to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κωλυσιεργούν και προκαλούν

Ενώ η τράπεζα Πειραιώς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» για ενημέρωση τους σχετικά με την πώληση του νοσοκομείου, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.» εξαπέλυσε ύβρεις και προσβολές κατά των εργαζομένων


(η φωτογραφία είναι από κινητοποίηση των εργαζομένων τον περασμένο Νοέμβριο)

Πατά τις σφοδρές αντιδράσεις του σωματείου των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» (ΣΕΝΕΝ) στις «καθυστερήσεις» που «παίζει» η τράπεζα Πειραιώς ως προς την πώληση του νοσοκομείο στο Ιδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», η διοίκηση αδιαφόρησε πλήρως και για μία ακόμη φορά δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα των εργαζομένων για ενημέρωση τους σχετικά με την πώληση του νοσοκομείου.

Πάρα την επίσημη πρόσκληση που απηύθυναν οι εργαζόμενοι στις 7/2, η τράπεζα δεν είχε καν την ευαισθησία να στείλει έστω ένα έγγραφο ότι δεν θα παρευρεθεί σε συνάντηση, παρ' ότι, όπως αναφέρει το ΣΕΝΕΝ «η αγωνία των εργαζομένων βρίσκεται στο αποκορύφωμα της, με όσα δημοσιογραφικά αναπαράγονται».

Αλλά και η Διοίκηση της ΗΜΙΘΕΑΣ Α.Ε (θυγατρικής της τράπεζας Πειραιώς, η οποία διαχειρίζεται το «Ερρίκος Ντυνάν») παρότι προσήλθε στην ορισθείσα συνάντηση,  δήλωσε «απλώς αναρμόδια» και μη εξουσιοδοτημένη από την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενημέρωση.

Ανέφερε ότι η Τράπεζα «από τον Δεκέμβριο του 2018 πάγωσε κάθε συζήτηση με οποιοδήποτε εν δυνάμει επενδυτή και ότι η διοίκηση προχωρά τον προγραμματισμό της Τράπεζας όσο αφορά την ανάπτυξη του Νοσοκομείου». 

Ύβρεις και προσβολές κατά των εργαζομένων

Παράλληλα, το ΣΕΝΕΝ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του (22/2) τη συμπεριφορά του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΗΜΙΘΕΑΣ Α.Ε. «να πυροδοτήσει την συνάντηση, ελλείψει επιχειρημάτων,εξαπολύοντας προσβολές, ύβρεις και ατυχείς χαρακτηρισμούς κατά των  εργαζομένων με τις χαρακτηριστικές εκφράσεις “τεμπέληδες-άχρηστοι και περιφρονητικές αναφορές στον τρόπο  πρόσληψης  των παλαιών εργαζομένων».

Το ΣΕΝΕΝ καλεί εκ νέου την τράπεζα να ορίσει άμεσα συνάντηση «διορθώνοντας το ολίσθημά της» και επαναλαμβάνουν το αίτημα, σύμφωνα με όσα προβλέπει και το σχέδιο της κυβέρνησης (περισσότερα εδώ), για άμεση επανένταξη του νοσοκομείου στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης. 

Ισχυρή η βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το σχέδιο

Σύμφωνα με όλες τις αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον του ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» για τη μεταβίβαση του νοσοκομείου, καθώς το «Ωνάσειο» έχει προσφέρει, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, 88 εκατ. ευρώ, πρόταση με την οποία συμφωνεί και το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε πρόσφατο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», η ιδιοκτήτρια Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της θυγατρικής της, συνεχίζει να παίζει καθυστερήσεις, χωρίς να κηρύσσει άγονο τον διαγωνισμό και ενώ συσσωρεύονται διαρκώς ζημιές στο νοσοκομείο. Ανεπισήμως η διοίκηση της τράπεζας ισχυρίζεται πως το τίμημα των 88 εκατ. ευρώ δεν είναι το επιθυμητό, καθώς έχει εγγράψει στα περιουσιακά της στοιχεία ποσόν το οποίο προσεγγίζει τα 110 εκατ. ευρώ.

Εξού και οι προαναφερθείσες αναφορές της ΗΜΙΘΕΑΣ Α.Ε. περί «παγώματος» της πώλησης.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση σε κάυε τόνο επαλαμβάνει την «ενεργή και ισχυρή η βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου να εντάξει το νοσοκομείο στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης  υπό την εποπτεία του Υπουργείου διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας μέσα από την μοναδική και πλέον αξιόπιστη πλειοδοτική προσφορά του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης"».

Αυτό υπογράμμισε εκ νέου και ο Π. Πολάκης την Τετάρτη 13/2, σε συνάνηση με το ΣΕΝΕΝ, το οποίο σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκείνη την ημέρα ανέφερε ότι «έγινε σαφές από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας πως την τελική απόφαση για την πορεία του νοσοκομείου δεν την έχει  η διορισμένη διοίκηση της “Ημιθέα Α.Ε.”».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)