"Οι εκλογές είναι η λύση της δημοκρατίας", υποστήριξε εκφράζοντα την ενόχλησή της για την απόπειρα δαιμονοποίησης των εκλογών και εμφάνισής τους σαν να είναι το χειρότερο κακό στον κόσμο.  Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα θέλει τον κόσμο συμμέτοχο και ενεργό, θέλει την λαϊκή ετυμηγορία, τα συλλαλητήρια και τη λαϊκή διεκδίκηση. Επεσήμανε μάλιστα ότι δικαιούται να έχει μια άλλη επιλογή και όχι το μονόδρομο της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης. Αντίθετα από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη λαϊκή εντολή και στήριξη ως ένα ιδιαίτερα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε στα σενάρια περί συναίνεσης που αμέσως μετά την ήττα της κυβέρνησης και της πολιτικής της στη χθεσινή διαδικασία ψηφοφορίας για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η  θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «κρυστάλλινη» καθώς είχε εγκαίρως ξεκαθαρίσει από την επομένη των ευρωεκλογών του 2014 ότι αυτή η Βουλή δεν αντικατοπτρίζει τη λαϊκή βούληση και δεν νομιμοποιείται να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το λέμε με συνέπεια και το έχουμε πει εξαρχής. Τα σενάρια γίνονται ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παρακολουθεί τις συνεχόμενες κυβερνητικές κυβιστήσεις ή μεταλλάξεις «που διάγει το βίο της ετσιθελικά». Τέλος σχολιάζοντας τη χθεσινή δημοσκόπηση της MARC είπε ότι το 44% των ερωτηθέντων επιλέγουν το ΣΥΡΙΖΑ ως επόμενη κυβέρνηση και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα.