to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:54 | 24.12.2014

Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εξάντλησαν τις εφεδρείες τους οι κυβερνητικοί συνεταίροι στη διαδικασία εξεύρεσης προθύμων να στηρίξουν τη μνημονιακή συνέχεια

Συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ραδιόφωνο της ertopen και τον δημοσιογράφο Τάσο Χατζηγεωργίου για τη δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τα φαινόμενα κυβερνητικής εκτροπής εντός και εκτός Βουλής


 

Τάσος Χατζηγεωργίου: Ένα πρώτο σχόλιο για το αποτέλεσμα. Τι προδικάζει αυτό το αποτέλεσμα για την τρίτη ψηφοφορία;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νομίζω ότι εξάντλησαν τις εφεδρείες τους οι κυβερνητικοί συνεταίροι και, ταυτόχρονα, εξέθεσαν τους συνεργούς τους σε αυτή την απόπειρα εκτροπής που ήταν η αγωνιώδης και εργώδης διαδικασία εξεύρεσης προθύμων να στηρίξουν την μνημονιακή συνέχεια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, ευτυχώς, η δημοκρατική λύση θα δοθεί. Ευτυχώς, ο λαός μας θα κληθεί να αποφανθεί για το μέλλον του, να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να διεκδικήσει σθεναρά, με ισχυρή εντολή με μια Κυβέρνηση της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αναστρέψει αυτή τη θηριωδία σε βάρος του λαού μας που λέγεται Μνημόνιο.

Τάσος Χατζηγεωργίου: Και αναφέρεσθε, βέβαια, και στις τροπολογίες που έχουν, πλέον, τριψήφιο αριθμό και οι οποίες ψηφίζονται «ορυμαγδόν» από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Και χθες, κύριε Χατζηγεωργίου, γίναμε όλοι μάρτυρες και θύματα μιας ετσιθελικής πρακτικής του κυβερνητικού διδύμου και του κυβερνητικού εκτροχιασμού. Με τροπολογία έφεραν ακόμη και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία κύρωσαν τη νέα μνημονιακή σύμβαση με την οποία, για πολλοστή φορά, παραιτείται η Κυβέρνηση από κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας, από ενστάσεις και ασυλίες και από ευχέρειες οι οποίες πρέπει, και θα αξιοποιηθούν, από πλευράς της επόμενης Κυβέρνησης σε μία σκληρή σύγκρουση και  μια σκληρή διαδικασία ανατροπής των τετελεσμένων που προσπαθούν να δημιουργήσουν. Γιατί δεν πρέπει να ξεγελιέται κανείς: αυτές όλες οι τροπολογίες στις οποίες αναφέρεσθε είναι από την μια πλευρά τροπολογίες μικροκομματικής εξυπηρέτησης με προεκλογική χροιά, από την άλλη πλευρά, όμως, είναι μια ελεεινή απόπειρα δέσμευσης και αποτροπής της επόμενης Κυβέρνησης από το να αξιοποιήσει όλα της τα εργαλεία στη σύγκρουση με τις πρακτικές και τις καθεστωτικές δυνάμεις που επιδιώκουν της διαιώνιση της επιτήρησης.

Τάσος Χατζηγεωργίου: Να επικαλεστώ, κυρία Κωνσταντοπούλου, και την ιδιότητά σας ως νομικού. Θα ήθελα ένα σχόλιό σας για το θέμα Χαϊκάλη, τελοσπάντων…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το «θέμα Χαϊκάλη, τελοσπάντων» το λέτε πολύ ωραία. Εκφράζοντας, πιστεύω, πηγαία την αγανάκτηση του απλού πολίτη, όταν βλέπει τη Δικαιοσύνη αντί να ερευνά να συγκαλύπτει και όταν παρακολουθεί άναυδος, εισαγγελικούς λειτουργούς που έπρεπε να αξιοποιούν όλα τους τα νομικά και δικονομικά εργαλεία για να ερευνήσουν μια τόσο όζουσα υπόθεση, να μετέρχονται επιχειρήματα σχολικής εμπνεύσεως για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε μια επιχείρηση κουκουλώματος. Δεν περιποιεί τιμή –όχι στη Δικαιοσύνη- στους εισαγγελικούς λειτουργούς που ανέλαβαν αυτό το έργο. Και θα σας πω και το εξής: η σχετική έρευνα έχει ξανανοίξει και έχει ξανακλείσει. Οι ίδιοι που την έκλεισαν άρον-άρον υποχρεώθηκαν να την ξανανοίξουν. Και θεωρώ, επειδή είναι γνωστό ότι αυτές οι πράξεις αρχειοθέτησης δεν παράγουν δεδικασμένο, ότι σύντομα η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί προσηκόντως και τότε κανείς δεν θα δικαιούται να προσποιείται ούτε τον ανήξερο, ούτε τον εμβρόντητο.

Τάσος Χατζηγεωργίου: Μάλιστα. Άρα, τελικά, για την υπόθεση Χαϊκάλη για όλη αυτή την ιστορία θα υπάρξει συνέχεια.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Χατζηγεωργίου, εγώ θεωρώ αυτονόητο ότι όταν καταγράφονται τέτοιου είδους συνομιλίες και αποτυπώνονται και πραγματικά υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις γεγονότων τα οποία δεν είναι αυτονόητο ότι αποδεικνύονται με τόσο ευθύ τρόπο και κάποιοι κλείνουν τα μάτια, τίθεται ένα μείζον ερώτημα για την αποστολή την οποία επιτελούν. Την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός προχθές, ανερυθρίαστα, ομολογεί ότι η συναλλαγή πια περιλαμβάνει και υπουργικούς θώκους, διότι αυτό είπε προχθές ο Πρωθυπουργός: «ψηφίστε Πρόεδρο και μπορούμε να διευρύνουμε το υπουργικό σχήμα». Αυτό νομίζω ότι δεν αφήνει καμία πια αμφιβολία σε κανέναν για το ποια είναι η παρασκηνιακή δράση κυβερνητικών παραγόντων και παρακυβερνητικών δυνάμεων. Όσο δε για τη σημερινή ψηφοφορία και την αποκαλυπτική τοποθέτηση συγκεκριμένων βουλευτών, δε νομίζω να έχει μείνει κανείς που να αμφιβάλλει σχετικά με το ποιες μεθόδους μετήλθε η Κυβέρνηση για να αυξήσει τη δύναμή της σε αυτή την ψηφοφορία.

Τάσος Χατζηγεωργίου: Εννοείτε την πρόσφατη αποφυλάκιση του κυρίου Μπούκουρα;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εννοώ τις ψήφους που καταγράφηκαν και, νομίζω, ότι μία προς μία οι σημερινές νέες ψήφοι, που δεν είχαν καταγραφεί κατά την προηγούμενη ψηφοφορία, με δεδομένη τη διαδρομή ενός εκάστου των βουλευτών που σήμερα ψήφισαν «Σταύρο Δήμα» δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τα κίνητρα, αλλά και για την προεργασία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)