to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:49 | 28.10.2019

Διεθνή

Γαλλία: Επίθεση ρατσιστικού μίσους με δύο σοβαρά τραυματίες σε τέμενος

Σύμφωνα πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο ένοπλος ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν το 2015


Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα, Δευτέρα, όταν άνδρας άνοιξε πυρ μπροστά από το τέμενος της Μπαγιόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αφού είχε πριν προσπαθήσει να βάλει φωτιά στην είσοδο, ενώ συνελήφθη λίγο αργότερα.

"Στις 15.20 ένας άνδρας επιχείρησε να βάλει φωτιά στην είσοδο του τεμένους της Μπαγιόν. Κατά την προσπάθειά του τον αιφνιδίασαν δύο άτομα, ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον τους" αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η νομαρχία, η οποία προσέθεσε ότι ο άνδρας πυρπόλησε ένα αυτοκίνητο φεύγοντας.

Οι δύο τραυματίες, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ηλικίας 74 και 78 ετών. Έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπαγιόν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να αποτρέψουν τον ένοπλο να βάλει φωτιά στο τέμενος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης είναι ηλικίας 84 ετών και έχει διασυνδέσεις με την ακροδεξιά. Ονομάζεται Κλοντ Σ. Στην οικία του, κοντά στη Μπαγιόν, έχει σπεύδει ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας. Αστυνομική πηγή ανέφερε επίσης ότι στο αυτοκίνητό του υπόπτου βρέθηκε ένα περίστροφο.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, με γνώση της υπόθεσης, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ο ένοπλος ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνική Συσπείρωση το 2015.

Η δικαστική αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες. Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή.

«Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από την αστυνομία… οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Η Μαρίν Λεπέν έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση του ομοϊδεάτη της. «Η επίθεση… είναι αντίθετη προς όλες τις αξίες του κόμματός μας» τόνισε.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)