to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:57 | 01.02.2023

Κοινωνία

Ζητούν βαρέα και ανθυγιεινά: Κατάληψη στα γραφεία του ΣΕΒ από τους λιμενεργάτες της Cosco

Ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά που είχε ψηφιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Όπως μεταδίδει η Αυγή

Σε κατάληψη των γραφείων του  ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και  Βιομηχανιών) στο κέντρο της Αθήνας προχωρούν αυτή την ώρα λιμενεργάτες της Cosco.

Οι λιμενεργάτες ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος που τους εντάσσει στα βαρέα και ανθυγιεινά, μετά τις σχετικές εγκυκλίους που είχαν εκδοθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ΣΕΒ αρνείται να προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου και έχει προσφύγει στο ΣτΕ σε μια προσπάθεια η ένταξη των λιμενεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά να κηρυχθεί αντισυνταγματική.

Στη συμβολική κατάληψη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με ένα και κύριο αίτημα: την ΕΦΑΡΜΟΓΗ των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων τώρα σε όλους τους λιμενεργάτες.


Όπως επισημαίνουν, την ώρα που στην τεράστια λίστα των εργατικών ατυχημάτων προστίθενται ονόματα των συναδέλφων μας, COSCO- DPORT- ΣΕΒ και κυβέρνηση με κάθε είδους τεχνάσματα και τερτίπια υποχρεώνουν συναδέλφους μας που έχουν ήδη συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια με ΒΑΕ να εργαστούν 5 ολόκληρα επιπλέον χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν χωρίς ΒΑΕ».

«Συνάδελφοι μας, δηλαδή, στα 62 τους χρόνια θα αναγκάζονται  για ακόμα πέντε χρόνια να σκαρφαλώνουν στα 20 και 30 μέτρα για να λύνουν και να δένουν τα "χρυσά κουτιά" τους χωρίς καν βαρέα, και μετά θα αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα και γιατί εκατοντάδες συνάδελφοι μας υποφέρουν από σοβαρές μυοσκελετικές ασθένειες χωρίς καν φυσικά να θεωρούνται επαγγελματικές ασθένειες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)