to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 05.06.2013

Πολιτική

Ζόφος: Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος αθωώνει τη Μονή Βατοπεδίου

"Η Μονή Βατοπεδίου είναι α-θ-ώ-α", απεφάνθη ο γ.γ. της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού που θέλει συγκυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή, ο σφοδρός πολέμιος της αντιρατσιστικής νομοθεσίας και φίλος του Εφραίμ. Άραγε πόση διαφθορά και διαπλοκή αντέχει αυτός ο τόπος;


Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Νίκου Παπαδημητρίου στην Αυγή

Στην Ελλάδα του 2013 και της τρικομματικής κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, τις δικαστικές αποφάσεις δεν τις εκδίδουν τα δικαστήρια. Τις εκδίδει το Μέγαρο Μαξίμου, με αναδρομική, μάλιστα, ισχύ. Το οποίο, συν τοις άλλοις, έχει τη δυνατότητα να μοιράζει συγχωροχάρτια από τούδε και στο εξής.

Εξηγούμαστε: Το... συγχωροχάρτι το απένειμε ο γ.γ της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στη Μονή Βατοπεδίου, την οποία και αθώωσε για κάθε τυχόν αδίκημα που ενδεχομένως έχει διαπράξει η ηγεσία της Μονής, με το αιτιολογικό ότι έχει... 1.000 χρόνια ιστορία!

Ο άμεσος συνεργάτης του πρωθυπουργού, που ενοχλείται από την αντιρατσιστική νομοθεσία του υπουργού Δικαιοσύνης, τώρα παρεμβαίνει ευθέως στο έργο των δικαστηρίων, λέγοντάς τα... όλα μέσα σε 20 λέξεις και ισάριθμα δευτερόλεπτα. "Η Μονή Βατοπεδίου έχει 1.000 χρόνια ιστορία. Η Μονή Βατοπεδίου είναι αθώα για οτιδήποτε μπορεί κανείς ποτέ να της προσάψει". Ποτέ (!) απεφάνθη, ως άλλος Κριτής, ο κ. Μπαλτάκος [το βίντεο μπορεί να τα δει κανείς στο www.avgi.gr].

Πού συνέβησαν όλα αυτά; Την προηγούμενη εβδομάδα, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, στην παρουσίαση αφιερωματικού τόμου της εν λόγω Μονής, στην οποία εκδήλωση έδωσαν το παρών εκκλησιαστικοί, αλλά και πολιτικοί παράγοντες. Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργικός συνεργάτης τα είπε αργότερα, σε πιο κλειστό κύκλο, και στο τραπέζι που παρέθεσε η Μονή στους λίγους και εκλεκτούς φίλους της.

Κάποιοι έχουν ξεχάσει, φαίνεται, πώς, πρόσφατα σχετικά, η κυβέρνηση Καραμανλή έχασε την ισχύ της, μαζί και κάποιους υπουργούς της, αλλά και τον δημοσκοπικό της "αέρα" μέσα σε λίγες ημέρες... Οι δύο ιστορίες έχουν, πάντως, πολλά κοινά στοιχεία. Άλλωστε, Βατοπέδι τότε, Βατοπέδι και σήμερα...

Διαβάστε και σχετική αρθρογραφία του Γιώργου Ανανδρανιστάκη: Ένας Εφραίμ θα μας σώσει

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)