to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 31.01.2018

Πολιτική

«Χρυσή Αυγή, άλλοι ακροδεξιοί και Πρώτο Θέμα συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν και χυδαιολογούν»

«Η Χρυσή Αυγή, άλλοι ακροδεξιοί και το Πρώτο Θέμα, συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν και χυδαιολογούν. Οι ύβρεις τους, είναι για μας τίτλος τιμής» σχολιάζει ο Δ. Παπαδημούλης τις επιθέσεις εναντίον του, με αφορμή ενημερωτικό κείμενο του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που στάλθηκε σε ευρωβουλευτές σχετικά με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης


Οι επιθέσεις εναντίον του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη γίνονται  με αφορμή ενημερωτικό κείμενο του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που στάλθηκε σε ευρωβουλευτές σχετικά με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Το αυτονόητο αυτό ενημερωτικό σημείωμα έφερε στο φως ως... αποκάλυψη αρχικώς το protagon.gr για να ακολουθήσει το protothema.gr που παρουσίασε πάλι χτες (ως αποκάλυψη) το ανεπίσημο, τρισέλιδο, ενημερωτικό σημείωμα, σχολιάζοντάς το ως εξής: «"Κάρφωσε" όσους πήγαν στο συλλαλητήριο σαν ακροδεξιούς, θρησκόληπτους και χρυσαυγίτες προσπαθώντας να περάσει τη γραμμή της σύζευξης των άκρων».

Από τον χορό των «αποκαλύψεων» δεν έλειψε και ο ΣΚΑΪ, που παρουσίασε το θέμα στο δελτίο ειδήσεων της Τρίτης 30/1:

«Ο Τομέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των ενημερωτικών σημειωμάτων και τεκμηριώσεων που στέλνει σε βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, φέρνει στη δημοσιότητα το ενημερωτικό κείμενο σχετικά με το πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Το κείμενο είναι στα αγγλικά, με στόχο να ενημερωθούν οι ξένοι ευρωβουλευτές και πολιτικά πρόσωπα και οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ας κρίνουν οι πολίτες μόνοι τους, μακριά από ψευδείς ειδήσεις, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και εθνικιστικές κραυγές», αναφέρει η ανακοίνωση του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενημερωτικό κείμενο σχετικά με το πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης:

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα χάσουν και πάλι οι «Μενουμευρωπαίοι» που μεταλλάσσονται με ταχύτητα σε εθνολαϊκιστές υπερπατριώτες

Το σχετικό σχόλιο του Δ. Παπαδημούλη:

Τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου:

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Ραδιόφωνο 24/7» ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα ακόλουθα:

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με την τοποθέτησή της βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δίνοντας την απάντηση που πρέπει σε ένα όργιο διαστρέβλωσης και χυδαιότητας, που αποσκοπούσε στη στοχοποίηση και του ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά.

Το επίμαχο κείμενο είναι ένα δημόσιο κείμενο που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ στα αγγλικά, όπως κάνουν όλα τα κόμματα των κρατών-μελών της ΕΕ -και που μπορεί ο καθένας να κρίνει- για να ενημερώσει και για το τι έγινε στο συλλαλητήριο και για τις πολιτικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη δυναμική επίλυση του Μακεδονικού.

Μού ζήτησαν ευρωβουλευτές σχετική ενημέρωση και τους έστειλα, ως όφειλα, το εν λόγω κείμενο, που ετοιμάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από εμένα. Σε αυτό το κείμενο υπάρχει η αναγκαία τεκμηρίωση και πληροφόρηση. Εάν κάποιος διαφωνεί με αυτό το κείμενο ή με κάποιες εκτιμήσεις, το λογικό θα ήταν να το αντικρούσει με άλλο κείμενο.

Αντ’ αυτού, όμως, εισπράξαμε, και ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά, χυδαίες συκοφαντίες και ύβρεις, περί χαφιεδισμού και δωσίλογων. Και μάλιστα από πλευρές του πολιτικού φάσματος, όπως η Χρυσή Αυγή, που αποτελούν πολιτικούς απογόνους των δωσίλογων της Κατοχής και γι’ αυτό θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στη χρήση τέτοιων χαρακτηρισμών.

Το έκανε «σημαία» της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», γνωστή για την «αξιοπιστία» της στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ αμόκ που τη διαπνέει, αλλά και για την αβάντα που κάνει στη Χρυσή Αυγή.

Αυτό που με εντυπωσιάζει, με αφορμή όλη αυτή την επίθεση, είναι κάτι άλλο: Η ευκολία με την οποία κάποιοι «μενουμεευρωπαίοι» πριν τρία χρόνια, τάχα πολύ φιλελεύθεροι, κόμματα, κανάλια, εκδότες, δημοσιογράφοι, απόστρατοι, μεταλλάχθηκαν με εκπληκτική ταχύτητα και ευελιξία σε αδιάλλακτοι εθνικολαϊκιστές και πατριώτες.

Η μόνη σταθερά σε αυτή τη μετάλλαξη είναι η επιδίωξη να «πέσει» η κυβέρνηση Τσίπρα, με οποιαδήποτε αφορμή. Λυπάμαι γι’ αυτούς, αλλά θα χάσουν για ακόμη μία φορά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)