to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 02.05.2014

Κοινωνία

Ζητούν πίσω τα είδη ένδυσης & υπόδησης από τους απολυόμενους φαντάρους!

«Κανένας φαντάρος να μην επιστρέψει τίποτε - Μας ανήκουν!»


Όπως αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος:

Μεγάλη αναστάτωση και ένταση μας καταγγέλλεται ότι έχει δημιουργηθεί στις μονάδες του Έβρου και των νησιών καθώς  με μια άθλια και εξίσου παράνομη διαταγή του ΓΕΣ οι απολυόμενοι συνάδελφοι καλούνται να επιστρέψουν τρύπια και μεταχειρισμένα σώβρακα, φανέλες, άρβυλα, συνολικά όλα τα είδη ένδυσης και υπόδησης.

Και όπως είναι φυσικό δεν τα επιστρέφουν.

Ουσιαστικά, καθώς η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος προσπαθεί να μεταφέρει όλο το κόστος της θητείας στους πλάτες του φαντάρου και της λαϊκής οικογένειας, και αφού δε μπόρεσε λόγω διαμαρτυριών να σταματήσει να δίνει τα απαραίτητα είδη στους κατατασσόμενους, τώρα έρχεται να πάρει ρεβάνς, απαιτώντας την επιστροφή αυτών. Να θυμίσουμε π.χ. ότι ενώ χορηγούνταν δύο ζευγάρια άρβυλα, τώρα χορηγείται μόνο ένα ζευγάρι, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αγοράζουν με δικά τους χρήματα το απαραίτητο δεύτερο ζευγάρι. Τώρα το ζητούν και αυτό πίσω!  

Η διαταγή τους είναι άθλια και επικίνδυνη γιατί αφενός προσβάλει την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια μας, αλλά θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία μας καθώς όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει να φοράς μεταχειρισμένες αρβύλες –ορθοπεδικά προβλήματα μύκητες κλπ.

Η διαταγή επιστροφής των ειδών όμως του ΑΓΕΣ Μανωλά και του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου είναι Παράνομη καθώς όλα αυτά δεν ανήκουν στον Στρατό, αλλά είναι πληρωμένα από όλους τους συνάδελφους. Το ΓΕΣ επιχειρεί να αρπάξει άρβυλα-ρούχα – σακίδιο καθώς ξεχνά ότι όλα αυτά ανήκουν στους φαντάρους.

Είναι πληρωμένα από το μισθό του καθενός συναδέλφου καθώς η μηνιαία αμοιβή μας των 8.7 ευρώ είναι ότι περισσεύει από το μισθό μας –που βρίσκεται στο ύψος του κατώτερου μισθού-, γιατί τα υπόλοιπα μας τα παρακρατούν για την ένδυση-σίτιση κλπ. έξοδα μας κατά τη διάρκεια της θητείας.

Αφού λοιπόν μας βάζουν να πληρώσουμε τα είδη ένδυσης και υπόδησης, στη συνέχεια έρχονται να μας ζητήσουν πίσω τα δικά μας είδη, για να τα ξαναμοιράσουν μεταχειρισμένα –χρεώνοντας τα  ξανά ως καινούργια- στους νέους συναδέλφους. Των οποίων προσβάλουν την αξιοπρέπεια και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία.

Διαβάστε την καταγγελία του συναδέλφου:   

«Παράλληλα με το έγγραφο που ήρθε στις μονάδες για τα δώρα στους αξιωματικούς,  ήρθε και ένα σήμα το οποίο λέει ότι όλοι οι οπλίτες της 328 Σειράς και μετά δεν θα επιστρέφει μόνο το λουκάνικο και το τζάκετ αλλά και τα πάντα από αυτά που χρεωθήκαμε στο κέντρο πλην των εσωρούχων και τις κάλτσες. Οι οπλίτες υποχρεούνται να γυρίσουν τα πάντα όπως αρβύλες , παντελόνια χιτώνια πουλόβερ σκελέες κτλ».

Την ώρα επομένως που έρχονται να μας αρπάξουν είδη που μας ανήκουν και να φορτώσουν μεταχειρισμένα είδη σε νεοσύλλεκτους συναδέλφους, αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν. Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για να συμμετέχουν τανκς και αεροπλάνα στις Στρατιωτικές Παρελάσεις «για να τρίζει η άσφαλτος» και να επαναπατριστούν οι Χρυσαυγίτικοι ναζιστικοί ψήφοι στο γαλάζιο μαντρί. Δαπανούν 600000 ευρώ σε ασκήσεις όπως αυτές στη νήσο Δοκό για να βγάζουν φωτογραφίες πολέμαρχου οι Σαμαράς-Μπαλτάκος. Στέλνουν εκ νέου φρεγάτα στην Σομαλία, με τεράστιο κόστος, ως μπράβο στα πλοία των εφοπλιστών. Επιλέγουν να διεξάγουν αλλεπάλληλες ασκήσεις με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, εκτινάσσοντας το κόστος. Δίνουν 500άρικα για ψηφοθηρικούς λόγους σε μέλη της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, επιδιώκοντας να τους εξαγοράσουν ως Πραιτοριανούς.  Αυξάνουν τον αριθμό των ανώτατων αξιωματικών-ξεπερνώντας ακόμη και τον αμερικανικό στρατό-για να βολέψουν τους ημετέρους της Κλαδικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Τέλος, ανοίγουν εκ νέου το ΚΕΝ Άρτας για να υφαρπάξουν τους ψήφους της τοπικής κοινωνίας.

Απαιτούμε από το ΓΕΣ, να αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώνει κατά τη διάρκεια της κατάταξης των νεοσυλλέκτων, για τη διαταγή μισθοδοσίας των φαντάρων.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να απαιτούν από τους διοικητές να τους δείξουν τη διαταγή μισθοδοσίας μας. Αν αυτοί επιμένουν να απαιτούν την επιστροφή των ειδών, να μας επιστρέψουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία τους και μας έχουν παρακρατηθεί.    

Απαιτούμε από το ΓΕΣ να αποσύρει την άθλια και παράνομη διαταγή.

Κανείς απολυόμενος φαντάρος να μην επιστρέψει τίποτε.

Κανένας νεοσύλλεκτος συνάδελφος να μην παραλάβει μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)