to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 26.02.2019

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης από την Πάτρα: Οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τι τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 26/2 στην Πάτρα


(φωτογραφία: thebest.gr)

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση με Κουβέλη, Παπαδημούλη, Ραγκούση (βίντεο - φωτογραφίες)

«Οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου είναι ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση, την οποία τροφοδοτούν η μεγάλη αύξηση κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων, που είναι καρπός νεοφιλελεύθερων συνταγών, οι οποίες εφαρμόζονται για χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι επίσης οι πιο κρίσιμες, γιατί έχουμε μία ανησυχητική άνοδο της άκρας Δεξιάς και έτσι το ένα φαινόμενο τρέφει το άλλο και το ένα δηλητήριο τροφοδοτεί το άλλο».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα.

Μένοντας στο θέμα της κρισιμότητας των ευρωεκλογών, ο Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε ότι «οι ανισότητες, μαζί με την ανασφάλεια, το φόβο και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, δίνουν τη δυνατότητα στα φαντάσματα του φασισμού και του ναζισμού να σηκώνουν κεφάλι».

Μάλιστα, όπως προσέθεσε, «είναι αυτός ένας παραπάνω λόγος που επιβάλλεται και στην Ευρώπη να οικοδομήσουμε μία πλατιά δημοκρατική προοδευτική συμμαχία για την αλλαγή στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, για ανάπτυξη στη θέση της λιτότητας, για δημοκρατική διαφάνεια και λογοδοσία στη θέση των αποφάσεων πίσω από κλειστές πόρτες, για περισσότερες πολιτικές και περισσότερα κονδύλια για κοινή αγροτική πολιτική, για πολιτικές συνοχής και όχι απλώς πολιτικές που ευνοούν την ασυδοσία του τραπεζικού συστήματος και τη φορολογική ασυλία των μεγάλων πολυεθνικών».

Επίσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι «είναι λάθος η θεωρία της χαλαρής ψήφου και είναι επικίνδυνη η υποδόρια προπαγάνδα ότι δεν μας ενδιαφέρει ας μην μετάσχουμε και είναι λάθος οι πολίτες να αφήνουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς πριν από αυτούς».

Παράλληλα, έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά να μετάσχει μαζικά στις ευρωεκλογές, «για να βάλουμε», όπως είπε, «ένα φρένο στην οπισθοδρόμηση που προκαλούν ο συνδυασμός του νεοφιλελευθερισμού με την ανερχόμενη άκρα δεξιά».

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές, είπε ότι «το καλύτερο για τη χώρα, την οικονομία και την πολιτική σταθερότητα είναι να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός». Αναφέρθηκε στο σχέδιό του κόμματος για την επόμενη τετραετία λέγοντας: «Έχοντας εμπλουτισμένα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και για τις ευρωεκλογές και για τις εθνικές εκλογές με δυνάμεις και πρόσωπα από την υπό διαμόρφωση ευρύτερη προοδευτική συμμαχία, αισιοδοξούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής και των προσεχών εθνικών εκλογών».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «δεν θα εκπλαγώ εάν το άθροισμα των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας φτάσει και ξεπεράσει το 70% και νομίζω ότι τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει προσεχείς εκλογές τις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό δύο προϋποθέσεις» και εξήγησε: «Η πρώτη προϋπόθεση είναι να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα την υλοποίηση των συλλογικών στόχων που έχουμε θέσει και η δεύτερη προϋπόθεση είναι να φωτίσει ο Θεός την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να μην αλλάξει πρόεδρο μέχρι τις εκλογές».

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στο Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας ότι «η Φώφη Γεννηματά κάνει τεράστιο λάθος με αυτή την ακραία αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτική, γιατί βρίσκεται σε αντίθεση, όχι μόνο με το σύνολο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αλλά και με τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στήριξαν την εκλογή της στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και των ανθρώπων που συνεχίζουν να στηρίζουν το ΚΙΝΑΛ».

Όπως συμπλήρωσε, «οι ψηφοφόροι αυτού του χώρου έχουν ισχυρή αντιδεξιά, δημοκρατική και αντιμητσοτακική συνείδηση και στάση, γι’ αυτό και νομίζω ότι η επιλογή της Φώφης Γεννηματά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, να υιοθετήσει ουσιαστικά την ακραία αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή των κυρίων Βενιζέλου και Λοβέρδου, μετατρέποντας το ΚΙΝΑΛ βήμα βήμα σε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτοκτονική επιλογή για το χώρο του ΚΙΝΑΛ».

Ακόμη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι «είμαστε υπερήφανοι που θεσπίσαμε την απλή αναλογική παντού, και αυτό απαιτεί από όλους μας να αποκτήσουμε μία κουλτούρα συνεργασίας, που σημαίνει αντιπαράθεση πολιτική και όχι κλίμα εμφυλιοπολεμικού διχασμού, όχι κλίμα το οποίο θυμίζει άλλες εποχές».

Όπως σημείωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει προσηλωμένος στο να προβάλλουμε το έργο μας, τον απολογισμό μας και το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία, με αντιπαράθεση επιχειρημάτων, αλλά μακριά από λογικές εμφύλιου διχασμού».

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)