to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χωρίς συνέδρους στη ΓΣΕΕ η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας

Εικόνες ευτελισμού και απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος: απέτυχε και η τρίτη απόπειρα για τη διεξαγωγή συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ


(φωτογραφία: 902.gr)

Δεν διασώθηκε ούτε στο... «και πέντε» η εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς, λόγω της παρέμβασης του ΠΑΜΕ, δεν κατέστη δυνατό (για τρίτη φορά) να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΟΙΥΕ. Ως αποτέλεσμα,  η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν θα εκλέξει αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο ξεκινάει στις 14/3 στην Καλαμάτα.

Η παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καταγγέλλει μέσω social media τις πρακτικές του ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντάς το «εν κρυπτώ παράταξη της εργοδοσίας που προσπαθεί να διαλύσει τις εργατικές οργανώσεις».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ που κατέλαβαν την αίθουσα του «Caravel», στην οποία είχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του συνεδρίου, έκαναν λόγο για απόπειρα διεξαγωγής συνεδρίου «με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους». «Έξω η εργοδοσία από τα Σωματεία - Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών» γράφει το πανό του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) εξω από το «Caravel», ενώ ένα δεύτερο στηλιτεύει την πρόσφατη παρέμβαση της περιφερειακής διευθύντριας της αλυσίδας «My Market».

Σημειώνουμε ότι αυτή ήταν η τρίτη απόπειρα να διεξαχθεί το 38ο συνέδριο της ΟΙΥΕ. Στην πρώτη, το σαββατοκύριακο 23 - 24 Φεβρουαρίου, κυριάρχησε σκηνικό έντασης με πρωταγωνιστές την ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΜΕ και αποτέλεσμα τη διάλυση του συνεδρίου

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας είχε κατηγορήσει το ΠΑΜΕ για προπηλακισμούς και επιθέσεις σε συνέδρους, μία «συντονισμένη επιχείρηση προκειμένου να συγκαλυφθούν καταγεγραμμένες νοθείες και παρατυπίες σε ελεγχόμενα από το ΠΑΜΕ σωματεία, γεγονός που πιστοποιείται τόσο με δικαστικές αποφάσεις, όσο και από πρακτικά και λοιπά νομιμοποιητικά που φέρουν υπογραφές και ενστάσεις δικαστικών αντιπροσώπων».

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχαν καταγγείλει επιχείρηση νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας «για να μπουν εκπρόσωποι των εργοδοτών μέσα στα συνδικάτα» ενώ ανέδειξαν και την παρουσία «μπράβων», με ευθύνη του «πράσινου» συνδικαλιστή και προέδρου της ΟΙΥΕ, Δημ. Καραγεωργόπουλου. 

Στις 6/3 το συνέδριο αναβλήθηκε για δεύτερη φορά καθώς, σύμφωνα με την ομοσπονδίαδιαπιστώθηκε η μη προσέλευση–συμμετοχή των αντιπροσώπων της συντριπτικής πλειοψηφίας των πρωτοβάθμιων μελών της Ομοσπονδίας.

Και τότε, μέλη ομοσπονδιών και εργαζόμενοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας. 

Η επιστολή του ΠΑΜΕ στον ΔΣΑ

Παράλληλα, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΙΥΕ (η παράταξη του ΠΑΜΕ), με σημερινή επιστολή της προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας καταγγέλλει για ακόμη μία φορά παρατυπίες, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου. 

Αναλυτικά η επιστολή::

Οι δεκάδες αντιπρόσωποι της ΔΑΣ σε όλη τη χώρα από 50 σωματεία και πλέον, καταγγέλλουμε ότι μπροστά στο 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ υπάρχουν οι εξής παρατυπίες :

1. Δεν έχει γίνει η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων άρα δεν υπάρχει μητρώο για το συνέδριο

2. Οι κάρτες των αντιπροσώπων μοιράστηκαν για ακόμη μια φορά χθες το βράδυ πριν την έναρξη του συνεδρίου.

3. Οι κάρτες του συνεδρίου που έχουν εκδοθεί είναι διπλές.

4. Το συνέδριο, οι ημερομηνίες και το μέρος του, έγιναν γνωστά αποκλειστικά μέσω email, γεγονός που έχει οδηγήσει στην άγνοια των σωματείων για την σημερινή συλλογικής τους διαδικασία.

5. Μέσω αυτού του email ενημέρωσης ανακοινώθηκε από την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ χωρίς να υπάρξει καμία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, πως οι αιτήσεις υποψηφιότητας για την εφορευτική επιτροπή θα γίνουν αποκλειστικά μέσω email και 3 μέρες νωρίτερα από την έναρξη του συνεδρίου !!

6. Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιούνται σε εργάσιμες μέρες γεγονός που προκαλεί αμέτρητα εμπόδια στην παρουσία των αντιπροσώπων και αντικειμενικά τον αποκλεισμό τους από την συμμετοχή στο Συνέδριο.

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)