to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 28.11.2018

Κοινωνία

Απεργιακά συλλαλητήρια για συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς (φωτογραφίες)

24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου - Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι πορείες του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας και οι αντίστοιχες στη Θεσσαλονίκη - Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός, τρένα, τραμ και τρόλεϊ - Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9.00 έως τις 21.00


Τις βασικές διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας βάζουν στην ατζέντα τα συνδικάτα, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης Γενικής Απεργίας.  Η πορεία της ΓΣΕΕ, συνδικάτων και σωματείων στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ολοκληρώθηκε κατά τη 1 το μεσημέρι. Με κεντρικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Ο οικονομικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, επισήμανε: «Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα απεργούν σήμερα σε όλη τη χώρα. Διεκδικούμε απέναντι στα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης την πραγματική έξοδο από την μνημονιακή πολιτική που για δέκα χρόνια μαστίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Διεκδικούμε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, διεκδικούμε πραγματικές συλλογικές συμβάσεις για τον κατώτερο μισθό και για τις κλαδικές συμβάσεις διεκδικούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, όχι στην κατάργηση του νόμου που προστατεύει την πρώτη κατοικία, διεκδικούμε να υπάρχουν αυξήσεις στο κονδύλι των δημόσιων επενδύσεων οι οποίες είναι προσάναμμα για τη γενικότερη ανάπτυξη, απαραίτητη για την μείωση της ανεργίας, την απεμπλοκή από τις ανελαστικές σχέσεις και την μερική απασχόληση». Καταλήγοντας τόνισε: «Για εμάς θα συνεχίσουμε τον αγώνα αυτόν με τεκμηρίωση κι αγωνιστική διάθεση απέναντι σε αυτή την πολιτική που έχει εξαθλιώσει κι έχει ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία».

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χ. Γιαμπουράνης: Ηγεσία, πλειοψηφίες και συσχετισμοί στη ΓΣΕΕ είναι σε απόλυτη αντίθεση με τη βάση της

Ακόμη ο πρόεδρος ομοσπονδίας μετάλλου, Δημήτρης Τσόκας, σημείωσε: «Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κοροϊδίας που υφίστανται εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα μας. Το φάντασμα της χρεοκοπίας κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, η ανεργία έχει πάρει δραματικές διαστάσεις κυρίως στους νέους, η φτώχεια μαστίζει τα νοικοκυριά, κι η αδυναμία να ανταποκριθεί ο μέσος Έλληνας. Ο εμπαιγμός των συνταξιούχων με το κόβουμε ή δεν κόβουμε τις συντάξεις είναι εξευτελιστικός αν σκεφτεί κανείς ότι αγωνίζονται να μην εφαρμόσουν περικοπές που οι ίδιοι ψήφισαν».

Το ΠΑΜΕ

Νωρίτερα, ξεχωριστή πορεία από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ καθώς και Συνδικάτα που πρόσκεινται σε αυτό. Το παρών ανάμεσα στους διαδηλωτές έδωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (αναλυτικά παρακάτω). Τέλος, ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν κι η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς από το Μουσείο μέχρι το Σύνταγμα.

***

Στη διαδήλωση, μεταξύ πολλών άλλων, συμμετείχε και ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, ο οποίος αγωνίζεται για την κατάργηση της «δεύτερης κατηγορίας» εργαζομένων μέσα στις τράπεζες (των «εργολαβικών) και την ένταξή τους στο τακτικό προσωπικό.

* * *

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στον Πειραιά, στην είσοδο του ΣΕΜΠΟ της Cosco, όπου και εκεί οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας (περισσότερα παρακάτω, στο κάλεσμα των λιμενεργατών):

***

Παρέμβαση και στα κεντρικά της ACS

Παράλληλα, εργαζόμενοι της εταιρείας και του κλάδου ταχυδρόμησης και ταχυμεταφοράς, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, βρέθηκαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης έξω από τα κεντρικά της ACS, διεκδικώντας να μπει «φρένο» στην ευελιξία και να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) - αναλυτικά εδώ

* * *

Στη διαδήλωση της Αθήνας, με ξεχωριστό μπλοκ και αντιφασιστικό στίγμα, συμμετείχαν και οι Reworkers:

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλούσε, μεταξύ άλλων, και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ο πρόεδρος του οποίου, Γ. Μυλωνάς, μίλησε στο Left.gr για τις βασικές διεκδικήσεις της συγκυρίας:

«Έχει αρχίσει και συζητείται πλατιά η ανάγκη αύξησης των μισθών και οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν αυξήσεις και διορθώσεις σε μια σειρά εργασιακών θεμάτων. Υπάρχουν πλέον προσδοκίες και μια σειρά συνδικάτων δείχνουν τη διάθεση για διαπραγμάτευση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), κλάδοι και σωματεία δραστηριοποιούνται περισσότερο και διεκδικούν κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Σημαντικό αίτημα (σ.σ.: εκτός των ΣΣΕ) είναι η κατάργηση του νόμου που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό να ρυθμίζει τον κατώτατο μισθό. Εμείς θεωρούμε ότι με νόμο πρέπει ο κατώτατος μισθός να επανέλθει στα 751 ευρώ – όπως με νόμο καταργήθηκε- και έπειτα να επανέλθει η ελεύθερη διαπραγμάτευση μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού. Τέλος, η κατάργηση της Π.Υ.Σ. 6 του 2012 θα καταργήσει μια σειρά μνημονιακών δεσμεύσεων και θα βοηθήσει εργαζόμενους και την οικονομία της χώρας να ανακάμψουν».

Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Ξεχωριστές διαδηλώσεις πραγματοποιούν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων». Στην Αθήνα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια (όπου βρέθηκε και ο Δημ. Κουτσούμπας), στον Πειραιά στις 10.30 π.μ., στην είσοδο ΣΕΜΠΟ στην COSCO και στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια (φωτ. 902.gr)

«Παλεύουμε, διεκδικούμε και τελικά θα καταφέρουμε κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, κατάργηση του απαράδεκτου νόμου Κατρούγκαλου, δουλειά σταθερή και μόνιμη για όλους, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση αυτής της απαράδεκτης φοροληστείας του λαού μας και καμιά εμπλοκή στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

To ΠΑΜΕ, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του, διεκδικεί:

- Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

- Κατάργηση του Ν. Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

- Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά των ΣΣΕ.

Παράλληλα, απεργιακή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν πρωτοβάθμια εργατικά σωματεί, με αφετηρία το Πολυτεχνείο (επί της Πατησίων). Την ίδια στιγμή, παράσταση στην εργοδοτική Ομοσπονδία (ΠΟΕΒ), Πατησίων 4, στις 10.30 π.μ., για να επιδώσει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του και να απαιτήσει να αρχίσει τώρα η διαπραγμάτευση για κλαδική ΣΣΕ, αναμενόταν να πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας, που έχει κηρύξει για σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι, που είχαν κλείσει από νωρίς το πρωί λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων, έχουν αποδοθεί πλέον, από την αστυνομία, στην κυκλοφορία.

   Μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο του Κέντρου, όπου το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις «εργασιακές πληγές της Θεσσαλονίκης που είναι η ΕΛΒΟ, το Χαλυβουργείο, η ΕΥΑΘ, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα και οι υποαπασχολούμενοι στον επισιτισμό και το εμπόριο».

   Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Η πορεία, με κεντρικό πανό «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας. Αγώνας- Οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας», σταμάτησε για λίγο και στο Μέγαρο Λόγγου, περισσότερο γνωστό ως «Κόκκινο Σπίτι», που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Σοφίας και εκπρόσωπος το Συνδικάτου Οικοδόμων κατήγγειλε «την πολιτική έλλειψης μέτρων ασφαλείας» καθώς πριν από λίγες μέρες, ένας 65χρονος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από την ταράτσα κατά τη διάρκεια εργασιών.

   «Δεν είναι ατυχήματα, δεν έχουμε αυταπάτες, κράτος και αφεντικά δολοφονούν εργάτες», έγραψαν έξω από το Σπίτι διαδηλωτές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα. Η πορεία τους κινήθηκε στο κέντρο της πόλης και κατέληξε και αυτή στο ΥΜΑ-Θ ενώ έξω από το κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στην οδό Τσιμισκή, διαδηλωτές πέταξαν μαύρες μπογιές και έγραψαν συνθήματα.

«Φτάνει πια με την απλήρωτη εργασία και τα "ατυχήματα". Μέτρα ασφαλείας και υγιεινής», έγραφε το κεντρικό πανό της Επιτροπής Αγώνα διανομέων φαγητού που πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία, μαζί με μέλη της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (ΟΚΔΕ), καταλήγοντας στο Υπουργείο.

(η αφίσα της ιστοσελίδας ergasiasimera.gr)

Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, ως εκ τούτου δεν θα λειτουργήσουν μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ και τρόλεϊ μεθαύριο Τετάρτη. Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλοι την ημέρα οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Διαφορετικές ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ η οποία θα ξεκινά από τις 10:45 έως τις 16:45.

Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για αντιλαϊκή πολιτική, για απαξίωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών» και διεκδικούν μεταξύ άλλων υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Η ΠΟΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Κυβέρνηση εκποίησε το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας πλούτου -υποθηκεύοντάς τον για 99 χρόνια και δυστυχώς συνεχίζει. Το καταστροφικό της έργο το "νιώσαμε" με την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του Σιδηροδρόμου ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους διαφαίνεται μπροστά μας και η κυβέρνηση συνεχίζει "τα παιχνίδια της"». Διεκδικεί υπογραφή ΣΣΕ σε ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές.

Τέλος όλα τα Σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εν τω μεταξύ, όπως αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, θα συμμετάσχει στην απεργία με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9 το πρωί καθώς και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της νυχτερινή βάρδιας. Ως εκ τούτου, τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, στις 28 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιήσουν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας την Τετάρτη, μετά την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. «Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών  θεριεύουν και οξύνονται» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Κλειστά τα εμπορικά λιμάνια

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη, και τα εμπορικά λιμάνια της χώρας, καθώς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ. Βασικό αίτημα της ΟΜΥΛΕ η υπογραφή των ΣΣΕ των εργαζομένων στα 11 περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

«Η Ένωση και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στη 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 όπως επίσης και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνεται στις πύλες του Σ.ΕΜΠΟ. στο Ικόνιο στις 10 π.μ.», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται ότι:

Η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι το βασικότερο αίτημα του λιμενεργατικού κλάδου στον ΟΛΠ αλλά είναι και γενικότερο αίτημα των συναδέλφων που εργάζονται με διαφορετικές «ταχύτητες» στις προβλήτες της ΣΕΠ. Είναι απαίτηση μας να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς ΣΣΕ, χωρίς κανονισμό εργασίας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Δεν είναι όμως μόνο η υπογραφή της ΣΣΕ το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λιμενεργατικός κλάδος. Η εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων που επέβαλαν περικοπές στις αμοιβές μας, όταν το Δημόσιο ήταν ο βασικός μέτοχος του ΟΛΠ, συνεχίζουν παράνομα να εφαρμόζονται μετά την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ουσιαστικά τα χρήματα από αυτές τις περικοπές αποτελούν έμμεση επιδότηση από τους λιμενεργάτες προς τον ιδιώτη εργοδότη και της περιβόητης ξένης επένδυσης.

Η μονομερής απόφαση από την εργοδοσία για εφαρμογή του νέου βαρδιολογίου (ρόστερ) έχει φέρει πολλά προβλήματα στην οργάνωση της δουλειάς και αρνητικές επιπτώσεις στα εισοδήματα των συναδέλφων ενώ παρατηρούνται καθυστερήσεις στα πλοία και δικαιολογημένα παράπονα από τους χρήστες του λιμανιού. Ο ΟΛΠ μέχρι πρότινος είχε ένα πολύ καλό επίπεδο εξυπηρέτησης σε όλα τα τέρμιναλ (κρουαζιέρα, εμπορευματοκιβώτια και αυτοκίνητα) που αναγνωρίζονταν από τους χρήστες του λιμανιού με συνεχείς βραβεύσεις αλλά τίθεται πλέον σε κίνδυνο η αξιοπιστία του ως διεθνής λιμένας. Η έλλειψη τακτικού προσωπικού γίνεται ακόμα πιο έντονη λόγω της μεθοδευμένης από τη διοίκηση του ΟΛΠ μείωσης του αριθμού των λιμενεργατών μέσω μεταθέσεων ή αποσπάσεων σε άλλες μη παραγωγικές θέσεις εργασίας εκτός του κλάδου. Είναι ήδη δέκα χρόνια που ο ΟΛΠ δεν έχει προσλάβει νέους λιμενεργάτες παρά το γεγονός ότι τα φορτία και τα πλοία έχουν αυξηθεί στο λιμάνι.

Ζητάμε ξεκάθαρα να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στον κλάδο μας με την άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού ώστε να γίνει και πάλι παραγωγικό το λιμάνι και να επανέλθει το επίπεδο εξυπηρέτησης. Άλλωστε είναι υποχρέωση του ΟΛΠ, βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης, να απασχολεί επαρκές προσωπικό και ικανό αριθμό εργαζομένων για την παροχή των λιμενικών υπηρεσιών όπως είναι η κύρια δραστηριότητα της φορτοεκφόρτωσης. Οι «λύσεις» που μπορεί να ονειρεύονται κάποιοι για δημιουργία στρατού εργαζομένων χωρίς δικαιώματα, χωρίς πλήρη εργασία, χωρίς ΣΣΕ, μέσω εργολαβικών εταιρειών ή άλλων παρασιτικών μοντέλων λειτουργίας, θα μείνουν στα χαρτιά. Ο ΟΛΠ απασχολούσε πάντα οργανωμένους εργαζόμενους με συγκροτημένα συλλογικά δικαιώματα που είναι αδιαπραγμάτευτα.

Τ.Γ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)