλλισε: «σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ».

Φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Άρειο Πάγο. 

Φωτεινή Κούβελα: «Χαρά, ικανοποίηση, δύναμη και αισιοδοξία»

Την ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου για την ιρανή πρόσφυγα Σαραρέ Χαντεμί χαιρετίζει η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα με ανάρτησή της στα σόσιαλ μίντια.

«Ελεύθερη πια θα φύγει απο τις φυλακές Κορυδαλλού και θα πάει να συναντήσει την κόρη της και την αδελφή της στο Κέντρο φιλοξενίας. Με δάκρυα χαράς και συγκίνησης άκουσε την απόφαση και μας έδωσε πολλές ευχαριστίες».

«Χαρά, ικανοποίηση, δύναμη και αισιοδοξία και για εμάς ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε γυναίκα και κάθε κορίτσι που αδικείτε, ανεξάρτητα απο χρώμα, φυλή, θρησκεία, χώρα προέλευσης» ...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)