to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:16 | 26.08.2012

πηγή: https://left.gr/97

Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτοτελές σκάνδαλο ο συμβιβασμός με τη Siemens

Η κυβερνητική τρόικα εσωτερικού αποδεικνύεται εξίσου φαύλη και αδίστακτη με τα γνώριμα διαβλητά στοιχεία της πολιτικής ζωής του τόπου.


Εκείνοι που απροσχημάτιστα δωροδοκούνταν επί χρόνια από τη Siemens, για να της παραχωρούν έργα και συμβάσεις, στο όνομα του Ελληνικού Δημοσίου, συναθροίζονται με αυτούς που σήμερα, που είναι αδήριτη η ανάγκη διεκδίκησης κάθε χρηματικής αξίωσής μας, χαρίζουν στη Siemens 2 δισεκατομμύρια ευρώ που ανήκουν στον ελληνικό λαό και ανακηρύσσουν τη διαφθορέα Siemens κατάλληλη ‘σεμιναριολόγο’ κατά της διαφθοράς. Το μόνο που παρέλειψαν ήταν να αναγορεύσουν επίτιμο διά βίου Πρύτανη του σχετικού ‘Ινστιτούτου κατά της Διαφθοράς’ τον άλλοτε ομοτράπεζό τους κ. Χριστοφοράκο.

Το σκάνδαλο της Siemens δεν ανήκει στο παρελθόν. Είναι ζωντανή πραγματικότητα, που επαναλαμβάνεται, ως έγκλημα διαρκείας. Η ίδια η σύμβαση συμβιβασμού αποτελεί αυτοτελές σκάνδαλο και διεθνές έγκλημα σε βάρος του Δημοσίου και σε βάρος του ελληνικού λαού, που σήμερα πληρώνει με αιματηρές θυσίες τα σπασμένα της διεφθαρμένης διακυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Η χαριστική αυτή συμφωνία αποτελεί και τη χαριστική βολή στη διεθνή αξιοπρέπεια και τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, που είναι έρμαιο της αμετάπειστα διαπλεκόμενης τρικομματικής διακυβέρνησης.

Τα κροκοδείλια δάκρυα της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν πείθουν κανέναν. Η παραμονή της στην κυβέρνηση την καθιστά συνένοχη συγκάλυψης του εγκλήματος και υπόθαλψης των υπαιτίων. Η στάση της παραπέμπει στη λαϊκή αποστροφή περί διπρόσωπης κουτοπονηριάς: ‘και του ληστή ψωμί και του χωροφύλακα χαμπέρι.
tags: Siemens

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)