to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:43 | 18.06.2022

Αθλητισμός

Ζηρίνειο ώρα μηδέν - Από ποιον τελικά κινδυνεύει το γήπεδο της Κηφισιάς;

Θλιβερό το θέαμα στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο, έναν ιστορικό χώρο για τον στίβο και τον κλασικό αθλητισμό. ΣΕΓΑΣ και ΠΑΕ Κηφισιάς προέβησαν σε σχετικές ανακοινώσεις, ενώ παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ύστερα από ξαφνική απόφαση της δημοτικής αρχής ξηλώνεται ένας διάδρομος του στίβου (κουλουάρ), προκειμένου να επεκταθεί ο χλοοτάπητας για τις ανάγκες ποδοσφαιρικής ομάδας της superleaque 2, ενώ προ λίγων ημερών υπήρξαν ρητές διαβεβαιώσεις για διαβούλευση τόσο με τους συλλόγους, όσο και με τους δημοτικούς συμβούλους της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Έντονες διαμαρτυρίες έχουν ήδη υποβληθεί από κορυφαίους αθλητές, από τον ΣΕΓΑΣ από τους αθλητικούς συλλόγους της Κηφισιάς, από δημοτικές παρατάξεις και συμβούλους και από πλήθος δημοτών, ενώ σχετική παρέμβαση κάνει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης.

Κι αυτά καθόσον προπονήσεις και αγώνες του στίβου και του κλασικού αθλητισμού περιορίζονται ως και οδηγούνται σε ανυπαρξία.

Ο ΣΕΓΑΣ πήρε θέση για τις εργασίες που γίνονται στο Ζηρίνειο και έχουν στόχο στο να κόψουν δύο διαδρόμους από το ταρτάν του στίβου για να μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος του ποδοσφαίρου.

Η Ομοσπονδία του στίβου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο – η οποία κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά-, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση της με τα όσα συμβαίνουν και να ζητήσει την αλλαγή της απόφασης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζει επί του θέματος: «Πως αποφασίστηκε κάτι τέτοιο τόσο ξαφνικά, ενώ υπήρχε εδώ και πάρα πολύ καιρό γνώση για τις ανάγκες  της ποδοσφαιρικής ομάδας, πλην όμως δεν σχεδιάστηκε κάποια λύση που να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές και να μην αδικεί το οιοδήποτε άθλημα, με αποτέλεσμα  η κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο;

Πανθομολογούμενος στόχος ο σεβασμός σε όλα τα αθλήματα, που προωθεί τον μαζικό αθλητισμό, που σέβεται την ιστορικότητα ενός τέτοιου αθλητικού χώρου καθώς και το κληροδότημα που το συνοδεύει».

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας: «Κύριε Δήμαρχε, Μετά μεγάλης λύπης μας πληροφορηθήκαμε τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Στάδιο "Ι. Ζυρίνης" και συγκεκριμένα την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να θυσιάσει δύο από τους διαδρόμους του σταδίου προκειμένου να επεκτείνει τον χώρο που φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου. Πραγματικά, τόσο η έκπληξη, όσο και η ανησυχία μας είναι μεγάλη, καθώς μια τέτοια κίνηση ουσιαστικά, όχι μόνο καταργεί και εξοβελίζει το άθλημα του στίβου από το Στάδιο, παραχωρώντας τον χώρο σε αποκλειστική χρήση του ποδοσφαίρου, αλλά και ακυρώνει όλες τις εργασίες που για μια ολόκληρη τετραετία πραγματοποιήθηκαν με τεράστια έξοδα της Περιφέρειας και είχαν σαν στόχο την ολοκληρωτική ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα του στίβου.

Κύριε Δήμαρχε,

Σε περίπτωση που διαφεύγει της προσοχή σας, παρακαλούμε να μας επιτρέψετε να σας υπενθυμίσουμε ότι για να πραγματοποιηθούν αγώνες στίβου χρειάζονται έξι διαδρομές (κατ΄ελάχιστο) για την διεξαγωγή δρομικών αγωνισμάτων (δρόμοι μικρών και μεγάλων αποστάσεων) και ο χλοοτάπητας για την διεξαγωγή αγωνισμάτων κονίστρας (άλματα και ρίψεις).
Συνεπώς, είναι αδύνατη η διεξαγωγή με τέσσερις διαδρόμους, δεν υφίσταται πουθενά στον κόσμο, ή στους Διεθνείς κανονισμούς τέτοιο δεδομένο.
Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι η χρήση των αποδυτηρίων καθώς και του κλειστού γυμναστηρίου αποδόθηκε αποκλειστικά στο ποδόσφαιρό.
Για να μην αναφέρουμε την πρωτοφανή κατάσταση των υλικών που έχει εγκαταλείψει ο εργολάβος πάνω στους διαδρόμους του ελαστικού τάπητα του στίβου, καθιστώντας αδύνατη και επικίνδυνη ακόμη και την προπόνηση των αθλητών.

Κύριε Δήμαρχε
Σε μια εποχή που ο στίβος στηρίζει το αθλητικό οικοδόμημα στην Ελλάδα και που τιμά την χώρα μας στα πέρατα της οικουμένης, σε μια εποχή που τα στάδια Στίβου και τα προπονητήρια στίβου στην Αττική έχουν σχεδόν εκλείψει λόγω έλλειψης χώρων και ανάγκης ανακαίνισης των υπαρχόντων (Αγιος Κοσμάς, ΟΑΚΑ κλπ) θεωρούμε αδιανόητο να κινδυνεύουμε να χάσουμε και το Ζηρίνειο Στάδιο, ένα από τα ιστορικότερα μνημεία του κλασικού αθλητισμού, ένα στολίδι του Δήμου Κηφισιάς, ένα χώρο συγκέντρωσης της νεολαίας της Αττικής, αλλά και ιστορικών συλλόγων που τιμά τα ιδανικά του "Ευ Αγωνίζεσθαι", προκειμένου αυτό να παραχωρηθεί στο ποδόσφαιρο.

 

Απευθύνουμε έκκληση για να πρυτανεύσει η λογική και το δίκαιο, έννοιες θεμελιώσεις για την λειτουργία της κοινωνίας, αλλά τελικά τόσο δυσεύρετες και να ματαιώσετε τα σχέδια αυτά, δίνοντας στους Πολίτες του Δήμου σας έναν χώρο άθλησης και διαμόρφωσης υγιών προσωπικοτήτων, αλλά και στον εαυτό σας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μια καλή υστεροφημία. Είναι κρίμα να καθιερωθεί η Δημοτική Αρχή στη συνείδηση των Πολιτών της Κηφισιάς σαν ο Δήμος που έδιωξε τον στίβο από έναν ιστορικό χώρο, που παραδοσιακά τιμά εδώ και πολλές δεκαετίες το άθλημα αυτό, αλλά και την Ελλάδα».

Τη θέση της για το ξήλωμα του ταρτάν στο Ζηρίνειο Στάδιο εξέφρασε η ΠΑΕ Κηφισιάς μέσω ανακοίνωσης:  «Ως ΠΑΕ Κηφισιά παρακολουθούμε με μεγάλη αμηχανία όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την τροποποίηση που θα χρειαστεί να γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης”, προκειμένου το Στάδιο της πόλης μας να λάβει την σχετική αδειοδότηση και να μπορεί να φιλοξενήσει την ομάδα μας σε αγώνες ποδοσφαίρου.



 

Ο σύλλογός μας, με 90ετή ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, κατάφερε για πρώτη φορά μετά από προσπάθειες πολλών δεκαετιών να προβιβαστεί -κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο- στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μία επιτυχία που καταγράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στα Βόρεια Προάστια και που, δυστυχώς, λόγω της ακαταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου “Ιωάννης Ζηρίνης” υποχρέωσε την ΠΑΕ Κηφισιά να “ξεσπιτωθεί”, να μετακομίσει και να φιλοξενηθεί για τις προπονήσεις και όλους τους εντός έδρας αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής “Μιχάλης Κρητικόπουλος”.

Κάπου εδώ, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η προαναφερθείσα τροποποίηση αφορά σε διεύρυνση του πλάτους του αγωνιστικού χώρου κατά ένα (1) μέτρο! Τούτο όμως δεν συνεπάγεται επ’ ουδενί την αποχώρηση των λοιπών αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, όπως αντίστοιχα συνέβη με την ΠΑΕ Κηφισιά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μετά λύπης όμως, παρατηρούμε ότι ως ένα βαθμό οι δημότες της πόλης και το κοινό πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης σε ό,τι αφορά στα έργα που γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης” με την ΠΑΕ Κηφισιά να καταγράφεται ακόμη κι ως υπόλογη (!) για ό,τι συμβαίνει.
Γι αυτούς τους λόγους, οφείλουμε να τονίσουμε πως ουδέποτε θέσαμε δίλημμα στη Δημοτική Αρχή ή σε άλλους φορείς προκειμένου να έχουμε την αποκλειστική χρήση του Σταδίου της πόλης μας. Αντίθετα, το μόνο που αιτούμαστε είναι να μπορούμε κι εμείς, ως ΠΑΕ Κηφισιά, να φιλοξενηθούμε στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης”, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία. Πάγια θέση μας άλλωστε είναι πως άπαντες έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό, μαζί τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους της πόλης.

Ως σύλλογος, που έχει αναδείξει εκατοντάδες αθλητές όλα αυτά τα χρόνια, φιλοξενεί περισσότερα από 400 παιδιά στα τμήματα υποδομής κι έχει την καλύτερη δυνατή φήμη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρούμε πως έχουμε κι εμείς το δικαίωμα στην χρησιμοποίηση του Δημοτικού Σταδίου “Ιωάννης Ζηρίνης” ως έδρα, όπως γινόταν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αυτό που θεωρούμε σωστό και δίκαιο ως ΠΑΕ Κηφισιά είναι όλοι, δημότες και σωματεία του στίβου, να χρησιμοποιούν ελεύθερα το Στάδιο της πόλης μας, παράλληλα όμως να έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε έχουμε ως έδρα, προκειμένου να μπορούν όλοι να παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες του συλλόγου μας, τόσο στη Super League 2 όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας
».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)