to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 18.07.2019

Κοινωνία

Πάνω από 24.000 οι υπογραφές για να ακυρωθεί η απόφαση του ΑΠΘ για τον Άνθιμο

Εντυπωσιακή ανταπόκριση έχει η προσπάθεια συλλογής υπογραφών κατά της αναγόρευσης του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, σε επίτιμου διδάκτορα από τις πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ


Μετά την κρυφή και αιφνιδιαστική αναγόρευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, οι αντιδράσεις δεν έχουν σταματήσει. 

Πολίτες ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν διαδικτυακά υπογραφές μέσω της πλατφόρμας avaaz (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) με αίτημα να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ήδη οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 24.000 (μεσημέρι Πέμπτης 18 Ιουλίου).

«Είναι αδιανόητο να τιμούμε με τον οποιονδήποτε τρόπο ανθρώπους με τοξικές, αναχρονιστικές απόψεις. Ακολουθούν κάποιες παλαιότερες δηλώσεις του Μητροπολίτη, που αποδεικνύουν οτι είναι ανάξιος οποιουδήποτε τιμητικού τίτλου, πόσο μάλλον αυτή του "επίτιμου διδάκτορα"», τονίζεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που συνοδεύει τη διαδικτυακή καμπάνια. 

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Μαύρη σελίδα για το ΑΠΘ

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κάνει και από τη δική του πλευρά έκκληση στις πρυτανικές αρχές να ανακαλέσουν την απόφασή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

Μαύρη σελίδα για την ιστορία του ΑΠΘ αποτελεί η εν κρυπτώ ανακήρυξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.

Οι σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δε συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Πανεπιστημίου ενός κατεξοχήν χώρου δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Ο κομματικός πρύτανης της ΝΔ που έκλεισε το Πανεπιστήμιο επειδή θα επισκέπτονταν την πόλη ο πρωθυπουργός της χώρας φέρει ακέραια την ευθύνη για την τελετή-παρωδία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί προκλητική την αναγόρευσή του κ.κ. Άνθιμου και καλεί τις πρυτανικές αρχές να ανακαλέσουν την απόφασή τους ώστε να διαφυλάξουν το κύρος του ΑΠΘ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)