to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:42 | 12.12.2017

Πολιτική

Σκασμένα τα κανάλια με τα αισιόδοξα διεθνή ΜΜΕ!

Στο επίκεντρο των δελτίων τρομολαγνικά σενάρια περί μη εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, η ισχυρή έκρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανάβυσσο, πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, οι πλειστηριασμοί, οι επιχειρήσεις διάσωσεις ορειβατών, η κακοκαιρία σε ευρωπαϊκές χώρες...


Τη στιγμή που όλος ο ευρωπαϊκός Τύπος αλλά και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και αυτές που μόνο φιλικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για την ελληνική κυβέρνηση, μιλούν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας το 2018 και κάνουν λόγο για στήριξη στις προσπάθειες ώστε αυτός ο στόχος να επιτευχθεί, οι μόνοι που διατυπώνουν αμφιβολίες και εξυφαίνουν τρομολαγνικά σενάρια είναι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα και τα «δικά» της ΜΜΕ.


 

Handelsblatt: Η αισιοδοξία επιστρέφει στην Ελλάδα

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αποκαθίσταται, σημειώνει η Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα. (αναλυτικά)


 

Wall Street Journal: Η Ελλάδα βγαίνει από την επιτήρηση

Η Ελλάδα από την οποία ξεκίνησε η κρίση χρέους στην Ευρώπη, φαίνεται τελικά ότι θα μπορέσει να εξέλθει από την περίοδο της επιτήρησης, καθώς το πρόγραμμα διάσωσης λήγει τον Αύγουστο του 2018 γράφει η Wall Street Journal. (αναλυτικά)


 

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πετυχαίνει και υπερβαίνει τους στόχους

Ανέφερε ότι «τα πράγματα βρίσκονται στον σωστό δρόμο» για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης. (αναλυτικά)


 

Il Foglio: Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να επιστρέψει η χώρα του στις αγορές μετά από μια τριετία

«Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κάνει τη χώρα του να επιστρέψει στη χρηματοπιστωτική αγορά μετά από μια τριετία» γράφει η ιταλική εφημερίδα γνώμης Il Foglio. (αναλυτικά)


 

Deutsche Bank: Βασικό σενάριό μας η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018

Η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 είναι το βασικό σενάριο της Deutsche Bank, όπως αναφέρει σε ειδική έκθεσή της, με τίτλο: «Η Ελλάδα το 2018: Επιτέλους κάποιο φως στην άκρη του τούνελ». (αναλυτικά)



 

Ας δούμε τις υπόλοιπες ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Στόχος της Ελλάδας, να καλύψει το 50% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ, ως το 2030»

«Η ΕΕ είναι η ατμομηχανή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να προστατεύσουμε τις επόμενες γενιές από την κλιματική αλλαγή. H χώρα μας έχει θέσει ως στόχο να καλύψει το 50% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ ως το 2030», τόνισε ο πρωθυπουργός από το Παρίσι όπου βρίσκεται για τις εργασίες της διεθνούς Διάσκεψης Κορυφής για το κλίμα, «One Planet Summit», που διοργανώνει η Γαλλία σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς. (αναλυτικά)


 

«Δεν είναι δυνατόν να εμποδίζεται η αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους στα hot spots»

«Ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Γαληνός, αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται» τονίζουν κυβερνητικές πηγές. (αναλυτικά)


 


 

ΕΡΓΑΝΗ: Ρεκόρ 16ετίας με 128.230 νέες θέσεις εργασίας

Tο ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του ενδεκαμήνου Ιανουαρίου– Νοεμβρίου 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 128.230 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση ενδεκαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». (αναλυτικά)


 

Η Μαρέβα Μητσοτάκη καλείται να δώσει διευκρινίσεις για το πόθεν έσχες στη Βουλή

Όπως αναφέρει το Documento, το ελλιπές «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη, στέλνει τη σύζυγο του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής. (αναλυτικά)


 

«Απαραίτητη η δήλωση των μετρητών και των πολύτιμων ειδών στις δηλώσεις "πόθεν έσχες"»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε σήμερα το απόγευμα στο θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες», κατά το κλείσιμο της ομιλίας του σε εκδήλωση-στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών με θέμα: «Η Δικαιοσύνη ως πυλώνας ανάπτυξης». (αναλυτικά)


 

Σε αργία ο «γαλάζιος» πρώην νομάρχης και δήμαρχος Γρεβενών

Σε αργία τέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών, πρώην νομάρχης και πρώην δήμαρχος της πόλης, Δημοσθένης Κουπτσίδης. (αναλυτικά)


 

Χρυσαυγίτικη επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας

Ένταση επικράτησε χθες βράδυ στην Σαλαμίνα στο Εργατικό Κέντρο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ΟΡ.Μ.Α. (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού). (αναλυτικά)


 

«Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα»

Το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου 2017. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. (αναλυτικά)


 

Αύξηση κονδυλίων κατά... 548% για τις πανελλαδικές εξετάσεις «είδε» η Ν. Κεραμέως - Η απάντηση του υπ. Παιδείας

Ο Προϋπολογισμός του 2018 για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις αναγράφει το ποσό των 12.394.000 ευρώ, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 10.972.000 ευρώ, δηλαδή η αύξηση είναι 12,9% και όχι 548%., όπως είπε στη Βουλή η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., προκαλώντας τα σκωπτικά σχόλια του υπουργείου Παιδείας. (αναλυτικά)


 

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε χτες ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, ο οποίος κατηγορείται για μη καταβολή εισφορών. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)