to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 28.05.2019

Πολιτική

Σας θυμίζει κάποιον ο Βελόπουλος;

Ο ακροδεξιός τηλε-πωλητής των fake news και οι χορηγοί του


Η εκλογική επιτυχία και η επάνοδος στο πολιτικό προσκήνιο του ακροδεξιού συνωμοσιολόγου Κυριάκου Βελόπουλου αποτελεί εύλογα θέμα συζήτησης. Πολλοί προσπαθούν να αναλύσουν τις αιτίες που ο συγκεκριμένος «δημοσιογράφος» και «επιχειρηματίας» έκανε την έκπληξη στις ευρωεκλογές, την ώρα που σε social media και συζητήσεις κυριαρχεί το ερώτημα: «μα είναι δυνατόν να στείλαμε στις Βρυξέλλες κάποιον που λέει ότι διαθέτει χειρόγραφες επιστολές του Ιησού;».

Έναν γραφικό ακροδεξιό που πουλάει προϊόντα που υποστηρίζει ότι θεραπεύουν την άνοια, την κατάθλιψη και το αλτσχάιμερ (θα πείτε, αντίστοιχη συνταγή ακολούθησε και γνωστός τηλε-βιβλιοπώλης και «κατάφερε» να φτάσει στη θέση του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης), είναι υπέρ της θέσπισης της θανατικής ποινής, επιτίθεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, επειδή μοίρασε φαγητό σε άπορους Αμερικανούς και όχι σε πτωχευμένους Έλληνες, διαδίδει πληροφορίες που αποδεικνύονται την ίδια μέρα fake news...

Αν, όμως, κάποια πολιτική δύναμη «δε δικαιούται δια να ομιλεί», αυτή είναι η ΝΔ!

Πρώτα και κύρια διότι, όσο και αν θέλουν στην Πειραιώς να το ξεχάσουν, ο εν λόγω πολιτευτής είχε βρει πολιτική στέγη στο κόμμα τους: Στις 20 Μαΐου 2012, αποχώρησε από τον ακροδεξιό ΛΑΟΣ, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά οπαδών του κόμματος σε πρώην βουλευτές. Δύο μέρες αργότερα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, τη στήριξε στις εκλογές του 2012, ωστόσο, αρνήθηκε να κατέβει σε εκλογικές διαδικασίες ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία αποχώρησε το 2015 για να ιδρύσει το δικό του κόμμα.

Ήταν από τις μεταγραφές που έγιναν επί Σαμαρά, στο πλαίσιο της «δεξιάς πολυκατοικίας». Πολιτικός μάνατζέρ του ήταν ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είχε ήδη δει τους άλλους δύο «πιστούς του στρατιώτες», τον Αδ. Γεωργιάδη και τον Μ. Βορίδης να ενδύονται τη στολή του «κεντροδεξιού,» με τελικό προορισμό τη σημερινή, πλήρως κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη. Ο Γ. Καρατζαφέρης, από την καθημερινή του εκπομπή, τον είχε αποκαλέσει το 2012 «ρουφιάνο του κόμματος».

Η σημερινή στρατηγική της Δεξιάς φέρνει στον αφρό «Βελόπουλους»

Μπορεί, λοιπόν, σήμερα ο ακροδεξιός Βελόπουλος να συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του, όμως είναι ξανά η ΝΔ που του δίνει πολιτική χείρα βοηθείας. Πώς; Ακολουθώντας την πολιτική στρατηγική που δοκιμάζεται από την «Alt-Right» σε μια σειρά από χώρες (όπως η Αμερική του Τραμπ και η Βραζιλία του Μπολσονάρο). Συνωμοσιολογία, «δολοφονίες χαρακτήρων» των πολιτικών αντιπάλων, χυδαίος σεξισμός και σωβινισμός, fake news, κιτρινισμός και ακραίος ρεβανισμός.

Θυμόμαστε χαρακτηριστικά τη δήλωση του πρώην ομόσταβλου του Βελόπουλου, Μ. Βορίδη, το καλοκαίρι του 2018: «Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Για να μην αναφερθούμε στο ρεπερτόριο του Αδ. Γεωργιάδη, καθώς θα χρειαζόμασταν τόμους.

Αυτός ο δηλητηριώδης πολιτικός λόγος νομιμοποίησε τους «Βελόπουλους», περιθωριοποίησε τις μετριοπαθείς φωνές εντός της ΝΔ (τις ίδιες που πιθανότατα είχαν συμβάλει στο να «κοπεί» το 2014 από το ευρωψηφοδέλτιο) και «κάλυψε» πολιτικά την προσπάθεια της ακροδεξιάς να βγει στην επιφάνεια με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ως εκ τούτου, ο Κυρ. Βελόπουλος, οφείλει να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους «γαλάζιους» χορηγούς του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)