to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 05.03.2019

left.gr

Πολιτική

Βενεζουέλα, τάξη και (εθνική) ασφάλεια

Η ΝΔ, σε αναζήτηση επικοινωνιακής «γραμμής», πλειοδοτεί σε καταστροφολογία και fake news, σε πλήρη συντονισμό με τα φιλικά της ΜΜΕ


Σε πόσα επικοινωνιακά και πολιτικά ολισθήματα μπορεί να υποπέσει ένα κόμμα μέσα σε ένα 24ωρο; Αν πρόκειται για την πανικόβλητη ΝΔ, τότε εύλογα χάσαμε το μέτρημα, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε να τα σταχυολογήσουμε...

Είπατε κάτι για ανομία;

Λίγες ώρες μετά την απόλυτη κάλυψη (αλλά και τις σχετικές παλινωδίες) που παρείχε η «γαλάζια» ηγεσία στο στενό συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη, για την καταδίκη του για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, οι επικοινωνιολόγοι της Πειραιώς είχαν τη φαεινή ιδέα να ασχοληθούν με την ανομία! Ας τους υπενθύμιζε κάποιος την αξία της σιωπής: οι συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη τον «έστειλαν» να μιλήσει για «μηδενική ανοχή στη βία» στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, ένα τμήμα που έκλεισε επί Νέας Δημοκρατίας (επί υπουργίας του Δένδια, το 2014), μετά από αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις που δεχόταν και δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστούν!

Άσε που όπως και στην Οικονομία, ούτε στην ασφάλεια τους βγαίνουν τα νούμερα, όπως ανέλυσε στη Βουλή, το απόγευμα της Δευτέρας, η Όλγα Γεροβασίλη:

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «όψιμο» το ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ, σημειώνοντας πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας η αστυνομία το αντιμετωπίζει με σχέδιο, με επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα αν και έχει πράγματι προβλήματα υποστελέχωσης. Πρόσθεσε δε ότι «επί Μητσοτάκη 6.700 οργανικές θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας καταργήθηκαν σε μια νύχτα» και η ΝΔ έχει ως προγραμματική θέση τον κανόνα 1 προς 5.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε και τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τη βία. «Άκουσα σήμερα πως είτε υψηλής έντασης είτε χαμηλής έντασης, η βία είναι το ίδιο. Τώρα καταλαβαίνω και ερμηνεύω γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέδρασε ή προσπάθησε να συγκαλύψει τον σύμβουλό του κ. Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για παιδεραστία. Διότι χαμηλή παραβατικότητα και υψηλή παραβατικότητα είναι το ίδιο για εκείνον», είπε η κ. Γεροβασίλη και σχολίασε πως δηλώσεις όπως αυτές σύμφωνα με τις οποίες «ο πρωθυπουργός δεν τολμάει να πάει χωρίς κλούβες στη Μακεδονία», συνιστούν «υποκίνηση σε βίαιες πράξεις».

Βέβαια, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τρέχει πίσω από τις μολότοφ μήπως και διασωθεί επικοινωνιακά, δεν είναι άσχετο, όπως τονίζει η κυβέρνηση, από τις εξελίξεις στα οικονομικά, όπου, μετά τις προσδοκίες που δημιούργησε στη ΝΔ η έκθεση της Κομισιόν, τώρα πια συζητάμε για την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές με δεκαετές ομόλογο.

Πώς άραγε να καταστροφολογήσεις για αυτό; Τα λαγωνικά της ΝΔ, βέβαια, κάτι πήγαν να ψελλίσουν: συγκεκριμένα, η Μ. Σπυράκη ισχυρίστηκε την Δευτέρα ότι... «οι αγορές προεξοφλούν την ομαλότητα και το ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στο οποίο στοχεύει η επόμενη Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη»! Άμεση η σκωπτική απάντηση του υπουργού Οικονομικών:

 

Ελεγκτές εναέριας μπαρουφολογίας

Λαγωνικά δεν έχει μόνο η ΝΔ αλλά και ο ΣΚΑΪ, το μέσο που πάντα προσπαθεί (μάταια, τις περισσότερες φορές) να ξελασπώνει την Πειραιώς στα δύσκολα. Βέβαια, τα επιχειρήματα έχουν στερέψει, ο Πολάκης δεν εθεάθη να καπνίζει σε κλειστό χώρο, οπότε... ρίξε λίγο Βενεζουέλα ακόμα. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας.

 

Η ΝΔ έσπευσε να υιοθετήσει το «ρεπορτάζ», προκαλώντας το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου: "Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος»".

Με απόθεμα εθνικιστικών κραυγών από τις Πρέσπες

Εκεί, όμως, που δεν φτάνει ο ΣΚΑΪ, αναλαμβάνουν τα (ακόμα πιο) «κίτρινα» μέσα, εν προκειμένω το Πρώτο Θέμα και το in.gr που «έπαιζαν» για όλο το βράδυ της Δευτέρας πρώτη είδηση την «εθνική μειοδοσία» των Δουζίνα και Καραγιαννίδη στην Κοινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τη Δημοκρατική Διακυβέρνηση και της Υποεπιτροπής για τις Διατλαντικές Σχέσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Από κοντά και οι Κουμουτσάκος και Λοβέρδος που προέβησαν στη σχετική σπέκουλα, συνδέοντας τοποθετήσεις οι οποίες είναι ασύνδετες μεταξύ τους. 

 
 

Σύγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση στην ελληνική Βουλή, όταν ένας Τούρκος βουλευτής αναφέρθηκε στα θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, ο Κ. Δουζίνας παρουσίασε πλήρως την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία συμπίπτει με αυτή της κυπριακής, τονίζοντας την πλήρη υποστήριξη της θέσης της χώρας μας από το διεθνές δίκαιο και τις κυβερνήσεις άλλων αναμεμιγμένων κρατών. Ο Νίκος Τόσκας μίλησε εκτεταμένα για τις παραβιάσεις του εναερίου χώρουαπότουρκικά αεροπλάνα και άλλεςτουρκικές παραβιάσεις. Ο Χρήστος Καραγιαννίδης εξήγησε ότι τα Ελληνο-Τουρκικά προβλήματα δεν είναι θέμα συζήτησης της Επιτροπής του ΝΑΤΟ. «Οι απαντήσεις των Ελλήνων βουλευτών ήταν σαφείς και κατηγορηματικές και μόνο η πιθανήάγνοια των Αγγλικών ή κακή πίστη θα δικαιολογούσε την παραποίησή τους», τονίζει σε αναλυτική του απάντηση ο Κ. Δουζίνας, παραποίηση την οποία μπορείτε να διαπιστώσετε στις παραπάνω εικόνες από τα δημοσιεύματα των μέσων που προαναφέραμε (διαβάστε αναλυτικά).

Ο Χρ. Καραγιαννίδης, με σκληρή απάντηση μέσω facebook, ανέλυσε την ακραία διαστρέβλωση από το «Πρώτο Ψέμα»:

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδης, ο οποίος συμμετείχε στην Κοινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τη Δημοκρατική Διακυβέρνηση και της Υποεπιτροπής για τις Διατλαντικές Σχέσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ:

«Είναι γνωστό ότι η, κατ' ευφημισμό, εφημερίδα "Το Πρώτο Ψ(Θ)έμα" αποτυπώνει τις πραγματικές ειδήσεις πάντα και για όλα τα θέματα. Όσο είναι αλήθεια ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση.

Σήμερα λοιπόν σε μία προσπάθεια να ξεκινήσει ένας πόλεμος με την Τουρκία ο "δημοσιογράφος" της προαναφερθείσας "εφημερίδας" έκανε το άσπρο μαύρο. Κι ενώ με το πρώτο "ρεπορτάζ" για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας δε μπορέσαν να σηκώσουν σκόνη με το δεύτερο "ρεπορταζ", αφού διαστρέβλωσαν τις δικές μου όσο μπορούσαν κάτι καταφέραν.

Γράφει λοιπόν η "εφημερίδα" ότι ένας Τούρκος βουλευτής έκανε ακραίες δηλώσεις κι εμείς δεν αντιδράσαμε. Εννοεί δεν τον πλακώσαμε στο ξύλο γιατί έτσι αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος "δημοσιογράφος¨την αντίδραση. Και μάλιστα προσωπικά μίλησα για έντιμο συμβιβασμό που πρέπει να κάνουμε για την επίλυση των διμερών ζητημάτων που έχουμε με την Τουρκία. Ουδέν ψευδέστερο. Στην απάντηση μου προς τον τούρκο ομόλογο μου είπα πως τα ζητήματα αυτά δε λύνονται στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνόδου του ΝΑΤΟ πολύ δε περισσότερο στις υποεπιτροπές που συνεδριάζαν εκείνη την ώρα.

Επίσης τόνισα πως τέτοια ζητήμα τα συζήτουν και τα διαπραγματεύονται οι ηγεσίες των χωρών ως πολύ πιο αρμόδιες από εμάς. Κλείνοντας την τοποθέτηση μου είπα πως τα Βαλκάνια έχουν πληρώσει με αρκετούς πολέμους τα τελευταία χρόνια τον άκρατο εθνικισμό που επικράτησε στη βαλκανική χερσόνησο. Δικό μας μέλημα ακόμα και μέσα στη συμμαχία είναι να πορευτούμε ειρηνικά κι όχι να επιζητούμε τον πόλεμο. Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας και δήλωσε ρητά και ξεκάθαρα πως συμφωνεί με όσα ανέφερα.

Τούτο βεβαια επειδη δεν βόλευε τον ¨δημοσιογράφο" του Πρώτου Ψέματος διέλαθε της προσοχής του.  Κι έτσι έχτισε το παραμύθι της υποταγής μας στον τούρκικο παράγοντα. 

Ίσως να τον πείραξε βέβαια ότι ανέφερα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα πρότυπο ειρηνικής επίλυσης διαφορών που έχουν δύο κράτη μεταξύ τους. Ίσως πάλι να τον ενόχλησε ότι οι συμμετέχοντες βουλευτές χειροκρότησαν και μένα και τον τούρκο ομόλογο μου για την δηλώμενη μας βούληση να ζήσουμε ειρηνικά τα επόμενα πολλά χρόνια χωρίς να χρειαστεί ποτέ να σφαχτούμε για τα ψέματα ενός προβοκάτορα που θεωρεί το ψέμα επάγγελμα».

Και, για επιδόρπιο, πάλι στο Πρώτο Θέμα και το in.gr (και όχι μόνο), η «έιδηση» ότι η Τουρκία θα είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ το 2021, τη χρονιά δηλαδή που συμπίπτει με την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Τι άλλο θα κάνουν σε βάρος του έθνους οι συριζομαδούροι; Για τα επόμενα δεν ξέρουμε, πάντως και η παραπάνω «αποκάλυψη» αποδέιχθηκε hoax, πριν καν προλάβει να την μετατρέψει σε ερώτηση στη Βουλή η ΝΔ, καθώς, διπλωματικές πηγές τόνισαν ότι: «ο προγραμματισμός της ΔΕΘ περιλαμβάνει ως τιμώμενη χώρα για το 2019 την Ινδία, το 2020 τη Γερμανία ενώ τα έτη 2021 και 2022 τιμώμενα θα είναι δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, χωρίς ακόμη να έχει γίνει η τελική επιλογή. Η Τουρκία και μια χώρα από τη Μέση Ανατολή θα τιμηθούν το 2023 ή το 2024, χωρίς ακόμη να έχει κλείσει ποια θα είναι πρώτη».

Είχε σπεύσει, όπως αναμενόταν, να το αξιοποιήσει (;) πολιτικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, γεγονός που δεν προκαλεί καμία έκπληξη για τον αντιπρόεδρο της χυδαίας πατριδοκαπηλείας:

Αντί επιλόγου, το σχόλιο από το σημερινό κύριο άρθρο της «Αυγής»: Κάποιοι έχουν γίνει τόσο τοξικοί, ώστε παραδίδονται αμαχητί στην αυτογελοιοποίηση...

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)