to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 22.01.2019

Κοινωνία

Ζάκυνθος: Συλλαλητήριο αύριο για τη ΜΕΘ του νοσοκομείου

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στις 18:00, για τη κλειστή ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και σωματείων εργαζομένων του νησιού.


Αίτημα των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο είναι η στελέχωση όλων των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που θα καλύψει θέσεις ιατρών όπου χρειάζεται αλλά και ειδικών ιατρών ώστε να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, μετά και τον θάνατο τριών Ζακυνθινών, οι οποίοι δεν έβρισκαν κρεβάτι σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, αναφέρει το ΑΠΕ - σχετική καταγγελία έχει κάνει  το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου. 

Στ. Κοντονής: Επανειλημμένες οι προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων στη ΜΕΘ

Όπως αναφέρει το imerazante.gr:

Σε έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους του ιατρικού προσωπικού πανελλαδικά στο να ανταποκριθεί στις επανειλημμένες προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ζακύνθου αποδίδει ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Κοντονής στη μη στελέχωση και λειτουργίας της μέχρι σήμερα. Παράλληλα, έπειτα από επαφές με τον Υπουργό Υγείας έχει αποσπάσει τη δέσμευση ότι το θα προχωρεί σε συνεχείς επαναπροκηρύξεις μέχρι να καταστεί γόνιμη η πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Επίσης, με την αύξηση της χρηματοδότησης για το 2019 και με την αναμενόμενη πρόσληψη του εξειδικευμένου επικουρικού προσωπικού καθώς και ενός ακόμη εντατικολόγου-παθολόγου, θα λειτουργήσουν εντός του επόμενου τριμήνου τουλάχιστον δύο κλίνες εντατικής νοσηλείας για τις ανάγκες του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Ο κ. Κοντονής προχώρησε σε αυτές τις ανακοινώσεις με παρέμβασή του στην τηλεοπτική εκπομπή “ALPHA Ρεπορτάζ”, για το ζήτημα της ΜΕΘ Ζακύνθου.

Ειδικότερα ανέφερε: “Δημιουργήθηκε μια εικόνα ότι υπήρξε ολιγωρία, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το Νοσοκομείο Ζακύνθου είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχει εξαιρετικός γιατρός για τη ΜΕΘ, ο κ. Αγαλιώτης, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την περίθαλψη των ασθενών. Ωστόσο, από την προκήρυξη του 2017, δεν έχουν έρθει νοσηλευτές οι οποίοι, για να στελεχώσουν τη ΜΕΘ, πρέπει να είναι αυξημένων προσόντων”

Στη συνέχεια, επεξηγώντας την κατάσταση, επεσήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει επανειλημμένα την κάλυψη των θέσεων των νοσηλευτών αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει ενδιαφέρον και ανταπόκριση από τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

Έπειτα, ανέφερε τα εξής: “Το ζήτημα έχει δύο διαστάσεις καθώς από το 2015, έχουν αυξηθεί σε όλη την Ελλάδα, οι θέσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αντίθετα με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Η δεύτερη διάσταση έχει να κάνει με την ανταπόκριση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μιας και υπάρχουν περιοχές που δεν καλύπτονται καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση στις προσκλήσεις του Υπουργείου”.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)