to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:40 | 30.08.2012

left.gr

Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το διαρκές σκάνδαλο της SIEMENS αποδεικνύεται αστείρευτη πηγή μεθοδεύσεων

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α./Ε.Κ.Μ., Υπεύθυνης του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με τη νέα τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τη SIEMENS:


Το διαρκές σκάνδαλο της SIEMENS αποδεικνύεται αστείρευτη πηγή μεθοδεύσεων διάβρωσης, διαφθοράς, πολιτικής εκβίασης και συνενοχής.

Η Siemens, ως υπαίτια σχεδίασης και υλοποίησης του μεγαλύτερου σκανδάλου της νεότερης πολιτικής μας ιστορίας, με τη συνδρομή και συνενοχή του δικομματικού συστήματος, αντί να λογοδοτεί και να πληρώνει, αμείβεται με διευκολύνσεις, πιστοποιητικά καθαρότητας, ενέργειες υπόθαλψης και συγκάλυψης.

Η εκπρόθεσμη υπογραφή της σύμβασης από τον κ. Στουρνάρα καθιστά τη σύμβαση άκυρη. Του το επεσήμανα κατά την ομιλία μου στη Βουλή τη Δευτέρα. Και, σε απάντηση, ο κ. Στουρνάρας όχι μόνον επιβεβαίωσε την ακυρότητα και το επιζήμιο των ενεργειών του, που κοστίζουν στο Ελληνικό Δημόσιο 2 δις τουλάχιστον, σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά επιπλέον πιστοποίησε την επιμονή του να «φέρει εις πέρας» αυτήν την ακραία βλαπτική επιλογή παραίτησης από τις αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου και του ελληνικού λαού: με εμβόλιμο άρθρο που επιχειρεί να εισαγάγει σε άσχετο νομοσχέδιο, επιδιώκει να καλύψει την ακυρότητα της συμφωνίας με τη Siemens.

Βεβαίως πρόκειται για ακυρότητα που δεν καλύπτεται μονομερώς. Οι δε νομικές ερμηνείες του Υπουργείου, με την επίκληση και (αγνώστου περιεχομένου και προελεύσεως) γνωμοδοτήσεως του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, είναι όχι απλώς διάτρητες, αλλά καταγέλαστες. Εκθέτουν δε ολόκληρη την Κυβέρνηση, που φέρει ακέραια την ευθύνη αυτής της νέας, επιμέρους, σκανδαλώδους πράξεως. Το Υπουργικό Συμβούλιο είναι συλλογικό όργανο εκτελεστικής εξουσίας. Κανένα μέρος της τρικομματικής κοινοπραξίας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από προσχήματα ή πίσω από τη λογική των «παρενθέτων προσώπων». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)