to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:33 | 09.10.2019

Κοινωνία

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών: Οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες» εκτροχιάστηκαν

Όπως καταγγέλλει το «Δίκτυο Σιδηροδρομικών», ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ θεωρώντας τους εαυτούς τους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), εκτοξεύουν απειλές γύρω από την διεξαγωγή του 36ου Πανσιδηροδρομικού Συνεδρίου, μη σεβόμενες την δημοκρατική ετυμηγορία των σιδηροδρομικών για το μέλλον της Ομοσπονδίας


Λίγο πριν από την έναρξη του 36ου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), που θα εκλέξει νέα διοίκηση και εκπροσώπους στη ΓΣΕΕ, η ΔΑΚΕ, που με βάση τα δεδομένα δεν έχει τη δυνατότητα να εκλέξει εκπρόσωπο για τη Συνομοσπονδία από τους σιδηροδρομικούς, καλλιεργεί, από κοινού με την ΠΑΣΚΕ εδώ και 48 ώρες κλίμα αβεβαιότητας και πρόκλησης επεισοδίων με σκοπό να τορπιλίσουν τις διαδικασίες του συνεδρίου.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το «Δίκτυο Σιδηροδρομικών» που κατέκτησε την πρωτιά στις εκλογές για τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ομοσπονδίας, όπου συμμετείχαν 2.150 σιδηροδρομικοί, την ώρα που η ΔΑΚΕ (του γνωστού και μη εξαιρετέου Ν. Κιουτσούκη) κατετάγη τρίτη και γι’ αυτό προσπαθεί να προσθέσει τρίτη έδρα, με την αύξηση της δύναμης της ΠΟΣ από το... παράθυρο.

Για να αυξηθεί η εκπροσώπηση των σιδηροδρομικών στη Συνομοσπονδία συνυπολογίζουν τα περίπου 450 μέλη τριών σωματείων, από τα οποία το ένα καλύπτει εργαζομένους στο τραμ και τα άλλα δύο στο μετρό. Στο πρώτο μάλιστα η ΔΑΚΕ διαθέτει 7 από τους συνολικά 8 εκπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΣ, ενώ το ίδιο σωματείο έχει ήδη πάρει μέρος στη διαδικασία αντιπροσώπευσης στη ΓΣΕΕ, μέσω του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

«Μεθοδεύσεις»

«Γίνονται προσπάθειες και μεθοδεύσεις για να αλλοιωθεί η δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των σιδηροδρομικών», προειδοποιεί μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» (ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ) ο Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης και μέλος της διοίκησης της ΠΟΣ.

Καταγγέλλει ότι, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου, που θα γίνει την Παρασκευή, καλλιεργείται κλίμα αβεβαιότητας και ότι υπάρχουν πληροφορίες για πρόκληση επεισοδίων, ώστε να ακυρωθούν οι διαδικασίες εκλογής.

«Αποτελεί ευθύνη όλων απέναντι στους σιδηροδρομικούς η ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου», προσθέτει και δεν παραλείπει να αναφερθεί στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο συνδικαλιστικό κίνημα, μετά το ναυάγιο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά και στα ειδικά προβλήματα των σιδηροδρομικών που είδαν τις διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και να πετυχαίνουν να κριθεί παράνομη η απεργιακή κινητοποίηση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση «Δικτύου Σιδηροδρομικών» (8/10/19):

Οι θεωρούντες εαυτόν ως «νόμιμους ιδιοκτήτες» της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών απειλούν  την διεξαγωγή του 36ου συνεδρίου της

Την ώρα που είναι γνωστά σε όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο τα αποτελέσματα της αδιέξοδης στρατηγικής της πλειοψηφίας της ΠΟΣ  γύρω από την υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ αλλά και της απαράδεκτης προσφυγής των Διοικήσεων των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ στην δικαιοσύνη ενάντια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ θεωρώντας εαυτόν ως «νόμιμους ιδιοκτήτες» της ΠΟΣ , εκτοξεύουν απειλές γύρω από την διεξαγωγή του 36ου Πανσιδηροδρομικού Συνεδρίου, μη σεβόμενες την δημοκρατική ετυμηγορία των σιδηροδρομικών για το μέλλον της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Την ώρα που ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ καταγγέλλουν τις επιθέσεις του ΠΑΜΕ σε άλλα συνέδρια Ομοσπονδιών και σε αυτό της ΓΣΕΕ με τα γνωστά αποτελέσματα, στον χώρο μας επειδή τα «κουκιά δεν βγαίνουν» σε κάποιους,  καλλιεργούν εδώ και 48 ώρες κλίμα αβεβαιότητας & πρόκλησης επεισοδίων με σκοπό να τορπιλίσουν τις διαδικασίες του συνεδρίου μας.

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών προειδοποιεί και ενημερώνει τους συναδέλφους για αυτές τις μεθοδεύσεις που σαν στόχο έχουν την αλλοίωση της δημοκρατικά εκφρασμένης άποψης τους, μέσω των εκλογών στα Σιδηροδρομικά Σωματεία.
Καλούμε όσους   θεωρούν εαυτούς ως «νόμιμους ιδιοκτήτες» της ΠΟΣ και καλλιεργούν αυτήν την φημολογία , να σεβαστούν την δημοκρατικά εξεφρασμένη άποψη και βούληση  των σιδηροδρομικών.

Σε μια περίοδο που το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα δοκιμάζεται και αμφισβητείτε, η ομαλή  διεξαγωγή του 36ου Πανσιδηροδρομικού Συνεδρίου μιας εκ των αρχαιοτέρων Ομοσπονδιών, αποτελεί ΕΥΘΥΝΗ όλων μας απέναντι πρώτα και κύρια απέναντι στους σιδηροδρομικούς αλλά και στην εκατονταετή  και πλέον ιστορία της ΠΟΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)