to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αν θυσιάσετε τον Ν. Ρωμανό θα αποδείξετε ότι έχετε ηττηθεί

«Αν θυσιάσετε τον Νίκο Ρωμανό θα αποδείξετε ότι έχετε ηττηθεί» τόνισε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την μη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας για εκπαιδευτικές άδειες.


Η Ζ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι ο Ν. Ρωμανός παλεύει εδώ και σχεδόν ένα μήνα για μια «ανάσα ελευθερίας» από τον ισοπεδωτικό εγκλεισμό κι επέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης για φοίτηση μέσω τηλεδιάσκεψης. «Με την πρόταση αυτή του λέτε ότι δεν θα πάρει ποτέ εκπαιδευτική άδεια» σημείωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι ακόμα το ΤΕΙ διαφωνεί με το μέτρο λόγω αδυναμίας εφαρμογής του.

«Είστε ήσυχοι με την συνείδησή σας; Η ζωή που αργοσβήνει δεν σας κινητοποιεί;» αναρωτήθηκε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «η απαίτηση υποταγής που ζητείται πυροβολεί ξανά και ξανά τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τον Μιχάλη Καλτεζά». Η Ζ. Κωνσταντοπούλου προέτρεψε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του Ν. Ρωμανού σχολιάζοντας ότι «αν το κάνετε, ίσως σώσετε και την ψυχή σας».

Παράλληλα, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον «σχεδόν εκμηδενισμένο» προϋπολογισμό για την Δικαιοσύνη, την στιγμή που τα ευρωπαϊκά δικαστήρια καταδικάζουν την χώρα για την κατάσταση διαβίωσης στις φυλακές. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι για την Δικαιοσύνη θα διατεθεί μόνο το 0,36% επισημαίνοντας ως ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης ότι για την Δημόσια Τάξη θα δοθούν τα τετραπλάσια και μιλώντας για μια πολιτική που «περιφρονεί την Δικαιοσύνη κι ενισχύει την καταστολή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)