to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 03.06.2018

Κοινωνία

Ακόμα μια επίθεση του ΣΚΑΪ στην αλήθεια και το Πεδίο του Άρεως

«Η Περιφέρεια Αττικής επιτίθεται στους… κατοίκους του Πεδίου του Άρεως» είναι το καινούργιο μύθευμα του ΣΚΑΪ μέσω της ιστοσελίδας του


Ο ΣΚΑΪ είναι γνωστό ότι έχει αναλάβει εργολαβικά τη δυσφήμιση των προσπαθειών που γίνονται στο επί χρόνια εγκαταλελειμμένο Πεδίο του Άρεως. 

Η Περιφέρεια, ως γνωστόν, «τρέχει» σειρά σοβαρών προγραμμάτων (πολιτιστικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών) και παράλληλα ανατάσσει τις εγκαταλειμμένες εδώ και χρόνια υποδομές (για παράδειγμα ανακαινίστηκε πλήρως το κτίριο Οικονομίδη που πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει μαζί με τις δύο «Γαρδένιες»), χωρίς να παραγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν. Την ίδια ώρα, όμως, επιχειρείται μια συντονισμένη επιχείρηση απαξίωσης. Το πάρκο (βλέπε Περιφέρεια) έχει στοχοποιηθεί από τα ΜΜΕ ως άντρο ανομίας, βίας και ναρκωτικών.

Τελευταίο κρούσμα απίστευτης επίθεσης στην αλήθεια το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ...

Όταν η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ επιτίθεται στην αλήθεια...

Η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της απαντά στο δημοσίευμα:

Με ανάρτησή της, χθες (Σάββατο 2 Ιουνίου), η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ επιτίθεται στην αλήθεια, παραπληροφορώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Η επιτομή των fake news δηλαδή.

  • Μια ερώτηση προς τον ή τους ανώνυμους συντάκτες της ανάρτησης: σε ποιο σημείο η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επιτίθεται στους πολίτες, όπως ισχυρίζεται / ισχυρίζονται;

  • Και μια δεύτερη ερώτηση: ποιος νομιμοποιεί τον ή τους συντάκτες να μιλούν, και μάλιστα ψευδόμενοι, εξ ονόματος των πολιτών;

  • Για να τους βοηθήσουμε, ιδού ξανά η ανακοίνωση της Περιφέρειας την Παρασκευή 1η Ιουνίου: Η Περιφέρεια Αττικής για την εισαγγελική έρευνα για το Πεδίο του Άρεως

  • Εν κατακλείδι: είναι ευχής έργον η εισαγγελική έρευνα που θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους. Και ας μην προτρέχουν ορισμένοι...


ΚΟΥΙΖ: Βρείτε την επίθεση και... κερδίστε πλούσια γέλια

Η ανακοίνωση της Περιφέρεια Αττικής για την εισαγγελική έρευνα για το Πεδίο του Άρεως ανέφερε:

Η Περιφέρεια Αττικής επικροτεί την εισαγγελική έρευνα και ευχαριστεί τον κ. Η. Ζαγοραίο για την πρωτοβουλία σχετικά με την κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως.

Η εισαγγελική έρευνα - εγγύηση νομιμότητας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος - δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη νηφάλια αποτίμηση της κατάστασης, διασφαλίζοντας τόσο την ανάδειξη όλων των πτυχών λειτουργίας του Πάρκου όσο και τη σκιαγράφηση των λύσεων. Η έρευνα που διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα ρίξει φως σε όλα τα σκοτεινά σημεία και λειτουργεί καταλυτικά σε μια κρίσιμη περίοδο για το Πεδίο του Άρεως.

Η Περιφέρεια Αττικής, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, εδώ και 3.5 χρόνια επιχειρεί την ανάταξη του Πεδίου του Άρεως, το οποίο παρέλαβε σε κατάσταση εγκατάλειψης, με έκπτωτη την εργολαβία ανακαίνισής του. Συστηματικά μέσα από την αποκατάσταση των υποδομών του και τη διοργάνωση σειράς αθλητικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με πολιτιστικούς, αθλητικούς φορείς, η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει στο να καταστεί το Πάρκο ο δημόσιος, ανοικτός χώρος πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, στον οποίο έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες.

Πλέον οι προσπάθειες της Διοίκησης αποδίδουν: είτε πρόκειται για την επικείμενη επαναλειτουργία του Κτιρίου του Άλσους Οικονομίδη είτε για την αποκατάσταση υποδομών πρασίνου, τη φύλαξη και τον καθαρισμό ή για τη διοργάνωση δημόσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη σύμπραξη σημαντικών φορέων πολιτισμού. Πράγματα που τεκμαίρονται. Πράγματα που επιχειρούν να συγκαλύψουν, να διαστρεβλώσουν, να αμαυρώσουν ορισμένοι κύκλοι, μέσα από παραπληροφόρηση και fake news. Προβλήματα φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν. Πλην όμως το Πάρκο δεν “ασπρίζει” και δεν “πρασινίζει” με μπατανόβουρτσες ή με επιχειρήσεις αυτοπροβολής ενόψει εκλογών.

Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα. Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους “κατηγόρους – εισαγγελείς – δικαστές”, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς. Η Περιφέρεια Αττικής ήταν και παραμένει παρούσα, ενεργή και συνεχίζει δημόσια το έργο της στο Πεδίο του Άρεως, όπως επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και ο σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερμ. Κυπριανίδου: Με fake news προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο έξω από το Πεδίο του Άρεως

Ο Άδωνις μπροστάρης στον αγώνα των fake news


Το Πεδίον του Άρεως στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται ότι το Πεδίον του Άρεως τίθεται στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε Κίνηση Πολιτών για την κατάσταση εγκατάλειψης και ανομίας που καταγγέλει ότι επικρατεί στο 'Αλσος. 

Με εντολή του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες σχετικά με το Πεδίον του 'Αρεως και αναλαμβάνει εισαγγελικός λειτουργός να ελέγξει τα όσα κοινοποιούνται στην μηνυτήρια αναφορά . 

Στην προσφυγή τους στην εισαγγελία, κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι το 'Αλσος πλέον χρησιμοποιείται για εμπόριο και χρήση ναρκωτικών ουσιών και για παράνομες εκδηλώσεις - όπως συναυλίες και άλλες - αντιεξουσιαστικών ομάδων. Η Κίνηση Πολιτών επισυνάπτει στον εισαγγελέα, αφίσα προερχόμενη από αναρχική ομάδα, στην οποία υπάρχει φωτογραφία της ηθοποιού Μιμής Ντενίση, ενώ στο κείμενο γίνεται αναφορά και στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Πατούλη. Στην εν λόγω αφίσα, οι συντάκτες του κειμένου αποκαλούν "μία χούφτα ηλίθιους μικροαστούς" όσους διαμαρτύρονται για την κατάσταση του πάρκου. 

Κατά τους προσφεύγοντες πολίτες, τόσο η ηθοποιός όσο και ο κ. Πατούλης "στοχοποιούνται" με τις εν λόγω αφίσες, και έτσι ο εισαγγελέας θα εξετάσει και αυτό το σκέλος της υπόθεσης, ώστε να αποφανθεί εάν προκύπτει διάπραξη αδικήματος σε βάρος των δύο προσώπων.

Η εντολή του κ. Ζαγοραίου είναι να εξεταστούν όλες οι καταγγελίες, για παρεμπόριο, για ανύπαρκτη καθαριότητα και παντελή έλλειψη συνθηκών υγιεινής κ.ά., και εφόσον αποδειχθούν βάσιμες, να αναζητηθούν ευθύνες στην Περιφέρεια και σε κάθε αρμόδιο φορέα, για ενέργειες που έχουν παραλείψει να κάνουν για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του πάρκου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)