to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 21.05.2013

Διεθνή

Το ζήτημα των παλαιστινίων κρατουμένων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Δίκτυο UFree, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων κρατουμένων, έθεσε το ζήτημα των Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές


Το ζήτημα τέθηκε στα πλαίσια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στην επέτειο της Νάκμπα, σε συντονισμό με το Συμβούλιο για τις Σχέσεις Ευρώπης- Παλαιστίνης.

Ο κ. Mohammed Hamdan, επικεφαλής του Δικτύου UFree, είπε στην Quds Press ότι η συνάντηση είναι η πρώτη του είδους της, καθώς είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά την Παλαιστινιακή Νάκμπα (καταστροφή) και την επίπτωση της στον παλαιστινιακό λαό.

Ο Χαμντάν δήλωσε ότι το πρώτο θέμα που συζητήθηκε στη σύνοδο ήταν η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Από την πλευρά του, ο Δρ Arafat Madi,  διευθυντής του Συμβουλίου για τις Σχέσεις  Ευρώπης Παλαιστίνης(CEPR), τόνισε την ανάγκη να δοθεί τέλος στα δεινά των Παλαιστινίων προσφύγων υποστηρίζοντας το δικαίωμα της επιστροφής των εκατομμυρίων Παλαιστινίων οι οποίοι έχουν εκδιωχθεί με τη βία από τα σπίτια τους.

Ο Δρ Salman Abu Sitta, πρόεδρος της Palestine Land Foundation, αναφέρθηκε στις ισραηλινές σφαγές και την εθνοκάθαρση  του παλαιστινιακού λαού από τη εποχή της Νάκμπα. Υποστήριξε ότι δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν ειρηνευτικές συνομιλίες χωρίς να επιτευχθεί το δικαίωμα της επιστροφής.

Το Ισραήλ έχει συλλάβει περίπου 800.000 Παλαιστίνιους,  από το 1967,  συμπεριλαμβανομένων 12.000 γυναικών και δεκάδων χιλιάδων παιδιών.

Περίπου 5.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων 14 γυναικών και σχεδόν 230 παιδιών,   κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Ο Mohammed Hamdan ανακοίνωσε επίσης την έναρξη μιας εκστρατείας διεθνούς αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Παλαιστίνιου κρατούμενου  Dirar Abu Sisi,  ο οποίος απήχθη από την Ουκρανία στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και οδηγήθηκε κρυφά  στις ισραηλινές φυλακές κατοχής για να κρατηθεί  στην απομόνωση.

Πηγή: Σύλλογος Ιντιφάντα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)