to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:47 | 07.08.2014

πηγή: syrizazante

Κοινωνία

Ζάκυνθος: Με κατάληψη στην εφορία συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις για τον ΕΝΦΙΑλτη

Κατάληψη διαμαρτυρίας το πρωΐ της Πέμπτης στην εφορία Ζακύνθου.


Φορείς και κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται για το νέο φόρο ακινήτων.

Η διαμαρτυρία – υπόμνημα της σύσκεψης-συγκέντρωσης των φορέων και των πολιτών:

Εμείς οι πολίτες και οι φορείς της Ζακύνθου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 5-8-2014 για την αντιμετώπιση της φοροεπιδρομης του ΕΝΦΙΑ διαπιστώνουμε ότι:


Η εφαρμογή του Ν.4223/2013 με την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία και αγανάκτηση που είχαμε εκφράσει κατά την αντίστοιχη συγκέντρωση μας στο τέλος του προηγούμενου έτους, κατά την περίοδο που είχε κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το τότε νομοσχέδιο.

Είχαμε επισημάνει ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου με την υπερφορολόγηση που προέβλεπε θα ξεκινούσε την διαδικασία δήμευσης των περιουσιών μας.

Δυστυχώς οι τότε προβλέψεις μας επιβεβαιώθηκαν στην ποιο ακραία τους μορφή.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αποδεικνύουν την ανάλγητη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και συντείνουν στην παραπέρα φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με στόχο την τελική δήμευση της περιουσίας μας.

Τότε είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα της υπερφορολογησης των ακινήτων με τον καθορισμό μεγάλου ύψους «κεφαλικού φόρου» ανά στρέμμα στα εντος οικισμού και εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού τιμών, θεωρώντας ότι μια μέση επιβάρυνση μέσω του κύριου φόρου, της τάξης των 5.000-10.000 € θα είναι καταστροφική για την μικρή και μεσαία περιουσία σε μια χειμαζόμενη οικονομία που αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση.

Τα ποσά των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ δυστυχώς μας διέψευσαν.

Το Υπουργείο Οικονομικών σκόπιμα και κατά παράβαση του Νόμου, δεν εξέδωσε την προβλεπόμενη υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των τιμών προσδιορισμού της αξίας των εντος οικισμού εκτάσεων, που στην περίπτωση του ΦΑΠ ανέρχονταν από 25.000-35.000, και υπολόγισε την αξία τους με 182.600€ ανά στρέμμα.

Αποτέλεσμα να εξαπλασιαστεί η τελική φορολογική επιβάρυνση και η μέση φορολογία να ανέλθει από 10.000-50.000€.



Ζητάμε και απαιτούμε άμεσα:

Την ακύρωση των εκδοθέντων πράξεων προσδιορισμού του φόρου ΕΝΦΙΑ, με την διόρθωση των τιμών προσδιορισμού τόσο του κύριου φόρου όσο και του συμπληρωματικού, αφού ληφθουν οι τιμές που έχουν καθοριστεί με την ΠΟΛ. 1131/2013 σε συνδυασμό ΠΟΛ.1093/2014 με την οποία υπολογίστηκε ο ΦΑΠ για τα προηγούμενα έτη.


Την απαλλαγή από τον συμπληρωματικό φόρο των αστικών ακινήτων άλλα και των καλλιεργήσιμων αγροτικών εκτάσεων, που ιδιοχρησιμοποιουνται για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας, όπως έχουν απαλλαγεί οι εταιρείες Νομικά Πρόσωπα.


Την διεύρυνση των προϋποθέσεων του άρθρου 7 για την μείωση η απαλλαγή από το φόρο των ανέργων κλπ. φορολογούμενων που αποδεδειγμένα ευρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής.


Τον καθορισμό των τιμών των ακινήτων κατά δημοτική κοινότητα και όχι κατά δημοτική ενότητα. Να μην εξισώνονται οι αξίες αυτών των ακριβών τουριστικών περιοχών, με αυτές των απομακρυσμένων χωριών

Διεκδικούμε και απαιτούμε:


· Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την φορολόγηση της συνολικής οικογενειακής ακίνητης περιουσίας καθενός με την ύπαρξη ενός σημαντικού αφορολόγητου ποσού, κατά τα πρότυπα του ΦΑΠ με προοπτική την σύνταξη περιουσιολογίου για την φορολόγηση της συνολικής κινητής και ακίνητης περιουσίας, με προοδευτική φορολόγηση.

· Την καθιέρωση ενός σταθερού δίκαιου και προοδευτικού φορολογικού συστήματος.

· Τα ποσά που πληρώνουμε για φόρους, μέχρι η οικονομία να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης, να κατευθύνονται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας μας, την ενίσχυση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, και όχι για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων που δεν έχουν τέλος.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

· Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση. Αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)