to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 01.05.2020

Κοινωνία

«Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά - Έξω η COSCO από το λιμάνι»

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Εργατοϋπαλλήλων Πειραιά, καλεί τον κόσμο της εργασίας, τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευή να αντιδράσουν, να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για να ακυρώσουν τα σχέδια της COCSO και της κυβέρνησης της ΝΔ


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ:

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

ΕΞΩ Η COSCO ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Η επόμενη ημέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων, φέρνει τον κόσμο της εργασίας μπροστά σε μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Ελαστικές μορφές εργασίας, λουκέτα στις επιχειρήσεις, χιλιάδες εργαζόμενοι στον δρόμο, τη στιγμή που οι ανάγκες της πραγματικής ζωής όλο και μεγαλώνουν.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολύ σωστά το προεκλογικό της πρόγραμμα, ανοίγοντας την ταξική ψαλίδα, μη παρέχοντας καμία μέριμνα στην πληττόμενη εργασία.

Αντιθέτως κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τις πολυεθνικές, τις μεγαλοεπιχειρήσεις, τους μεγαλοεργολάβους, δηλαδή την εκλογική της πελατεία.

Και ενώ μια νέα σφοδρή οικονομική κρίση είναι προ των πυλών, το ΣτΕ ετοιμάζεται να επιτρέψει στη Cosco  τη δημιουργία ναυπηγείου εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργήσει αναμφισβήτητα ως ταφόπλακα για τα μικρά ναυπηγεία (καρνάγια) και τους εργολάβους που δραστηριοποιούνται στη Ζώνη , θα «σπάσει» τα μεροκάματα, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν με τη σειρά τους στις ουρές των ανέργων.

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Εργατοϋπαλλήλων Πειραιά, καλεί τον κόσμο της εργασίας, τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευή να αντιδράσουν, να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για να ακυρώσουν τα σχέδια της COCSO και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Κανένας εργάτης στην ανεργία
Κανένας μόνος του

*Η Μαύρα Σαραντοπούλου είναι γραμματέας ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Εργατοϋπαλλήλων Πειραιά και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)