to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 07.02.2019

Πολιτική

Ο Αδ. Γεωργιάδης «δεν αναγνωρίζει τη Βόρεια Μακεδονία» - ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα (βίντεο)

«Όμηρος» της πατριδοκαπηλείας του, στην οποία στήριξε, όπως και ο Αντ. Σαμαράς, την πολιτική του καριέρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει μέσω του ΣΚΑΪ ότι δεν θα αναγνωρίσει τη γειτονική μας χώρα με το νέο της συνταγματικό όνομα, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες για την εξωτερική πολιτική της χώρας - ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές»


Αν ήταν ένας πολιτευτής του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ., το ζήτημα θα παρέμενε απλά στη σφαίρα της γραφικότητας.

Ωστόσο, η ιδιότητα του Αδ. Γεωργιάδη, που ως αντιπρόεδρος του κόμματος εκφράζει θεσμικά (υποτίθεται) την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, καθιστά ζήτημα μεγάλης πολιτικής σημασίας την άρνηση του διεθνούς δικαίου από τη ΝΔ:

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για βαρύτατο  θεσμικό ολίσθημα και καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να τοποθετηθεί χωρίς υπεκφυγές για τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ:

«Οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη ότι ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως “Βόρεια Μακεδονία” δημιουργούν μείζον θέμα για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για ένα βαρύτατο  θεσμικό ολίσθημα από τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος φαίνεται πως ξεχνά ότι δεν είναι τηλεσχολιαστής, αλλά αντιπρόεδρος  της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και η δήλωσή του εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την αξιοπιστία της χώρας.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Είναι η θέση του κ. Γεωργιάδη θέση της ΝΔ; Κατανοούν άραγε τις συνέπειες για την εξωτερική πολιτική της χώρας; Κατανοούν τους κινδύνους  που θα μπορούσαν να υπάρξουν για τη χώρα μας σε άλλα ανοιχτά μέτωπα;».

Ας ακούσει τον κ. Συρίγο...

Αν ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος δεν καταδέχεται να δεχθεί την προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να συμβιβαστεί με το διεθνές δίκαιο, ας ακούσει τουλάχιστον τον αν. καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και υποψήφιο με τη ΝΔ στθς επόμενες εκλογές, Άγγελο Συρίγο. Ο κ. Συρίγος, μιλώντας την Πέμπτη στο ρ/σ News 24/7,δήλωσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών πως ενώ κατανοεί όσους συναισθηματικά δεν μπορούν να λένε ακόμα τη γειτονική χώρα «Βόρεια Μακεδονία», θα πρέπει αυτό να γίνει γιατί η χώρα δεσμεύεται από μια Διεθνή συμφωνία και πλέον το κόστος απεμπλοκής θα είναι μεγάλο. Δεν απέκλεισε ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ρ/σ, ότι η συμφωνία αυτή δεν αποκλείεται να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. «Είναι μια μεσοβέζικη λύση», είπε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)