to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 22.07.2020

Πολιτική

«Ζητώ συγγνώμη από τις λέξεις που ξόδεψα για να αναφερθώ σε εσάς, στη Νέα Δημοκρατία, στη Νοβάρτις Δημοκρατία του Μητσοτάκη» (βίντεο)

Με μια συγνώμη από τις «λέξεις» που θα χρησιμοποιήσει… ξεκίνησε την ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του προανακριτικής επιτροπής της μειοψηφίας, Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, και καταλόγισε τρία μεγάλα σκάνδαλα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση


Με μια συγνώμη από τις «λέξεις» που θα χρησιμοποιήσει… ξεκίνησε την ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του προανακριτικής επιτροπής της μειοψηφίας, Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, και καταλόγισε τρία μεγάλα σκάνδαλα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

«Είναι τέτοιο το μέγεθος της κατάπτωσης σας που θέλω να ζητήσω από τις "λέξεις" που θα χρησιμοποιήσω συγνώμη… » και απαρίθμησε: Το πρώτο σας σκάνδαλο είναι ότι «ενώ η Νοvartis εκτόξευσε την τιμή των φαρμάκων μέσα στην κρίση όταν η κοινωνία κατέρρεε, «εσάς αυτό που σας ενδιέφερε, δεν ήταν κανένα αναμφισβήτο στοιχείο που προέκυπτε από την έρευνα αλλά το πώς θα κουκουλωθεί το σκάνδαλο, έχετε πια ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα τρωκτικά και λαμόγια και αυτό θα σας συνοδεύει. Το δεύτερο σκάνδαλο είπε ο κ. Ραγκούσης είναι η δίωξη του κ. Παπαγγελόπουλου χωρίς κανένα στοιχείο και το τρίτο σκάνδαλο είναι «η κακατρομοκράτηση των εισαγγελέων» και αναφερόμενος, δε, στη δίωξη της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ανέφερε πως «την καταστήσατε σύμβολο επειδή διώκετε τους διώκτες της διαφθοράς. Μετά την δίωξη της κυρίας Τουλουπάκη είστε πλέον οι επικεφαλής της διεφθαρμένης Ελλάδας».

Αναλυτικά η ομιλία του:

Είναι τέτοιο το μέγεθος της ηθικής και πολιτικής σας κατάπτωσης, που ειλικρινά νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τις λέξεις, από τις λίγες λέξεις που θα χρησιμοποιήσω για να σας περιγράψω.

Για να περιγράψω τα πρωτοφανή, συγκλονιστικά και αδιαμφισβήτητα σκάνδαλα που έχετε διαπράξει.

-Πρώτον: το πρωτογενές και πιο απάνθρωπο σκάνδαλο, το σκάνδαλο Νοβάρτις. Το σκάνδαλο της παράνομης αύξησης των φαρμάκων της Νοβάρτις μέσα στα μνημόνια, όταν το βιωτικό και εισοδηματικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελληνίδων κι  Ελλήνων κατέρρεε.

Ένα σκάνδαλο που έχει αποδειχθεί με δεκάδες αδιαμφισβήτητα στοιχεία, μαρτυρίες και πορίσματα. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Η.Π.Α.. Όμως εσείς καμία σημασία δεν δίνετε.

Κανένα επιχείρημα δεν σας απασχολεί, κανένα στοιχείο δεν σας ενδιαφέρει.

Γιατί το μόνο που σας νοιάζει είναι η συγκάλυψη και η απαλλαγή των ενόχων. Έχετε ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα λαμόγια, με τα μεγαλύτερα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος. Και αυτό το πολιτικό στίγμα θα σας συνοδεύει για πάντα.

Και όλους αυτούς τους 12 μήνες, μέσα ή έξω από την προανακριτική, ένα πολιτικό σχέδιο υλοποιείτε. Την εκδικητική πολιτική δίωξη των πολιτικών σας αντιπάλων, στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

-Δεύτερο σκάνδαλο, το υπερσκάνδαλο της κατατρομοκράτησης των εισαγγελικών αρχών που προσπάθησαν να ερευνήσουν το απάνθρωπο σκάνδαλο Νοβάρτις.

Δημιουργήσατε ήδη ένα φωτεινό σύμβολο δικαιοσύνης με το ονοματεπώνυμο Ελένη Τουλουπάκη. Διώκοντας την Εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που διώκει το οικονομικό έγκλημα, στην πραγματικότητα διώκετε τους διώκτες της πολιτικής διαφθοράς, προστατεύετε τους επίορκους πολιτικούς, προστατεύετε την πολιτική μίζα. Τραυματίζετε ανεπανόρθωτα το κράτος δικαίου. Μετά τη δίωξη της Ελένης Τουλουπάκη, επάξια πλέον είστε όχι απλώς οι εκπρόσωποι, είστε οι επικεφαλείς της διεφθαρμένης Ελλάδας.

Επάξια πλέον είστε οι επικεφαλείς της πολιτικής ανηθικότητας. Είστε ο εχθρός των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Τελικά, δεν σας αξίζει ούτε καν η καταγγελία μας, ούτε καν η κατακραυγή μας.

Γι΄ αυτό νιώθω την ειλικρινή ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη ακόμη μια φορά από τις λέξεις που ξόδεψα για να αναφερθώ σε εσάς, στη Νέα Δημοκρατία, στη Νοβάρτις Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)