to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 01.10.2022

Κοινωνία

Ζωγράφου: Προφυλακιστέοι 7 από τους συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπολη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 7 από τους 16 συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου μετά την πολύωρη απολογία τους.


Οι επτά από τους 16 που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της υπόθεσης εγκληματικών ομάδων, έχοντας ως ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι το βράδυ της Παρασκευής (30/09).

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι άρχισαν να απολογούνται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (30/09) για κατηγορίες που αφορούν στη δράση των ομάδων που εξαρθρώθηκαν στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι – ανά περίπτωση – οι 16 είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που αφορούν σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και άλλα.

Πάντως, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν, μετά το πέρας της πολύωρης απολογητικής διαδικασίας, ότι επτά κατηγορούμενοι πρέπει να προφυλακιστούν. Άλλοι επτά συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπουλη που βαρύνονται με πλημμεληματικές κατηγορίες, παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, και οι δίκες τους αναβλήθηκαν οπότε με εντολή του δικαστηρίου είναι ελεύθεροι μέχρι την τέλεση του δικαστηρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε όλες τις ληστρικές επιδρομές τους, οι κακοποιοί φρόντιζαν οι στόχοι τους να βρίσκονται κοντά στην Πολυτεχνειούπολη. Είναι ενδεικτικό, μάλιστα, ότι και στις 29 ταυτοποιημένες ληστείες, η απόσταση που έπρεπε να διανύσουν – είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο – κυμαινόταν μεταξύ ενός και δέκα λεπτών. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, μπορούσαν να επιστρέψουν αστραπιαία στο «στρατηγείο» τους στη φοιτητική εστία, χωρίς να κινδυνεύουν με σύλληψη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)