to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:53 | 29.05.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Ζωντανεύει ξανά το Σινέ Στέλλα στην Κυψέλη

Από αύριο Δευτέρα ο εγκαταλελειμμένος υπαίθριος κινηματογράφος ζωντανεύει ξανά, φιλοξενώντας με καθημερινές προβολές αλλά και καλλιτέχνες, μουσικούς, επιμελητές και επισκέπτες.


Διατηρώντας τη νοσταλγία και την αίγλη μιας περασμένης εποχής που δεν υπάρχει πια, ο δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα στην οδό Τενέδου, παράλληλη της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, ανοίγει μετά από οκτώ χρόνια για να φιλοξενήσει μουσικές βραδιές, προβολές και δράσεις καλλιτεχνών. Έχοντας ανακηρυχθεί διατηρητέος, ο κινηματογράφος άνοιξε για πρώτη φορά το 1969 με το όνομα "Πιγκάλ" και λειτούργησε μέχρι το 1989 και εκ νέου το 1992, ενώ ανακαινίστηκε και επαναλειτούργησε ως Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα τον Μάιο του 2002, προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη.

Από αύριο Δευτέρα ο εγκαταλελειμμένος υπαίθριος κινηματογράφος ζωντανεύει ξανά, φιλοξενώντας με καθημερινές προβολές αλλά και καλλιτέχνες, μουσικούς, επιμελητές και επισκέπτες.

Οι προβολές περιλαμβάνουν το "Perfect Lives", μια ριζοσπαστική όπερα για την τηλεόραση σε 7 επεισόδια του Αμερικανού συνθέτη και συγγραφέα Ρόμπερτ Άσλεϊ, το "Employment Contrac", ταινία μικρού μήκους του επιμελητή της Documenta 14 Pierre Bal-Blanc και το "GreenScreenRefrigeratorAction" μια ταινία του καλλιτέχνη Mark Leckey επιλεγμένη από τους Dexter Sinister. Κάθε βραδιά θα κλείνει με μια ζωντανή μουσική παράσταση.

Το σινεμά θα είναι ανοιχτό επίσης για μουσικά εργαστήρια και κηπουρική.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το ΝΕΟΝ μέσα από το Community Project με σκοπό την πραγματοποίηση προγραμμάτων τέχνης σε γειτονιές της Αθήνας, τα οποία βασίζονται στη συμμετοχή των κατοίκων, ανεξάρτητων ομάδων και καλλιτεχνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)