"Υπάρχει ανάγκη ειλικρίνειας και όχι εξωραϊσμού της πραγματικότητας και επιστροφής στην Ευρώπη των λαών και των κοινωνιών" τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στις απολύσεις, τη βία κατά των καθαριστριών, την εύνοια σε υπόλογους, το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής και τις εκλεκτικές συγγένειες της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή κατά το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας.

Αναλυτικά η παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Καλημερίζω τους συμμετέχοντες και τους καλωσορίζω στην Ελλάδα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ του κόμματος της Αριστεράς που αναδείχθηκε πρώτο στις πρόσφατες ευρωεκλογές αλλά αποκλείσθηκε πλήρως από τη διοργάνωση της COSAC (διακοινοβουλευτικής διάσκεψης) όπου προβλέφθηκαν μόνον κυβερνητικοί ομιλητές.

Θα μου επιτρέψετε έναν διαφορετικό απολογισμό της ελληνικής προεδρίας, που ολοκληρώνεται με το ελληνικό Κοινοβούλιο κλειστό από τις 4 Ιουνίου με αιφνιδιαστική ενέργεια της Κυβέρνησης και παρά τις διαμαρτυρίες της Αντιπολίτευσης. Υπάρχει ανάγκη ειλικρίνειας και όχι εξωραϊσμού της πραγματικότητας και υπάρχει ανάγκη επιστροφής στην Ευρώπη των λαών και των κοινωνιών. Στο κοινωνικό πεδίο και επί ελληνικής προεδρίας ο ελληνικός λαός βίωσε την αναλγησία με διαρκείς και ανηλεείς απολύσεις ακόμη και των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που ξυλοκοπούνται από την Αστυνομία ενώ η Δικαιοσύνη τις έχει δικαιώσει, με ανεργία στους νέους 60% και στις νέες γυναίκες 71%.

Και επί ελληνικής προεδρίας διαρκή ήταν τα πλήγματα στο κράτος δικαίου και στη διαφάνεια και διαρκής η εύνοια σε υπόλογους με διατάξεις που διευκολύνουν ακόμη και την παραγραφή των σοβαρότερων αδικημάτων διαφθοράς.

Και επί ελληνικής προεδρίας υπήρξε εκτόξευση του ρατσισμού αλλά και θύματα μεταξύ των προσφύγων στις ελληνικές θάλασσες.

Και επί ελληνικής προεδρίας αποκαλύφθηκαν εκλεκτικές συγγένειες της Κυβέρνησης με το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Ως βουλευτές των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε αυτή την πραγματικότητα και να αναλωνόμαστε σε τεχνοκρατικές προσεγγίσεις.