to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νέες απεργιακές δράσεις από τους εργολαβικούς του ΔΕΣΦΑ (ενημέρωση - φωτογραφίες)

Οι 370 εργαζόμενοι «αδιαλείπτως απασχολούμενοι, πολλοί από αυτούς, για περισσότερα από 15 χρόνια», μέσω τρίτων εταιρειών, διεκδικούν την πρόσληψή τους από τον πραγματικό τους εργοδότη, τη «ΔΕΣΦΑ Α.Ε.»


(φωτογραφίες από την κινητοποίηση της Παρασκευής 1/3/19)

Νέα απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 1/3, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο (Π.Σ.Ε.Φ.Α.) με κύριο αίτημα, απέναντι στη νέα Διοίκηση του ΔΕΣΦΑ και στο Υπουργείο, δηλαδή στο 66% και στο 34% της εταιρίας αντίστοιχα, να ενημερώσουν τους εργολαβικούς εργαζόμενους σχετικά με το πλάνο που υπάρχει για το μέλλον τους (διαβάστε εδώ για το ιστορικό των διεκδικήσεων των εργολαβικών εργαζόμενων στην Ενέργεια). 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με τη μαζική συγκέντρωση, από νωρίς το πρωί, στην πύλη των κεντρικών γραφείων της εταιρείας επί της Μεσογείων, συνεχίστηκαν με δυναμική πορεία επί της Μεσογείων και κατέληξαν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Εκεί, οι εργαζόμενοι έθεσαν το αίτημα για ξεκάθαρες απαντήσεις στον γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχ. Βερροιόπουλο, ο οποίος δεσμεύθηκε να το μεταφέρει στον Γ. Σταθάκη. 

Στο εξώδικο που έχει σταλεί από το σωματείο προς τη «ΔΕΣΦΑ Α.Ε.» και έχει κοινοποιηθεί στις εταιρίες / εργολάβους διευκρινίζεται ότι στην απεργία συμμετέχουν: 

«- Οι εργαζόμενοι μέσω εργολάβων που απασχολούνται σε Υπηρεσίες οι οποίες στεγάζονται στα Κεντρικά Γραφεία της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. Μεσογείων 357-359, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. στο Πάτημα Ελευσίνας,  στη Νήσο Ρεβυθούσα, στους Κήπους Έβρου, στη Βιστωνίδα, στο Στριμονοχώρι, στη Νέα Μεσήμβρια, στην  Αμπελιά Φαρσάλων, στο Σπαθοβούνι και στα Οινόφυτα. Συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό που απασχολείται σε καθεστώς βάρδιας και το προσωπικό που τίθεται σε επιφυλακή. 

- Οι εργαζόμενοι μέσω εργολάβων, που είναι αποσπασμένοι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

- Το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στη ΔΕΣΦΑ Α.Ε. μέσω των εταιριών DIONIC ΑΒΕΕ, ONEX Α.Ε., MECCANICA GROUP Α.Ε., ΜΑΣΤΕΡ Α.Ε, ΓΕΝΚΑ Α.Ε.». 

Σχετικά με το προσωπικό ασφαλείας ο ΠΣΕΦΑ τονίζει ότι θα διαθέσει προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος μεταφοράς σύμφωνα με το επιχειρησιακό έθιμο. Το προσωπικό σε καθεστώς βάρδιας μέσω εργολάβων θα είναι στις θέσεις τους για λόγους ασφαλείας. «Όμως πρέπει άπαντες να γνωρίζουν ότι την ημέρα απεργίας δεν βγαίνει καμιά άδεια εργασίας, δεν  λαμβάνονται ενδείξεις και δεν στέλνονται reports. Το προσωπικό ασφαλείας, είναι ΜΟΝΟ για την ασφάλεια του συστήματος και για τίποτε άλλο», επισημαίνει το σωματείο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)