to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:53 | 19.01.2021

Πολιτική

Ζέφη Δημαδάμα: «Κομματικό στέλεχος με παρενόχλησε σεξουαλικά μέσα σε ασανσέρ»

Τη σιωπή γύρω από το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης σπάνε η μία μετά την άλλη γυναίκες από όλους τους χώρους, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου. Ανάμεσά τους, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα, η οποία κατήγγειλε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά μέσα σε ασανσέρ από κομματικό στέλεχος, που μάλιστα βάφτισε την επίθεση αυτή «ένδειξη συμπάθειας».


«Ήμουν πολύ φοβισμένη και σοκαρισμένη, και δεν το κατήγγειλα τότε», τόνισε η Ζέφη Δημαδάμα, αναφερόμενη στο περιστατικό που συνέβη πριν από 20 χρόνια όπως είπε. «Σκέφτηκα να αποσυρθώ από την πολιτική», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενη σε όσους σπεύδουν να σχολιάσουν «μα, μετά από τόσα χρόνια σκέφτηκε να το καταγγείλει», η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ εξήγησε πως η επεξεργασία δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, ειδικά εάν δεν υπάρχει υποστήριξη.

Η Ζέφη Δημαδάμα σημείωσε ότι ανέφερε το περιστατικό, προκειμένου να γίνει αφορμή να μιλήσουν περισσότερες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα. Οι γυναίκες πρέπει να βρουν τη δύναμη και να μιλήσουν, είπε. «Να σπάσει η σιωπή και να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε.

Τέλος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση των παιδιών, τόσο στα σχολεία όσο και μέσα στην οικογένεια, για το τι είναι σεξουαλική παρενόχληση.

Γεννηματά: Είμαστε δίπλα στη Ζέφη

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με την Ζέφη Δημαδάμα και της εξέφρασε τη συμπαράσταση της. Είμαστε δίπλα στη Ζέφη στην προσπάθειά της να βοηθήσει να σπάσει η σιωπή και ζητούμε  να πέσει φως και στην καταγγελία της. Κάθε γυναίκα που μοιράζεται την οδυνηρή της εμπειρία, μας αναγκάζει όλους να δούμε επιτέλους κατάματα το πρόβλημα. Κάθε γυναίκα που σπάει τη σιωπή είναι μια νίκη απέναντι στο φόβο και την καταπίεση, ένα βήμα πιο κοντά στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ισότητα. Είναι ένας αγώνας που μας χρειάζεται όλους, μας αφορά όλους και όλες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)