to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 14.02.2019

Πολιτική

«Ουδέν σχόλιον» από το ΚΙΝΑΛ για τις αποκαλύψεις Τσουκάτου

Τι ανέφερε ο Π. Χρηστίδης


Δεν σχολιάζουν στη Χ. Τρικούπη την αναφορά του Θ. Τσουκάτου να του ζητήσει συγγνώμη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Η εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και δεν θα παρέμβουμε», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Τόνισε ταυτόχρονα ότι για το ζήτημα αυτό το ΠΑΣΟΚ είχε τοποθετηθεί όταν είχε προκύψει. «Δεν θα κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο», ανέφερε ο ίδιος.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε ως εξής:

Πυρά Τζανακόπουλου 

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: Μια άλλη πτυχή της πρακτικής των συναλλαγών επιβεβαίωσε χθες και ο κ. Τσουκάτος στην απολογία του στη δίκη της Siemens, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε: «Ο κ. Τσουκάτος αποκάλυψε κάτι που όλοι γνωρίζουν αλλά ουδείς ομολογούσε. Δηλαδή 16 δισ. δραχμές, σχεδόν 47 εκατ. ευρώ μπήκαν από τα "μαύρα"ταμεία της Siemens και άλλων εταιριών στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μόνο για τις εκλογές του 2000. Παρά τις αποκαλύψεις αυτές, η κ. Γεννηματά από χθες όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα, αλλά δεν έχει την παρρησία να ζητήσει έστω μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το πάρτι διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και το πολιτικό σύστημα σε πλήρη απαξίωση».

«Αντίστοιχη αφωνία, φυσικά, για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ακόμη δεν έχει εξηγήσει ποια ακριβώς διαφάνεια και εξυγίανση τολμάει να επικαλείται για τα οικονομικά της ΝΔ, όταν ένας επιχειρηματίας και μεγαλοεκδότης πληρώνει τα ενοίκια των γραφείων της», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Τα δώρα, οι μίζες και οι υπόγειες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος φυσικά προστίθενται στα δυσθεώρητα χρέη τους από τα θαλασσοδάνεια, άνω των 400 εκατ. ευρώ, τα οποία ακόμη κανείς τους δεν έχει εξηγήσει πώς και πότε θα ξεπληρώσουν.

Αυτές οι πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος είναι αρκετές για να εξηγήσουν τη δυσθυμία τους στην αρχή της Συνταγματικής Αναθεώρησης, όταν με υπεκφυγές και προφάσεις, μεθόδευαν την υπονόμευση της διαδικασίας με προφανή στόχο να μην αλλάξει το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)